25 besparingen die minder dan 10 minuten kosten

Geld besparen hoeft niet veel tijd te kosten. Je kunt met besparingen die niet meer dan 10 minuten kosten, echt behoorlijk bezuinigen. We zetten 25 van deze makkelijke bespaartips op een rij.

Door Renée

1. Maak een boodschappenlijstje. Kost je maximaal 10 minuten en bespaart je tientallen euro’s per week aan onnodige boodschappen (je had nog drie potten augurken staan). Bovendien voorkom je dat eten in de prullenbak belandt omdat je niet goed hebt nagedacht wanneer je wat gaat eten.

2. Vergelijk je autoverzekering. Kan die misschien goedkoper? Ik vind de autoverzekering de makkelijkste verzekering om te vergelijken. Die vergelijking duurt echt maar een paar minuten. En tel uit je winst.

3. Vervang stekkerdozen in huis door exemplaren met zo’n oranje aan-en-uit-knop. Die zet je uit wanneer je ‘m niet gebruikt. Dat scheelt je flink in stroomverbruik.

4. Spaar mee met simpele acties. Moet je bonnetje in een specifieke volgorde in een boekje plakken: te veel gedoe. Maar een spaarkaart even langs de scanner halen is weinig moeite. Gewoon lekker doen dus!

5. Check voortaan je kassabon ALTIJD. Hoe vaak ik wel niet bij de servicebalie heb gestaan, omdat een korting niet op de bon stond.

6. Maak een bestandje in je telefoon aan, waar je aankopen die je graag wilt doen opschrijft. Pas na 30 dagen besluit je of je het ook écht wilt kopen. Kleine moeite, die je veel onzinaankopen waar je later spijt van hebt bespaart.

CHECK OOK:  Warren Buffett en Annemarie van Gaal weten: dit maakt je rijk(er)

7. Heb je meerdere streamingsdiensten tussen je abonnementen staan? Zonde van het geld. Laat er steeds maar één tegelijk lopen. Je kunt tenslotte maar één serie tegelijk kijken.

8. Koop een naaikitje en doe kleine reparaties aan kleding zelf. Oké, sokken in stoppen doe ik ook niet, maar een knoop aannaaien kan iedereen.

9. Verwijder de app van Thuisbezorgd. Eten bestellen is mijn zwakte, dus misschien moet ik zelf ook maar eens deze tip opvolgen. Zonder app is de drempel hoger om weer eens wat te bestellen. Want wees nu eerlijk, hoe vaak denk je achteraf: dat was zo lekker, dat was echt iedere euro waard? Wij niet zo heel vaak…

10. Koop goede bakjes voor de vriezer en ga je maaltijdresten invriezen en later opeten. Of bewaar je maaltijd leftover in de koelkast en eet het de volgende dag als lunch.

11. Word lid van de bibliotheek. Daar kun je meestal gratis of tegen een kleine vergoeding, het hele jaar boeken lenen. Sommige bibliotheken bieden zelfs ook luisterboeken en e-books aan.

12. Stel je verwarming in. Zo staat-ie nooit onnodig te loeien.

13. Verwijder de opgeslagen betaalgegevens op je computer. Zo wordt even snel iets online kopen net even wat ingewikkelder. Ben je echt een diehard online shopper? Delete dan de app van je bank van je telefoon.

14. Probeer van dure producten die je vaak koopt, eens een B-merk. Kijk gewoon eens of het net zo goed/lekker/fijn is. Zo ja, dan kun je hier voortaan geld op besparen. Zo niet, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

15. App een vriendin om oppas uit te ruilen. Jij een avondje bij haar, zij een avondje bij jou. Scheelt je toch tientjes aan oppas op datenight met je lief.

16. Maak je eigen lunch. Dat kan makkelijk binnen 10 minuten en bespaart je per dag, week, maand en jaar een hoop geld.

17. Zeg je tv-pakket op. Serieus: wie gebruikt er nog live televisie inclusief reclames?

18. Zet je ramen iedere dag even tegen elkaar open. Gezond! En bovendien scheelt het je stookkosten want verse, drogere buitenlucht verwarmt sneller dan lucht die al lang in huis rondhangt.

19. Vraag om korting. Gewoon doen. Nee, dat is niet onbeleefd. Dat is in veel gevallen een heel normale vraag.

20. Schrijf uit voor nieuwsbrieven die je veel te vaak verleiden tot het doen van onnodige en/of onzinnige uitgaven. Natuurlijk niet voor die van PorteRenee. Daar zou ik me vooral voor inschrijven. Dat doe je hier.

21. Stel een automatische spaaropdracht in. Al is het voor 25 of 50 euro per maand. Dat is geld dat je gegarandeerd wegzet elke maand. Fijn gevoel, toch?

22. Pomp de banden van je auto op. Met zachte banden gebruik je onnodig veel brandstof. Zonde!

23. Hang een boodschappenlijstje op in huis, waarop iedereen iets kan opschrijven. Zo maak je een complete boodschappenlijst en hoef je gedurende de week niet te vaak alsnog naar de winkel omdat iemand in huis misgrijpt. Ieder bezoekje brengt verleidingen met zich mee.

CHECK OOK:  Red je relatie en houd lockdown dates thuis! (on a budget)

24. Koop speelgoed en cadeautjes wanneer je ze in de aanbieding ziet. Zorg dat je altijd wat hebt liggen voor een (onverwachts) feestje of partijtje. Zo hoef je nooit de volle mep te betalen.

25. Zet de logeerkamer of zolder op Airbnb. Je denkt misschien dat niemand geïnteresseerd zal zijn, maar je zult zien dat je af en toe een boeking hebt. Hoe leuk is dat? Het geld dat je ermee verdient los je af op je hypotheek of zet je op je spaarrekening.

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.