5 x besparen op de boodschappen voor singles

Boodschappen voor een heel huishouden doen is nou eenmaal goedkoper, per persoon, dan wanneer je single bent. Dus hoe kun je nou het meest voordelig boodschappen voor jou alleen doen? Wij geven tips.

bespaartips single boodschappen

In principe gelden sommige ‘bespaar-regels’ voor iedereen. Of je nou single bent, samenwoont, een gezin hebt of boodschappen voor iemand anders doet. Denk hierbij aan tips zoals maximaal 1 tot 2 keer per week naar de supermarkt gaan, met een boodschappenlijstje waar je niet van afwijkt. Nooit met lege maag boodschappen doen. Koop geen voorgesneden voedsel. Dat soort dingen. Hierbij nog wat extra tips voor de singles onder ons. Want ik weet dat jullie het soms moeilijk hebben in de supermarkt én bij de kassa.

Skip de ‘eenpersoonsverpakkingen’

Het is misschien verleidelijk om die kleine zakjes met precies genoeg krieltjes, groenten etc te kopen, maar trap hier niet in. Deze portiest zijn in vergelijking met grotere verpakkingen een stuk duurder. Koop gewoon die grote zak aardappelen en die mega voordeelverpakking toiletpapier. Dit scheelt je ontzettend veel geld op de langere termijn. Zorg wel dat je dit voornamelijk doet met producten die langer houdbaar zijn. Ook verse producten kun je groot inkopen, als je maar goed weet hoe je ze lang kunt besparen. Dat brengt mij gelijk op de volgende tip.

De vriezer is je beste vriend

Oh, wat heb ik deze gemist in mijn studententijd. Ik woonde met drie huisgenoten in een krot die afgekeurd was als asielzoekerswoning. We deelden twee kleine koelkastjes met een vriesvakje erin, waar niets in paste. Als ik een vriezer had gehad, had ik alles ingevroren. Brood, vlees, groentesoep en mijn scriptie als het even kon. Alles wat je maar extra over hebt. Vries je restjes in en bewaar het voor bijvoorbeeld volgende week. Dat scheelt je tijd én geld.

Eet samen met vrienden/buren/familie


Mijn vriend en ik hebben het altijd over het ideaalbeeld wat je ziet in de serie ‘Friends’. Hier komen de zes vrienden altijd bij elkaar over de vloer. Elke avond alleen eten is niet zo gezellig, dus houd een vaste avond in de week vrij om met je (single) vrienden te eten. De ene keer eten jullie bij jou en de week erna bij de ander. Scheelt jullie beide centjes en het is lekker om een keer niet te hoeven koken.

Houd anti-voedselverspillingsapps in de gaten

Ik houd regelmatig de app ‘Too Good to Go’ in de gaten. Veel supermarkten, bakkerijen, slagers en ga zo maar door zijn hierbij aangesloten. Wanneer zij producten op voorraad hebben die bijna over de datum gaan, stoppen ze deze in een doos voor jou. Voor die doos vol eten wat nog prima te eten is, betaal jij maar een paar euro. Deze producten kun je nog prima enkele dagen eten of thuis in de vriezer leggen. Zo kun je voor vijf euro met een volle tas aan boodschappen naar huis gaan. 

Koop sommige items alleen in de aanbieding

Sommige producten kun je bijna áltijd in de aanbieding scoren. Denk hierbij aan persoonlijke verzorgingsproducten (hoi Etos en Kruidvat!) maar ook aan schoonmaakmiddelen. Ik koop mijn wasmiddel altijd bij het Kruidvat in zo’n megaverpakking voor een tientje. Sterker nog, ik ga hier speciaal voor naar het Kruidvat. Mijn vriend kocht altijd zijn haarwax bij de supermarkt. Dom, dom, dom. Deze is bijna elke week wel bij een drogisterij met een 1+1 gratis actie te vinden. Maak er een gewoonte van om sommige producten niet meer in de supermarkt te kopen, tenzij de aanbieding net zo goed is als bij bijvoorbeeld de drogisterij.

LEES OOK: Zo bepaal jij je boodschappenbudget

Reken eens uit wat je in het verleden uitgaf aan boodschappen voor jezelf. Neem deze tips nu mee en kijk wat je van dat bedrag af kunt krijgen. Check ook even de PorteRenee boodschappencursus. Met dat geld kun je écht leukere dingen doen dan teveel betalen bij de supermarkt.

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest:

Wil je reageren of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien kom jij vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.