kinderen cadeau

5 manieren om Sinterklaas cadeautjes betaalbaar te houden

De 5. Ieder week geef ik vijf kleine, makkelijk toepasbare geldtips. Deze week: vijf manieren om Sinterklaas cadeautjes betaalbaar te houden.

Sinterklaas is een geweldig kinderfeest. Mijn zoontje roept al in januari wat hij in december van de Sint wil krijgen. Dat schrijf ik allemaal op voor de goedheiligman. Ik kan moeilijk van hem verwachten dat hij het allemaal onthoudt. Dat gaat op die leeftijd niet meer. Nu sprak ik hem laatst en toen vertelde hij me me dat hij na al die jaren wat geweldige bespaartips heeft opgedaan. Ik mocht ze van hem met jullie delen. Dus hierbij: 5 bespaartips voor Sinterklaascadeau’s.

Lees ook: Dit gezamenlijk doel is ideaal voor Sinterklaas of Kerstmis.

 • Lang leve Marktplaats. Hoeveel speelgoed heb jij niet ooit gekocht waar je kinderen nooit meer spelen? Je bent niet de enige. Veel mensen zetten dat op Marktplaats. Vaak nog in nieuwstaat. Roept je kind dat hij iets wil hebben, kijk dan eerst eens hier. Grote kans dat het voor de helft van de prijs aangeboden wordt, alleen maar omdat de doos ooit is geopend.
 • Meestal ben ik niet zo’n fan van aanbiedingswebsite. Ze zijn gemaakt om je te verleiden aankopen te doen. Maar, rond de feestdagen maak ik er gretig gebruik van om leuke cadeau’s te scoren. Check websites als iBood en DailyOffers eens. Let wel op: denk goed na over je aankopen. Laat je niet opjagen door het aftellende klokje naast de aanbieding.

OP WEG NAAR EEN RIJK(ER) LEVEN

Bestel ‘m hier

101 beste geldtips.
Dit zijn de tips die mij uit de schulden hielpen, richting een grotendeels afgelost huis, een volle spaarrekening en een geweldige relatie met geld.

Voor €14.99 op weg naar een rijk(er) leven


 • Vier Sinterklaas iets later. Een week, bijvoorbeeld. Dan is er al veel in de aanbieding, zoals bijvoorbeeld chocoladeletters en marsepein.
 • Begin vroeg met inkopen. Ik weet dat mijn moeder al maanden voor Sinterklaas bezig was met aankopen doen. Zodra ze een goede aanbieding zag, kocht ze het en legde het op zolder. Wanneer je in de week van Sinterklaas start met je zoektocht, heb je veel goede prijsjes al gemist.
 • Koop niet maar ruil. Wat voor jou oud is, is voor een ander nieuw. Kleding die je niet meer past of draagt, woonaccessoires waar je op uitgekeken bent, gadgets waar je niets mee doet. Organiseer een wisselcadeau-avond (mooi Galgjewoord, trouwens) en geef elkaar iets cadeau van jezelf. Ideaal ook voor als iemand in je familie of gezelschap het niet zo breed heeft. Zo krijgt iedereen iets, zonder dat er portemonnees hoeven te worden getrokken.

Ik ben heel benieuwd wat jij doet om de Sinterklaas cadeautjes betaalbaar te houden. Wat is jouw gouden tip?

Share

6 Comments

 1. Daantje Reply

  Die chocoladeletters werkte vroeger heel goed maar tegenwoordig heb ik het idee dat de supermarkten liever op 4 december al uitverkocht zijn dan dat ze met chocoladeletters blijven zitten.

 2. Truus Reply

  Stel een limiet voor de cadeaus. Dat geeft duidelijkheid en helpt mij goed niet teveel te kopen.
  Koop niets als de familie al meer dan genoeg kadootjes kopen voor de kinderen.
  We hebben ook wel eens de opa’s en oma’s gevraagd om mee te betalen aan 1 groot kado.
  1 avond per week schoenzetten ipv 3x of vaker.

 3. Audrey Reply

  Om te profiteren van afgeprijsd snoepgoed kun je volgens mij ook al prima voor 6 of 7 december gaan. Ik zie op 5 of 6 december vaak al de stickertjes zitten!

  Een maximum budget zoals Truus zegt is een goede, maar wel met de kanttekening dat je ook moet uitkijken dat je niet ieders limiet tot de max gaat vullen. Als kind 1 al veel pakjes heeft en dan op 10 euro minder zit dan de ander, zou ik niet blijven kopen om die limiet maar te halen. Dan zorg je gewoon dat het het jaar daarna weer in balans komt financieel.

 4. Marjolein Reply

  Nou aangezien opa en oma helemaal los zijn gegaan, hoeven wij bijna niks te kopen dit jaar. Zal ons zoontje van 15 maanden toch geen erg in hebben.

 5. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Ik doe niet aan Sinterklaas, maar voor de kerst spreid ik mijn aankopen altijd uit over een paar maanden. De laatste 2 jaar betaal ik de cadeaus vaak ook met cadeaubonnen van b.v. bol, maar mocht je ergens nog een verdwaalde vvv bon hebben liggen kan dat natuurlijk ook een goede optie zijn. Zelf hoef ik daardoor nooit veel geld neer te leggen voor cadeaus, terwijl ik toch redelijk wat kan kopen, ideaal!
  Die cadeaubonnen spaar ik bij elkaar door enquêtes in te vullen bij diverse websites. Daar krijg ik dan weer punten voor en die punten wissel ik in voor cadeaubonnen (want in geld uitbetalen doen niet alle sites). Ook een ideale manier om verjaardagcadeaus te kopen trouwens 😉

 6. Sophia Reply

  Wij doen op het werk een Duurzame Sinterklaas: Iedereen neemt maximaal 3 cadeautjes mee die je toch al had liggen, maar niet helemaal jouw smaak zijn. Dan gaan we een leuk ruilspel doen en gaat iedereen met wat leuks naar huis. Gratis, goed voor het milieu en een hoop lol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *