5 x: Je huis leuk inrichten on a budget

Je huis leuk inrichten hoeft écht niet duur te zijn. Ons interieur kan zó  VTWonen in en dat allemaal on a budget. Dus delen we onze 5 gouden tips.

Ik ben gek op interieur en inrichten. Ooit was dat een vrij prijzige hobby. Ik wilde allerlei merken in huis halen. Als ik toch een bank van MOOOI in huis zou hebben en een lamp van Flinders, was ik gelukkig. In het begin betaalde ik daar echt de hoofdprijs voor. Zo, op zijn duurst en nieuwst uit de showroom of winkel. Later zocht ik mijn heil vaker online. Designeritems koop je heel lekker op Marktplaats en andere veilingwebsites. Nu ben ik helemaal van de merken afgestapt. Liever kies ik voor budgetwinkels of nog liever voor tweedehands.

Mijn huis is er geen greintje minder hip en gezellig om geworden. Het is zelfs iets gezelliger geworden, als ik het zelf zeg. Omdat ik nu niet de hele tijd bang hoef te zijn dat een van mijn designerstukken kapot gaat. Mijn kinderen mogen gewoon per ongeluk naast hun tekening kleuren en zo stift op de tafel smeren. Die tafel komt namelijk gewoon van Marktplaats.

Ik probeer naast budget ook altijd te kiezen voor duurzaam. Niet voor spullen niet ik NU leuk vind, maar voor spullen die ik lang leuk blijf vinden. Iets minder trendgevoelig en iets meer gewoon mijn eigen stijl. Dat vind ik ook belangrijk. Oh, en doe dit allemaal wel even Corona-proof. Houd afstand en shop online!

Ik geef je 5 tips die mij helpen om mijn huis tof in te richten, zonder daar heel veel geld aan uit te geven.

1

Mijn lievelingswinkels voor budgetmeubels en accessoires zijn Kwantum, Leen Bakker en JYSK. Laat je niet afschrikken door de bureautjes van spaanplaat en de grote, nepleren bureaustoelen. Check de folders en speur naar de pareltjes die ze af en toe, voor weinig, in de aanbieding hebben.

2

Gebruik Marktplaats. En doe dat beter dan anderen. Je kunt in Marktplaats bijvoorbeeld een alert aanmaken wanneer je naar iets specifieks zoekt. Zodra dat online komt, krijg je dan een melding. Ik doe dat voor iedere grotere aankoop die ik voor mijn huis wil doen. Sta je op het punt een bepaalde bank of kast, van een specifiek merk, te kopen? Check even of hij niet tweedehands op Marktplaats staat. 

3

Pas standaard producten een beetje aan. Koop een badkamermeubeltje van Ikea en zet er een andere kom op. Of haal het blad van hun dressoir af en vervang het voor een mooi houten exemplaar. Zo ben je goedkoop uit en heb je toch iets unieks in huis.

4

Ga rommelmarkten af. Niet (alleen) die hippe markten in Amsterdam waar alles veel te duur is. Check juist die kofferbakmarkten op het platteland of de rommelmarkten in steden buiten de Randstad. Daar is de kans op de vondst van een pareltje vaak net iets groter. (Oh, ik kan niet wachten tot dit weer kan!)

5

Maak gebruik van Pinterest. Voor de paar mensen die dat nog niet kennen: Het is een social medium waar je plaatjes en inspiratie kunt bewaren op een soort digitaal prikbord. Je vindt er ook veel tips over hoe je dingen zelf kunt maken. Want zelfs met twee linkerhanden kun je een oud meubeltje een nieuw likje verf en daarmee een nieuw leven geven.

Wat zijn jouw gouden tips voor een tof interieur zonder er al te veel geld aan uit te geven? Deel ze vooral in de comments.

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.