Besparen op je autoverzekering

We gaan verder met de tweede bespaarpost. We gaan de autoverzekering vergelijken. Ik geef je een paar tips en daaronder kun je meteen vergelijken en kijken of je ergens anders goedkoper uit bent. Ga je mee?


besparen overstappen autoverzekering

Tip 1: Tweede auto aangeschaft? Soms kun je de korting die je krijgt vanwege schadevrije jaren ook op de tweede auto toepassen. Dat scheelt aanzienlijk. Check vooral de voorwaarden van je huidige of nieuwe verzekeraar. Staat het niet duidelijk online? Bel ze dan gewoon even of regel het via een onafhankelijke vergelijker.

Tip 2: Geen schadevrije jaren? Maar wel zonder schade te maken een leaseauto gereden? Dan kun je met een leaseverklaring vaak ook korting krijgen op je premie. Die leaseverklaring vraag je gewoon op bij de leasemaatschappij.

Tip 3: Vaak is het voordeliger om kleine schade zelf te betalen. Of die deuk maar gewoon te accepteren. Doe je aanspraak op je verzekeraar? Dan gaat je premie omhoog. Je kunt je verzekeraar vragen wat claimen voor je korting betekent. En dan is sommetje wat voordeliger is, snel gemaakt.

Tip 4: Vraag even bij de verzekeraar die je op het oog hebt, wat er binnen hun verzekering allemaal gevolgen heeft voor je no-claim korting. Verlies je die ook wanneer je auto gestolen wordt? Of als iemand een fikse trap tegen je spiegel geeft? Dit verschilt per verzekeraar en is belangrijk om te weten. Die korting kan namelijk flink verschil maken in je premie.


Je autoverzekering vergelijken is eigenlijk vrij makkelijk. Zeker als je alleen een wa-verzekering of een klein aanvullend pakket kiest. Wanneer je de voorwaarden naast elkaar legt, zul je zien dat het elkaar bijna niet ontloopt. Bij de all risk-verzekering is dat verschil wat groter. Loop dan de voorwaarden even goed door. Je kunt op deze vergelijkingswebsite een onafhankelijke vergelijking maken. Sluit je je verzekering via hen af, dan mag je kiezen uit meerdere gratis aanvullingen op je verzekering, bijvoorbeeld gratis diefstaldekking.

Denk je ook nog aan je reisverzekering?

Reisverzekering

Wat is voor jouw voordeliger? Een doorlopende reisverzekering of een verzekering per vakantie?
Janke vertelt hier hoe zij 50% wist te besparen op haar reisverzekering

Check het hier.

We zijn nog niet klaar.

TRING TRING ☎. Oh ja, je telefoon!


Ook die kan goedkoper

+