Bespaartips voor op vakantie (10x)

Vakantie is heerlijk maar ook zó duur. Met deze tien bespaartips voor op vakantie, kun je je kosten op je bestemming flink naar beneden schroeven.

Urenlang heb ik online gezocht en vergeleken. Ik ben zelfs nog naar een ouderwets reisbureau geweest. Uiteindelijk boekten we twee volle weken Ibiza voor ons hele gezin (4 personen) voor in totaal iets meer dan 2000 euro. Een hoop geld, maar voor een vliegreis en een eigen huis, vond ik het goed geregeld. En toen zei mijn man, die mij dagen had zien zoeken: ‘Als we er zijn gaan we zeker iedere avond uit eten en alsnog alles over de balk gooien?’

Lees ook: Nee, zuinig is niet zielig

Ja, dat klinkt alsof hij me goed kent. Ik kan veel moeite doen om op het één te bezuinigen, terwijl ik op een ander moment zonder aarzelen een hoop geld uitgeef. Nee, dat is dus niet het plan. Het idee is dat we geweldig gaan genieten, zonder dat we blut thuiskomen. Ik ben dol op geld besparen, maar wil er zo weinig mogelijk voor inleveren. Tuurlijk kan vakantie vieren goedkoop, wanneer je iedere avond zelf pizza afbakt in de oven van je appartementje. Daar heb ik – als verwend nest – dus geen zin in.

Lees ook: Hoe ik in 3 jaar tijd mijn studieschuld van 18.000 euro afloste

Dus schreef ik voor Famme een artikel met tien bespaartips voor als je op vakantie bent. Dus niet voor de vlucht of de accommodatie, maar voor ter plekke. Wanneer het genieten al begonnen is. Ik geef je er nog één gratis tip bij: neem een schriftje mee waarin je in grote lijnen (het is toch vakantie) bijhoudt waar je je geld aan uitgeeft. Dat geeft je inzicht in je uitgaven, waardoor je als vanzelf minder geld uitgeeft. Lukt dat niet? Dan kun je aan het einde van je reis in ieder geval teruglezen waar je het ook alweer allemaal aan uitgegeven hebt. Misschien concludeer je dan wel dat het het helemaal waard was.

Lees het artikel hier

4 Comments

 1. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Leuk artikel! Wij schrijven idd ook op in een klein notitieboekje hoeveel we allemaal uitgeven en waaraan. Elke dag aan het eind van de dag gaan we daar weer even voor zitten. En als we geen bonnetje mee krijgen schrijven we het tussendoor op. Aan het eind van de vakantie ligt de prullenbak altijd vol met bonnetjes die dan weg kunnen, haha. Maar het werkt idd wel heel fijn om te zien waar je je geld nou aan uitgegeven hebt.

 2. Mariska Reply

  Momenteel op vakantie in Nederland. Kunnen we goed gebruik maken van onze museumjaarkaart. We hebben onze kinderen een budget van €70 per week voor ‘de leuke dingen’ gegeven en onze oudste (8) leert goed na te denken over onze uitgaven. Ijsjes worden ineens liever bij de supermarkt gekocht en hij spaart het geld op voor 1 leuke activiteit per week. Dure zwembaden worden vervangen door zwemmen in de rivier, ze spelen graag op de camping of in voor hun onbekende speeltuin in de omgeving.
  Ik vind vaak dat mijn kinderen leuker spelen in de natuur dan bij allerlei betaalde activiteiten. Ook fijn dat ze in het bos nog geen reclame hebben voor snoep en ijs, zodat ze niet getriggerd worden om daar naar te vragen 🙂

 3. Marianne Reply

  Zomaar even een gekke vraag, hoor, maar….twee weken Ibiza met vier personen en vliegen voor €2.000?! Hoe heb je dat gevonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+