5 dingen waar je nooit het volle pond voor hoeft te betalen

De 5. Ieder week geef ik vijf kleine, makkelijk toepasbare geldtips. Deze week: 5 dingen waar je echt nooit het volle pond voor hoeft te betalen.

Voor sommige dingen betaal ik al jaren geen 100%. Bijvoorbeeld vaatwastabletten. Ik vind dat je gek bent als je daar 100% voor betaalt. Die dingen zijn altijd wel ergens flink in de aanbieding. Laatst scoorde ik ze voor 60% minder dan ze normaal kosten. (Wel even checken wat de echte voor-prijs is, he? Want anders nemen ze je gewoon in de maling.) Dan koop ik ook gelijk 10 dozen en leg ze in een leeg keukenkastje. Daar doe ik zo een jaar mee.

Sommige mensen vinden zulke koopjes onzin. Mijn eigen moeder bijvoorbeeld, vindt het onzinnig dat ik daarop let. We hebben het geld toch. Doe toch niet zo moeilijk. Ze lacht erom dat wij boodschappen doen bij de Aldi. ‘Een beetje uit die dozen graaien. Nee, dank je.’ Van huis uit heb ik het niet meegekregen, dat hoor je wel. Maar reken voor jezelf eens uit wat je in totaal bespaart wanneer je niet alleen op vaatwastabletten, maar op alle hieronder genoemde dingen bespaart. Als je voor al die dingen nooit meer het volle pond betaalt. Dan gaat het niet meer om euro’s, dan gaat het zo om honderden euro’s per jaar, dan niet meer. Ik pak dat geld met liefde op en ga er lekker met mijn hele gezin van op vakantie. Dan maar boodschappen doen bij de Aldi (waar je overigens niks tekort komt, hoor!)

Lees ook: 5 besparingen op je boodschappen en toch lekker eten.Voor veel dingen is het volle pond betalen voor mij niet eens een optie meer. Je zult me nooit voor 100% van de prijs naar een pretpark zien gaan. Of voor de hoofdprijs een vakantie zien boeken. Als je eenmaal gewend bent aan korting, ga je niet meer terug naar de oude prijs. Maar ook vind ik sommige dingen gewoon echt de deur. Wij zijn bijvoorbeeld gek op Ibiza maar jeetje, dat is best een dure bestemming. Ik draai er mijn hand niet voor om om dat toch haalbaar te maken. Voor de hoofdprijs? No way! Ik weet er toch altijd een paar honderd euro af te hosselen.

Wil je dat ook? Ik geef je hieronder 5 dingen waar ik NOOIT het volle pond voor betaal.

  • Boodschappen. Kook met wat er in de aanbieding is. Op de ingrediënten die flink in de aanbieding zijn, baseer je je weekmenu. In de supermarkt kun je ook nog kiezen voor producten die afgeprijsd zijn omdat ze nog beperkt houdbaar zijn. Thuis meteen bereiden of in de vriezer gooien werk.


  • Uit eten gaan. Via kortingswebsites kun je altijd uit eten met korting. Check wel goed de voorwaarden. Heel soms staat er bijvoorbeeld dat je verplicht bent om naast het menu nog andere dingen af te nemen.
  • Treinkaartjes. Even Googlen en je vindt geheid korting op treinkaartjes. Vaak gaat het hierbij om dagkaarten. Moet je helemaal naar de andere kant van het land treinen, dan bespaart een treinkaartje in de aanbieding je zo 50% op de kosten. Kruidvat verkoopt soms dagkaarten, maar ook online zijn ze goed te vinden.
  • Uitjes. Wie nog het volle pond betaalt voor de dierentuin of een pretpark is gek. Door op de website van deze bedrijven een kaartje te kopen krijg je sowieso al wat korting. Maar vaak ben je nog goedkoper uit dankzij kortingsbonnen, veilingen, spaaracties of bijvoorbeeld spaarprogramma’s als de ING Punten. Dat scheelt aanzienlijk.

Lees ook: Zo scoor je vette korting op uitjes.

  • Drogisterijartikelen. Van luiers tot shampoo of tandpasta. Er gaat geen week voorbij of ze zijn ergens flink in de aanbieding. Ga voor goede aanbiedingen. Laat je niet verleiden met 25% korting. Dat vind ik niet genoeg om voor in te slaan. Aanbiedingen zoals 1+1 zijn wel écht de moeite waard. Sla in en bespaar jezelf een hoop geld. En kijk vooral ook eens online. Ik sla nog wel eens in via internetwinkels zoals deze online drogist.


Nog een tipje extra… Ook voor je telefoonrekening hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Natuurlijk ga je voor Sim only (met een los toestel waarvoor je niet jarenlang nog de hoofdprijs betaalt) en bij deze website krijg je niet alleen een scherpe deal maar betaal je ook geen aansluitkosten. Lekker gebruik van maken dus!

En jij? Waar betaal jij nooit meer het volle pond voor? Deel vooral je tips en tricks!

Wil je reageren of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien kom jij vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.