Nieuwe tuin on a budget

Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Het is lente. De eerste in ons nieuwe huis en nieuwe tuin. En die tuin laat nog wat te wensen over. Hoe gaan we dat nou weer voordelig oplossen?

Mijn vader werkte zijn leven lang in de bloemen. Eerst in de bollen, daarna in de droogbloemen (heel hip in de 80’s en 90’s) en later in de zonnebloemen. Een paar van die zaadjes plantte ik in de achtertuin in een grote plantenbak. Ik heb nog foto’s van hoe ik trots poseer naast de enorme bloemen die daaruit waren gekomen. Je zou zeggen: die heeft groene vingers. Niet dus. Ik ben een enorme teleurstelling voor mijn vader op dat gebied. Ik kan een hortensia nog laten afsterven.

Lees ook: Zo besteed je 30% minder aan boodschappen

Nu kochten wij in 2017 een prachtig huis met een flinke achtertuin. Die achtertuin bestaat voor 99% uit stenen. Perfect voor ons, op zich. Maar het is wel een beetje ongezellig. De houten pergola maakt een hoop goed. Toch, als ik daarin zit met een boekje en uitkijk op die grijze betonjungle, denk ik: dat kan anders. Er moet echt een beetje groen in. Anders kan ik net zo goed op midden op de A1 gaan zitten. Ik heb in de garage ook nog een trampoline liggen. Al maanden beloof ik mijn kind om dat ding in elkaar te zetten. Ik deed een dappere poging, was best trots op mezelf. Tot ik halverwege ontdekte dat de gaten voor het doek aan de verkeerde kant zaten. Kortom: hulp is toch echt nodig.

Maar jullie kennen mij, inmiddels. Ik wil er niet teveel geld aan uitgeven. De lokale tuinenman bleek nogal weinig concurrentie te kennen en de hoofdprijs te vragen. Dat gaan we dus niet doen. Wat dan wel? Mijn vader heeft een versleten heup en kan me ook niet uit de brand helpen. Verder ben ik niet zo in de tuinenscene thuis, dus zocht ik online naar hulp. Nu ben ik al tijden fan van allerlei online Marktplaatsen waar je prijzen kunt vergelijken. Ik vond er ook één voor tuinen. Via deze site kun je in één keer verschillende offertes aanvragen voor het aanleggen van een nieuwe tuin of het opknappen van je bestaande tuin. Het werkt precies hetzelfde bij bijvoorbeeld de aanleg van een serre, of wanneer je een architect zoekt voor binnen- en buitenshuis. Ik deed een aanvraag en kreeg verschillende offertes opgestuurd. Ze verschilden tot wel 400 euro in prijs. Nice! Drie keer raden wat ik ga doen met het geld dat ik overhoud nu de nieuwe tuin goedkoper wordt dan gedacht? Jazeker, Hypotheker. Dat gaan we aflossen.

Lees ook: Doe niet zo lui en koop deze acht dingen niet meer

Share

4 Comments

 1. Kees Reply

  U heeft geld besteed aan de tuin. wanneer u het verschil tussen de hoogste en laagste offerte meent te hebben bespaard, houdt u uzelf voor de gek.
  Verder geeft aflossen natuurlijk steeds een goed gevoel.

 2. Sissi Reply

  Interessant is natuurlijk wel: wat hebben jullie laten doen en welke prijs hebben jullie uiteindelijk betaald?

 3. dertigermetkids Reply

  wij hebben vorig jaar de tuin opgeknapt (2 jaar geleden ons huis gekocht) er liggen nu voornamelijk tegels in, heerlijk! bevalt enorm goed! omdat ik als gastouer werk en veel met de kinderen buiten speel, leek me het ideaal! t badje kan overal staan, de waterbaan, onze tafel etc, maar ze kunnen ook lekker fietsen, steppen etc. ja het is wat kaal en saai maar ja dat scheelt weer in onderhoud dat hebben we al genoeg omdat er 8 bomen in de tuin staan, leilindes, tegen de schutting aan als ze weer bladeren hebben verhoogt dat de schutting met 2 meter zegmaar.. dus heerlijk privacy in de zomer 😉 en toch ook wel prachtig groen!
  gras hebben we in de voortuin. of ja voo rde voortuin. woon aan een speelveld! dus wel gras, geen onderhoud 😉 en als t gras nat is spelen we in de achtertuin, heerlijk. zo blij mee dat we dat gedaan hebben vorig jaar. naar een tegelbedrijf in de buurt van utrecht gereden en daar tegels besteld. (dure grap voor een tuin van 80m2 ) en via werkspot iemand gevonden die ze wou leggen. zand besteld, zelf de tuin in gereden met een kruiwagen (met manlief samen uiteraard en zelfs de kinderen hielpen) we waren nog flink wat geld kwijt, maar vast minder dan als we alles hadden laten doen. erg blij mee!

 4. Diana Reply

  Je kunt je tuin ook zien als een goede investering. hoeft natuurlijk niet direct klaar te zijn maar wellicht is het mogelijk om een appelboom, hoogte max 2 mtr te vragen voor je verjaardag. Daar pluk je nog jaren letterlijk en figuurlijk de vruchten van.
  Hebt echt geen groene vingers voor nodig.
  Onze redelijke tuin van 200 vierkante meter bevat appel, citroen, perzik, diverse bessen struiken, walnoot ,kiwi ,druiven en moestuin in diverse bakken.
  Bij dat laatste geval ben ik nog lerende, maar de vaste planten ideaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *