5 x besparen op je autoverzekering

Besparen op je autoverzekering is zó gedaan. Gebruik deze 5 tips en je gaat sowieso geld besparen.We zijn in Nederland koning in verzekeren. We verzekeren zelfs onze fiets en telefoon. Een autoverzekering is een verplichte en zeker niet overbodige verzekering. Maar hij kan vaak wel een stuk goedkoper. Ik geef je 5 tips om flink te besparen op je autoverzekering.

  • Is jouw auto het nog wel waard om all risk te verzekeren? De Consumentenbond vindt dit verstandig voor een auto van maximaal 6 jaar oud. Vaak verzekeren mensen all-risk wanneer ze een nieuw auto aanschaffen en veranderen dit gedurende de jaren nooit. Dus denk vooral eens na over hoe oud jouw auto al is en of all-risk nog wel de beste optie is. Niet te hoog verzekeren is een heel simpele manier om te besparen op je autoverzekering.

Lees ook: Besparen? Wij doen één auto weg.

  • Veel mensen hebben dubbele verzekeringen. Bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering voor automobilisten, terwijl dit ook al gedekt wordt in de reguliere rechtsbijstandsverzekering die je misschien al hebt. Dubbel verzekeren is weggegooid geld. Nu je toch bezig bent: bij sommige verzekeringen krijg je ook pechhulp. Zonde dus om daarnaast nog een abonnement bij de ANWB te hebben. Weer een paar euro per maand bespaart.

  • Wist je dat je in sommige gevallen kunt schuiven met schadevrije jaren? Zo kun je bijvoorbeeld de schadevrije jaren van je motor verschuiven naar je auto, omdat dit wellicht meer voordeel oplevert. Vraag je verzekeraar om het even uit te rekenen voor je. Waar kun je met die schadevrije jaren het meeste voordeel halen? Zo gedaan en dat levert een fijne besparing op je autoverzekering op.

  • Een flinke hoeveelheid schadevrije jaren, kan flink schelen op de hoogte van je premie. Bij sommige verzekeraars kun je de korting die je hierdoor krijgt, inzetten op twee auto’s. Dat is niet overal zo, dus interessant voor als je twee auto’s voor de deur hebt staan. Kwestie van gewoon even bellen en vragen, dit.

Lees ook: Wat heb ik een spijt van die lease auto.

  • Stap af en toe over, of doe in ieder geval vergelijkend warenonderzoek op een vergelijkingswebsite. Haal je neus niet op voor die paar euro verschil, gedurende je hele rijdende leven kan het flink geld schelen. Het doet me echt pijn om van mensen te horen dat ze onnodig veel geld uitgeven aan kosten als een autoverzekering. Daar wil je je geld toch niet heel laten gaan? Natuurlijk, het is nodig. Maar als je een beetje scherp bent kun je het voor weinig geld gewoon goed regelen. En dan kun je met wat je overhoudt andere, leukere dingen doen.

Wil je reageren of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien kom jij vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.