6 manieren om op een vrije middag wat extra geld te verdienen

Op je vrije middag wat extra geld verdienen. Ik geef je 6 manieren om dat voor elkaar te krijgen. Goed, je wordt er geen miljonair van, maar die extraatjes zijn toch mooi meegenomen. 

door Sasja

Geld verdienen of sparen voor cadeaubonnen door je mening te geven. Klinkt goed. Er zijn verschillende sites waar je je kunt aanmelden om deel te nemen aan enquêtes of online marktonderzoeken. Bij GfK panel bijvoorbeeld krijgt je voor iedere enquête die je invult punten. Hoeveel is afhankelijk van het onderzoek. Als je 2000 punten hebt gespaard krijg je een cadeaubon van een tientje die je bij verschillende winkels kan inleveren. Bij OpinieLand en PanelClix kan je ook punten inwisselen voor geld. Er zijn veel verschillende betaalde enquêtesites. Google vooral eens. 

Verkoop je oude meuk via Marktplaats of Marketplace 

Heb je wat uurtjes over? Loop dan eens van onder tot boven door je huis. Inclusief schuur. Zeker weten dat je spullen tegenkomt waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. En een ander maak je er misschien wel heel blij mee. Van oude hardloopschoenen tot een bloempot, van een stapel Donald Duckjes tot dat zomerjurkje dat je al jaren niet meer draagt. Maak een foto en drop deze op Marktplaats of Marketplace van Facebook.  

Moestuinverkoop

Heb jij een moestuin en heb je een goede oogst? Of heb je veel kippen die eieren leggen? Verkoop het overschot aan radijsjes, kroppen sla en appels. Hier in het buitengebied waar ik woon staan veel kraampjes langs de weg waar ik voor een appel en ei de lekkerste dingen vandaan kan halen. Meestal is het kraampje onbemand en stop ik het geld stop in een geldkistje, of de honesty box zoals de Engelsen dat zo mooi noemen. Kies je voor deze manier? Dan moet je natuurlijk wel wat vertrouwen in de mensen hebben. Wil je zeker weten dat je geld krijgt? Plaats dan een bericht op Facebook of breng briefjes rond in de buurt. 

Verdien geld door cash back acties

Gratis boodschappen binnenharken met geld-terug-acties. Vaak gaat het om nieuwe producten (de fabrikant hoopt natuurlijk dat jij de volgende keer de volle mep voor het product betaalt). De meest bekende cashback-app is Scoupy. Je koopt een product uit de lijst, maakt een foto van de kassabon en stuurt hem via de app in. Hoppa, na een paar dagen staat het geld op je rekening. Er staan overigens niet alleen gratis producten in de app, maar ook producten met korting. Deze koop je natuurlijk alleen maar als je ze écht nodig hebt en als de korting écht heel goed is. Vaak kun je die kortingen namelijk ook elders scoren en hoef je dus niet je kassabon in te sturen. 

Begin een strijkservice

Ik vind het een crime, maar misschien word jij wel helemaal zen van strijken. Begin dan eens een strijkservice. Een keer per week kunnen mensen hun gewassen strijkgoed bij je afleveren. Een overhemd strijken levert je zo €1,95 op. 

Verkoop je creaties via Etsy

Ben je een crea-bea? Haak je plaids, maak je stapels kerstkaarten of ben je goed met de naaimachine en maak je in een paar minuten de leukste mondkapjes? Verkoop ze dan via Etsy. Etsy is een wereldwijd creatief platform waar jij je zelfgemaakte spullen kan verkopen. 

Help bij het maken van huiswerk

Snap jij hoe de stelling van Pythagoras in elkaar zit? Spreek je een aardig woordje Duits of hebben de dt-regels geen geheimen voor jou? Denk er dan eens over om als huiswerkhulp aan de slag te gaan. Een paar uurtjes per week, online of thuis. Er zijn op internet pools te vinden waar je je kan aanmelden. Maar een briefje bij de supermarkt of een bericht via Facebook kan je ook helpen. 

WIL JE DIT ARTIKEL NOG EEN KEER LEZEN?
Bewaar hem dan op Pinterest

7 Comments

 1. Leonard Reply

  Sommige dingen beginnen toch verdacht veel op werken te lijken en dan is het geen vrije tijd meer.
  Meen je het dat je voor het strijken van een overhemd haast €2 kan vragen? Pfffff

 2. Kaspar Reply

  Ik ben hierin altijd kritisch. Als het iets is dat ik oprecht leuk vind en ik kan er wat mee verdienen, dan prima. Anders moet het minimaal per uur opleveren wat mijn normale baan ook per uur oplevert (pakweg 13-14 euro per uur), maar eigenlijk meer….
  Mijn vrije tijd is me namelijk óók veel waard.
  Marktplaats gebruik ik veel om dingen te verkopen. Etsy is ooit met iets zo succesvol geworden dat ik uiteindelijk moest stoppen (het werd werk, naast niet zo leuk meer komt dan de fiscus ook om de hoek en dan was het financieel meteen niet zo interessant meer!). Scoupy been ik periodiek enthousiast mee, maar je moet zo uitkijken dat je geen onnodige dingen koopt voor weinig. Dan is het weliswaar goedkoop, maar nog steeds zonde geld. Toogoodtogo is ook een aanrader als er in je regio voldoende bedrijven aangesloten zijn (bij mij helaas niet het geval).

 3. Dio Reply

  Er zijn heel veel mensen die rijk geworden zijn met het verkopen van planners, to-do lijstjes en andere grafische producten online via Etsy. De hype is nu weer een beetje voorbij, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden om digitale producten te verkopen via Etsy.

 4. Lucinda Reply

  Ik heb dat eens geprobeerd, enquetes invullen voor geld. Je was er super lang mee bezig om aan de target van een tientje te komen (ik deed er ruim 3 maanden over) of je bent al halverwege de vragenlijst en geef je een ‘verkeerd’ antwoord en behoor je niet meer tot de doelgroep, dus geen punten, terwijl je er al wel tijd in had zitten. Ik vond de beloning niet opwegen tegen de tijd die het kost.

  1. Carola Reply

   Hier precies hetzelfde. Ik vond dat ik er teveel kostbare tijd aan moest besteden voor wat je er uiteindelijk voor krijgt. Mijn marktplaats verkopen leveren me sneller iets op 😉

  2. Aimee knap Reply

   Bij Waardevollemening.nl heb ik mijn tientje binnen 1 avond verdiend. Wel moet je minimaal 72 uur wachten na het openen van je account om je cadeaubon te kunnen bestellen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *