8 tips om nog maar €8 per maand uit te geven bij de drogist

Weet jij hoeveel je uitgeeft elke maand bij de drogist? Wij zo’n €8 per maand en ik leg uit hoe dat kan.

Door Renée

Ik heb het even opgezocht. Hoeveel wij ongeveer uitgeven per maand bij de drogist. Ik zocht op de namen van de drogisterijen waar ik wel eens kom en moest flink scrollen om überhaupt afschrijvingen te ontdekken. Waar ik bij sommige kostenposten best wel moeite moet doen om de uitgaven onder controle te krijgen, lijkt dit als vanzelf te gaan. Doordat wij een online Budget Boodschappencursus hebben, hoor ik soms de bedragen die anderen in een drogisterij uitgeven. Die variëren van een paar tientjes tot soms wel €100 per maand. Terwijl dat écht niet nodig is. Wil je besparen op je uitgaven bij de drogisterij? Dan geef ik je 8 tips.

Maak je potjes leeg

Ik smeer mijn crème tot op de laatste druppel. Daarom kies ik ook altijd potjes in plaats van tubes. Die laatste krijg je nooit helemaal leeg. Zelfs niet wanneer ik ze met een schaar open knik. Ja, dat doe ik inderdaad. Maar dan wordt wat erin zit snel hard en kun je het niet meer smeren. Kortom: het liefst potjes dus en helemaal leeg maken.

Aanbiedingen!

Hebben jullie die aflevering gezien van Keuringsdienst van Waarde? Die ging over aanbiedingen in de trant van 1+1 bij de drogisterijen. De uiteindelijke conclusie was: zelfs op dit soort acties wordt nog winst gemaakt. Kun je nagaan hoe erg je de hoofdprijs betaalt wanneer je niet op aanbiedingen let. Ik koop dingen die we elke dag/vaak gebruiken, dus enkel en alleen in de aanbieding. Denk aan shampoo en dag- en nachtcrème.

CHECK OOK:  12 geldtrends voor 2021

Gebruik niet zoveel

Mijn man wordt soms gek van me. Ik heb al zo vaak gezegd dat een hoeveelheid shampoo ten grootte van een erwt echt genoeg is om zijn haar te wassen. Toen we net samen waren kneep hij zo lang in de fles totdat de hele palm van zijn hand vol lag met shampoo. Tja, niet zo gek dat die flessen dan zo leeg zijn. Het is echt onnodig!

Geloof niet in duur spul

Vroeger kocht ik de duurste shampoo’s, conditioners en crèmes. Ik betaalde zonder erbij na te denken €8 voor een fles shampoo. Inmiddels ben ik fan van B-merken en aan mijn haar is echt niks veranderd. Ik kan het vergelijken omdat ik duurdere en goedkopere producten ken en werkelijk waar: geen verschil. Dus zoek vooral een fijn en betaalbaar B-merk dat minder dan de helft kost van wat je nu gebruikt. Even voor de dames: probeer ook eens de B-merken aan tampons en maandverband. Ik gebruik bijvoorbeeld altijd eigen merk, behalve de producten voor ‘s nachts. Die vind ik van a-merken veel beter!

Koop niet zoveel producten

Ja, klinkt als een open deur, hè? Maar zet eens op papier wat je allemaal koopt bij de drogist. Ons lijstje is vrij kort: shampoo, crèmespoeling (gebruik ik alleen voor mijn haar) deodorant, tandpasta, tampons en crème. Alles koop ik in bulk en met voordeel, zodat ik er maanden mee door kan. Ik betaal dus soms wel meer dan €8 bij de drogist, maar dat is om in te slaan. Niet dat mijn badkamermeubel nu vol flessen staat, hoor. Ik koop bij een goede aanbieding meestal vier flessen. Dat is genoeg om de tijd tot de volgende goede aanbieding door te komen. Natuurlijk koop ik ook weleens wat extra’s. Paracetamol bijvoorbeeld, als dat op is. Of pleisters. Maar gelukkig zijn we daar geen grootverbruikers van hier in huis.

Make-up

Ik heb laatst mijn toilettas laten zien op Instagram. Veel vrouwen waren verbaasd en vroegen: waar is de rest? Er is geen rest. Ik heb zes producten die ik altijd gebruik (wenkbrauwpotlood, oogschaduwpalet, bb cream, oogpotlood, concealer en poeder). Daarnaast heb ik er een grote kwast in zitten en een wimperkruller. That’s it. Mijn make-up koop ik ook altijd in de aanbieding en daar doe ik superlang mee. Let wel op: make-up heeft een houdbaarheidsdatum. Dit staat op de verpakking aangegeven met een plaatje van een doosje met de deksel eraf en de houdbaarheid in maanden. Zo kan er bijvoorbeeld 24M staan, wat een houdbaarheidsdatum van 24 maanden betekent.

CHECK OOK:  Op deze producten bespaar ik het meest

Dat heb je toch niet nodig?

Ik vind shoppen bij een drogist geen feestje. Ik word ook niet per se blij van nog een crèmepje te kopen of een bruisbal in mijn bad te zien oplossen. Daarom kies ik ervoor hier niet veel geld aan uit te geven. Als jij daar wel heel gelukkig van wordt, moet je jezelf dat vooral lekker gunnen als je het kunt betalen. Wij hebben dus veel spullen niet in huis, die anderen misschien wel in hun badkamerkastje hebben staan. Bijvoorbeeld doucheschuim, tig soorten nagellak, watjes in allerlei soorten en maten, bruisballen en ga zo maar door. Dat scheelt enorm in de kosten die we bij de drogist maken. Ik koop puur wat ik nodig heb.

Houd je aan je lijstje

De drogist is tegenwoordig een soort warenhuis geworden. Je koopt er niet alleen crème en shampoo, maar ook batterijen, chocola, speelgoed en kleedjes voor op de bank. Ben je hier gevoelig voor? Ga dan met een lijstje op pad en houd je eraan. Of: als je dat ook lastig vindt, neem cash geld mee. Genoeg voor je aankopen maar niet meer. Zo kun je ook geen impulsaankopen meenemen.

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest:


Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.