sparen tips

15 dingen die je vandaag kunt doen, die je meteen rijker maken

Geld gaat vaak over later. En later is nog zó ver weg. Dus maken we het iets van vandaag.

Met deze vijftien dingen die je vandaag nog kunt doen, die je meteen rijker maken.

 • Betaal één openstaande rekening in één keer af. Die kleine achterstallige betaling bij een postorderbedrijf of die factuur van de garage die maar blijft liggen. Hup. Weg ermee. Hoe fijn is het om die van je lijstje te strepen. Dat er nog maar veel mogen volgen.
 • Spaar van je eerstvolgende salaris zoveel als je kunt. Gewoon eens voor één keer. Kijken hoeveel je ervan over kunt houden. Het levert je niet alleen wat extra spaargeld op, ook zie je in hoeveel geld er eigenlijk overblijft wanneer je geen onnodige uitgaven doet.
 • Open een spaarrekening bij een andere bank dan je eigen bank. Mijn favoriet: Moneyou Go. Ook omdat het gratis is en ze van die fijne potjes hebben waar je in kunt sparen. Waarom? Omdat geld terugboeken anders echt veel te makkelijk is. Een extra drempeltje (shit, waar is mijn random reader?) zorgt ervoor dat je net wat minder impulsaankopen zult doen.
 • Bespaar op drie vaste lasten. Misschien een online-video-abonnement eruit (wat moet je er met 3!?), stap over naar een goedkopere provider met je mobiele telefoon en kijk eens of je je andere vaste lasten over kunt sluiten. Meteen winst, dit. Oh, en vergeet je energiekosten niet te vergelijken. Dat gaat heel makkelijk met de PorteRenee Bespaartour!
 • Check je verzekeringen. Heb je geen dubbele lopen? Zijn ze allemaal nog wel écht nodig? Wees kritisch maar niet roekeloos. Zeg op wat je echt kunt missen en financieel zelf op kunt vangen.
 • Stop je creditcard in een la met een sleutel die je geheid kwijt raakt. Of zoiets. Leg dat pasje in ieder geval ergens waar je er niet zo makkelijk bij kunt. Creditcards brengen alleen maar narigheid. Nou ja, behalve wanneer je er een heerlijke vakantie mee boekt en bijbehorende huurauto. Dat mag best. Verder: niet gebruiken. De rente op zo’n kaart wanneer je niet meteen afbetaalt, is schandalig hoog. Dat is geen enkele aankoop waard.
 • Stel een automatische spaaropdracht in. Het liefst op de dag nadat je salaris binnen komt. Dan heb je geen tijd om het allemaal al over de balk te hebben gesmeten. Al is het 25 euro iedere maand. Het is wel geld dat anders zeker op zou gaan.
 • Leer iets zelf. Ga naar Youtube en leer iets wat je meestal uitbesteedt. Of het nu je eigen BTW-aangifte doen is (dag accountant!) of je ramen lappen zonder strepen (dag glazenwasser!)
 • Gooi je vriezer vol met makkelijk eten. Beetje gezond mag ook wel, hoor. Dit voorkomt dat je na een lange dag werken weer eens pizza, Chinees of Thais bestelt.
 • Koop een spaarpot en gebruik ‘m. Iedere dag even je kleingeld erin droppen, levert je ongemerkt een hoop geld op.
 • Zoek een spaarrekening die een goede rente geeft. Dat is overal pet, maar bij de eerder genoemde spaarrekening is het nog iets meer dan gemiddeld..
 • Doe een belrondje langs bedrijven waar je trouwe klant bent en vraag om korting. Niks mis mee, niks om je voor te schamen. Wedden dat je bij meerdere bedrijven iets binnen weet te slepen?
 • Zeg een abonnement op. Sportschool, tijdschrift, broodabonnement (ja, dat bestaat.) Word je minder gelukkig wanneer je het opzegt? Zo niet, weg ermee.
 • Koop een prikker waar je nog te betalen rekeningen in legt. Zodat ze niet door het huis gaan slingeren en je uiteindelijk dikke boetes opleveren. Een prikker werkt ook. Als je die maar eens in de twee weken even checkt en alles betaalt.
 • Vraag om een loonsverhoging. Of stel het honorarium dat je ontvangt van een vaste opdrachtgever ter discussie. Kom wel met goede argumenten. Waarom heeft jouw werk meer waarde gekregen? Waarom verdien je dit? Niet geschoten, altijd mis.

En remember..

Afbeeldingsresultaat voor it's a beautiful day to start
Share

9 Comments

 1. Mirjam Reply

  Ik heb een Prepaid Creditcard. Gebruik ik ook voor bovengenoemde zaken en heel soms voor een bestelling bij Amazon. Het is precies zoals het er staat. Je kunt alleen geld uitgeven dat je zelf op de rekening hebt gezet, dus je betaalt ook geen rente en krijgt geen rekeningen achteraf

 2. Bouk Reply

  Toevallig van de week met onze provider gebeld…nou kreeg zo’n zuur mens aan de lijn waarbij ik nog geen dubbeltje eraf kon lullen…..dusss na 10 minuten boos te zijn geweest toch maar besloten om er te blijven want ze zijn voor ons echt de goedkoopste….maar ik ga wel switchen met mn mobiel abo, kan 1,50 per maand goedkoper maar het is wel weer 1,50 😉

 3. Dio Reply

  Vooral alle overbodige verzekeringen en abonnementen en daarnaast: creëer inzicht. Dan zie je meteen waar te veel geld naar toe gaat (bijvoorbeeld uiteten), zodat je daar vandaag nog mee kunt beginnen om te sparen.

 4. Carolina Reply

  Hoi Renee,

  Goede tips, maar argh: “koop een spaarpot”, “koop een prikker”. Nee toch zeker. Zonde van het geld;). Mik je kleingeld in een oud jampotje en je rekeningen op een schoteltje wat je al had (of whatever, als het maar reeds in je bezit is:).

  Groetjes, Carolina

 5. Jochem Reply

  Is toch niet zo moeilijk, in 2 jaar tijd 30000 euro gespaard terwijl mijn salaris het zelfde is gebleven # chauffeur met loonschaal D6
  Voor die tijd was mijn banksaldo aan het begin van het jaar gelijk aan die op 31 december.
  Gewoon stoppen met uitgeven

 6. Marjan Reply

  30.000 in 24 maanden? Dat is heel erg knap, 1250 euro per maand sparen… Ik verdien niet genoeg om dat te doen hoor!
  Besparen kan altijd, maar zoveel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *