6 manieren om op een vrije middag wat extra geld te verdienen

Op je vrije middag wat extra geld verdienen. Ik geef je 6 manieren om dat voor elkaar te krijgen. Goed, je wordt er geen miljonair van, maar die extraatjes zijn toch mooi meegenomen. 

door Sasja

Geld verdienen of sparen voor cadeaubonnen door je mening te geven. Klinkt goed. Er zijn verschillende sites waar je je kunt aanmelden om deel te nemen aan enquêtes of online marktonderzoeken. Bij GfK panel bijvoorbeeld krijgt je voor iedere enquête die je invult punten. Hoeveel is afhankelijk van het onderzoek. Als je 2000 punten hebt gespaard krijg je een cadeaubon van een tientje die je bij verschillende winkels kan inleveren. Bij OpinieLand en PanelClix kan je ook punten inwisselen voor geld. Er zijn veel verschillende betaalde enquêtesites. Google vooral eens. 

Verkoop je oude meuk via Marktplaats of Marketplace 


Heb je wat uurtjes over? Loop dan eens van onder tot boven door je huis. Inclusief schuur. Zeker weten dat je spullen tegenkomt waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. En een ander maak je er misschien wel heel blij mee. Van oude hardloopschoenen tot een bloempot, van een stapel Donald Duckjes tot dat zomerjurkje dat je al jaren niet meer draagt. Maak een foto en drop deze op Marktplaats of Marketplace van Facebook.  

Moestuinverkoop

Heb jij een moestuin en heb je een goede oogst? Of heb je veel kippen die eieren leggen? Verkoop het overschot aan radijsjes, kroppen sla en appels. Hier in het buitengebied waar ik woon staan veel kraampjes langs de weg waar ik voor een appel en ei de lekkerste dingen vandaan kan halen. Meestal is het kraampje onbemand en stop ik het geld stop in een geldkistje, of de honesty box zoals de Engelsen dat zo mooi noemen. Kies je voor deze manier? Dan moet je natuurlijk wel wat vertrouwen in de mensen hebben. Wil je zeker weten dat je geld krijgt? Plaats dan een bericht op Facebook of breng briefjes rond in de buurt. 

Verdien geld door cash back acties

Gratis boodschappen binnenharken met geld-terug-acties. Vaak gaat het om nieuwe producten (de fabrikant hoopt natuurlijk dat jij de volgende keer de volle mep voor het product betaalt). De meest bekende cashback-app is Scoupy. Je koopt een product uit de lijst, maakt een foto van de kassabon en stuurt hem via de app in. Hoppa, na een paar dagen staat het geld op je rekening. Er staan overigens niet alleen gratis producten in de app, maar ook producten met korting. Deze koop je natuurlijk alleen maar als je ze écht nodig hebt en als de korting écht heel goed is. Vaak kun je die kortingen namelijk ook elders scoren en hoef je dus niet je kassabon in te sturen. 

Begin een strijkservice

Ik vind het een crime, maar misschien word jij wel helemaal zen van strijken. Begin dan eens een strijkservice. Een keer per week kunnen mensen hun gewassen strijkgoed bij je afleveren. Een overhemd strijken levert je zo €1,95 op. 

Verkoop je creaties via Etsy

Ben je een crea-bea? Haak je plaids, maak je stapels kerstkaarten of ben je goed met de naaimachine en maak je in een paar minuten de leukste mondkapjes? Verkoop ze dan via Etsy. Etsy is een wereldwijd creatief platform waar jij je zelfgemaakte spullen kan verkopen. 

Help bij het maken van huiswerk

Snap jij hoe de stelling van Pythagoras in elkaar zit? Spreek je een aardig woordje Duits of hebben de dt-regels geen geheimen voor jou? Denk er dan eens over om als huiswerkhulp aan de slag te gaan. Een paar uurtjes per week, online of thuis. Er zijn op internet pools te vinden waar je je kan aanmelden. Maar een briefje bij de supermarkt of een bericht via Facebook kan je ook helpen. 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien kom jij vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.