besparen tips geldtips

5 besparingen die je niet meer dan 5 minuten kosten

De 5. Ieder week geef ik vijf kleine, makkelijk toepasbare geldtips. Deze week: vijf manieren om binnen 5 minuten te besparen. En echt, die tijd kun jij er best voor vrij maken.

Besparen klinkt saai. Dan denken we aan zegeltjes plakken en theezakjes te drogen hangen. Dat is niet het soort besparen dat ik aanhang. Al krijg je door zegeltjes te sparen bij de supermarkt vaak meer ‘rente’ dan je tegenwoordig op je spaarrekening krijgt. Je kunt ook iedere maand veel geld besparen zonder als een gierigaard te hoeven leven. En nee, besparen hoeft ook geen dag besteding te zijn. Om dat te bewijzen geef ik je deze week vijf kleine besparingen die je zullen helpen om meer geld over te houden. Ze kosten je allemaal niet meer dan vijf minuten.

1. Sluit je autoverzekering over. Zeker als je alleen WA hebt is dit een super makkelijke verzekering om over te sluiten. De voorwaarden zijn overal bijna hetzelfde. Overstappen doe je letterlijk binnen 5 minuten tegenwoordig. Je nieuwe verzekeraar zegt vaak je oude verzekering voor je op.

2. Veel mensen hebben een bankrekening die ze nooit gebruiken. Ooit geopend, nooit wat mee gedaan. Je betaalt er wel voor. Sluit ‘m en bespaar jezelf die kosten.

3. Zeg één abonnement af. Bijna iedereen heeft er een lopen waar ze amper gebruik van maken. De sportschool waar je amper naartoe gaat, of het broodabonnement van de lokale bakker. Zeg er één op en kijk eens hoe je je zonder redt. Waarschijnlijk mis je het niet eens.

4. Al jarenlang klant bij die ene telefoonmaatschappij of energiemaatschappij? Korting is vaak alleen voor nieuwkomers. En dat vind ik niet eerlijk. Overstappen is niet (altijd) nodig. Bel het bedrijf en leg uit dat je al jaren trouw bij ze blijft. Vraag vervolgens om korting. In heel veel gevallen krijg je het.

5. Check de bandenspanning van de banden onder je auto. Als die te laag is, verbruik je onnodig veel benzine. Bij het tankstation kun je vaak gratis of tegen betaling van 50 cent je banden op spanning brengen. Dat rijdt ook nog eens een stuk lekkerder.

Nog meer bespaartips die je binnen 5 minuten kunt uitvoeren? Deel ze vooral, ik ben benieuwd.

Share

5 Comments

 1. San Reply

  voorheen was het checken vd bandenspanning inderdaad 50cent, kost nu al een paar maanden €1 voor 6 minuten hier. Ik heb vaak dan nog 3 minuten over en stofzuig dan in sneltreinvaart de auto: vloer, stoelen en achterbank. Als het lukt, nog gauw de achterbak. Scheelt me thuis weer gehannes met een stofzuiger en verlengsnoer naar buiten.

  1. Tomas Reply

   Ik heb een paar maanden geleden mijn auto verzekert bij de ANWB Veilig Rijden verzekering.
   Het heeft mijn verzekeringskosten gehalveerd, wellicht dat jij er ook goedkoper uit bent.

   1. Elsemiek Gerritzen Reply

    Dank Tomas, heb gelijk gecheckt maar het is voor mij niet voordeler dan mijn huidige autoverzekering.

 2. Eva Reply

  Om te besparen hebben wij onze auto weggedaan. Scheelt honderden euro’s per maand. en maakt dat we punt 1 en 5 meteen niet kunnen toepassen…
  We hebben een betaal- en een spaarrekening. Om deze reden. Geen onnodige abonnementen. (Helaas is het bio groentepakket gestopt met abonnementen, daar bespaarde ik juist mee!)
  Alleen punt 4 vind ik zo’n gedoe, daar valt voor ons nog wat te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *