Bespaartour

Lage vaste lasten. Wie wil dat nou niet? Overstappen kan je honderden euro’s per jaar besparen. In de PorteRenee Bespaartour neem ik je mee langs alle kosten die je door overstappen kunt verlagen. Ga je mee?

In de Bespaartour gaan we besparen op de volgende vaste lasten:

        

We beginnen met een post waar veel mensen écht veel geld op kunnen besparen.. De energierekening. Want de kans is vrij groot dat die omlaag kan.


Tip 1: Kijk eens goed naar de welkomsbonus die veel energiemaatschappijen bieden. Neem die mee in je berekening. Krijg je €120,- korting? Dan haal je €10,- per maand van je premie af. Dat betekent wel dat je na een jaar weer over moet stappen. Sowieso een goed idee, want dan staat er ook gewoon weer een bonus op je te wachten. Wat mij betreft is een cash of kortingsbonus het beste cadeau. Een fiets of tablet is ook leuk, maar je kan er je energierekening niet mee betalen. Helaas.


Tip 2: Overstappen van energie vinden mensen vaak ingewikkeld. En ook best ingrijpend. Mijn moeder vroeg me laatst twijfelend af of ze dan niet in de kou zou komen te zitten. Ik heb haar beloofd dat dat niet ging gebeuren. Eigenlijk heb je om over te stappen alleen je verbruik nodig. Als je dat weet, kun je goed vergelijken. Anders iet het appels met peren vergelijken. Je kunt de maandbedragen dan naast elkaar leggen en overstappen.


Tip 3: Maar voordat je dat doet: check de voorwaarden. Hoe lang zit je aan dit contract vast? Wat als je wilt overstappen? Betaal je dan een boete? Zorg dat je het weet voordat je overstapt.


Check hier een overzicht van energieleveranciers. Hierna ga je door met de Bespaartour en bespaar je op verzekering van je auto.

Ga verder met de tour en bespaar op je autoverzekering!