5 tips om het maximale uit Black Friday te halen

Fasten your seatbelts, want Black Friday komt er weer aan! Wij geven 5 tips om er het maximale uit te halen.

door Esmée

Black Friday, de dag in Amerika waarop iedereen zich als een volslagen idioot gedraagt. Je hebt die bizarre filmpjes toch wel eens gezien, waarbij mensen zich massaal een winkel in wurmen om als eerste die HD-televisie met korting te kopen? Ze slaan elkaar de hersens in voor de laatste afgeprijsde producten. De kortingen daar zijn over het algemeen een stuk hoger dan hier in Nederland, maar alsnog kun je ook in Nederland écht goede deals tegen komen. Wij geven je 5 tips om je slag te slaan op Black Friday.

Check de prijzen van tevoren

Doe je research voordat Black Friday begint. Heb je al een aantal producten op je verlanglijstje staan? Check dan even van tevoren hoeveel ze op dat moment precies kosten. Sommige winkels hebben er een handje van om de prijzen eerst omhoog te gooien en daarna een zogenaamde megakorting te geven. Vergelijk diverse winkels en ketens die het product verkopen. Zo weet je precies waar jouw product het goedkoopst is.

Zet je wekker

Dit klinkt misschien wat overdreven, maar sommige producten vliegen als warme broodjes over de toonbank. Als je echt je zinnen op een bepaald product hebt gezet, kun je deze het beste ’s ochtends vroeg direct bestellen. De korting wordt naarmate de dag vordert bijna nooit hoger, dus je loopt geen extra korting mis. Zo heb ik vorig jaar een dure koptelefoon gekocht. Ik had al meerdere weken research gedaan naar de beste in de markt, kwam op eentje uit van Sony en heb gewacht tot Black Friday. Ik zette mijn wekker een kwartier eerder dan normaal, zodat ik die koptelefoon kon kopen met ruim 100 euro korting! Toen ik op mijn werk arriveerde (om 8.15 uur!), zag ik dat hij was uitverkocht in elke MediaMarkt in Nederland. Net op tijd, dus.

Gebruik kortingscodes!

Ik heb een klein jaar voor Kortingscode.nl gewerkt. Er ging een wereld voor mij open! Je kunt via diverse sites zoals deze en de directe concurrent acties.nl, vaak de kortingscodes checken voor allerlei webshops. Soms staan deze kortingscodes ook op de homepage van de webshop, maar vaak ook niet. Dit kan je zo nog 30% extra korting schelen! Deze sites werken overigens het hele jaar met allerlei kortingscodes, maar met Black Friday werken ze tot ’s avonds laat om de beste codes voor jou te achterhalen. In de week voor Black Friday maken ze vaak een aparte pagina waar de beste deals verzameld worden. Check deze eventjes voordat je je aankoop voltooit.

LEES OOK: Niet spenden, maar juist geld verdienen op Black Friday

Laat je niet verleiden


Bijna elke winkel heeft wel een Black Friday korting. Dit betekent niet direct dat dit de beste korting van het jaar is en dat je het nu per se moet kopen. Voornamelijk in kledingwinkels pak je meestal niet meer korting dan bijvoorbeeld tijdens de reguliere uitverkoop. Laat je dus niet zomaar verleiden tot een aankoop, omdat er wat korting gegeven wordt. Anders geef je straks nog meer uit dan je normaal gesproken zou doen en bespaar je dus helemaal niets.

De beste deals

Waar kun je dan wel echt op besparen? Elektronica! Vooral op elektronica kun je echt heel veel geld besparen. Denk hierbij aan witgoed, televisies, computers, gadgets en ga zo maar door. Vooral bij de grote ketens die deze producten in massa’s inkopen, scoor jij tijdens Black Friday de beste deals.

Trouwens..

Let wel even op wanneer je spullen uit het buitenland koopt. Het kan dat je te maken krijgt met de douane. Deze regels gelden:


1. Over aankopen in een webshop buiten de EU betaal je vanaf € 22 btw.
Controleer of deze kosten op de factuur staan. Is dit niet berekend in de webshop? Dan moet je deze kosten bij aflevering van je pakket betalen aan de bezorger.

2. Niet alles wat van ver komt, is oké. Koop bijvoorbeeld geen namaak, want nepartikelen invoeren in Europa is verboden.

3. Is je pakket meer waard dan € 150? Dan betaal je ook invoerrechten. Voor deze pakketjes doet de bezorger aangifte bij de Douane, wat daarbij nog tot inklaringskosten leidt. Het volledige bedrag reken je af bij je bezorger.

Succes! Ik hoop dat je er zonder kleerscheuren vanaf komt dit jaar.

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest:

Wil je een reactie inspreken voor de podcast of heb je een vraag?

Spreek je bericht dan in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien zit jij komende vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.