Besparen op de boodschappen: zo doen wij het

Besparen op de boodschappen. Dat kan zóveel geld schelen. Ik vertel in deze video hoe wij het iedere week met zijn vieren van zo’n 80 euro redden. En ja, je mag mijn lijstje én bonnetje zien 🙂

Wil je aan de slag met besparen op de boodschappen? Lees dan vooral ook mijn 18 tips om minder uit te geven aan eten en drinken. En nee, dat betekent echt niet dat je nooit meer wat lekkers kunt kopen. Het betekent wel dat je meer vooruit denkt en bijvoorbeeld een weekmenu maakt.

11 Comments

 1. Bibi Reply

  Hier 75 euro per week voor twee volwassenen. Maar wat ik me afvraag, zitten hier ook artikelen bij als wasmiddel en schoonmaakmiddel? En shampoo, luiers, eventueel spullen voor huisdieren? Want in de weken dat dat soort zaken erbij komen redden wij het het dus echt niet met 75.

  1. Renee Lamboo Reply

   Ja, in principe zit alles erbij in. Al gaan we er met luiers en wasmiddel tegelijkertijd wel eens overheen, hoor.

 2. Seits Reply

  Wij besteden met 4 personen ( 2 kinderen 8 en 10) tussen €100 en €125 euro per week.

  Wij bezuinigen niet op brood. Dit kopen wij bij de bakker. Omdat er vaak vriendjes blijven eten kost dit toch snel €25 per week.

  Om binnen budget te blijven loop ik wel de winkels af op aanbiedingen. Prioriteit is de gezonde basis voeding. Op zaterdag vullen wij naar gelang wat overblijft aan met chips en snoep.

 3. Bouk Reply

  Wij hebben ook per week 80 euro nodig. Ene week meer andere week minder. Waspoeder is nu op dus dan gaan we er wellicht overheen maar doen daar weer maanden mee. We gaan vanaf volgende week een ander eetpatroon volgen, en moeten daar voor het begin van alles even in huis halen dus budget wordt zeker even overschreden nu maar vanaf volgende week hopen we weer de 80 te halen.

 4. suzanna Reply

  Ik heb 50 euro per week voor 4 personen. 3 Pubers en een ouder. Daar doe ik alles van. weekboodschappen, toiletartikelen. wasmiddel etc. Hier hou ik soms ook nog wat aan over. Dat stop ik in een potje voor als ik een keer iets te kort heb of een super aanbieding tegen kom. Zodat ik iets meer kan halen. En anders gaat het in de leuke dingen doen pot.

 5. Maaike Reply

  Leuke video! Ik probeer rond de 80 euro uit te geven voor 5 (2 volw, 2 kindjes en 1 baby die langzaam mee gaat eten). Bonus bij de appie, elke week Lidl en soms naar de jumbo of Boni. Wij eten vegetarisch en meestal vegan, ik maak aardig wat zelf (vind ik leuk en spaart verpakking). Ik koop ook regelmatig bij de groenteboer en op de markt (plastic vrij).

 6. Ferry Reply

  Leuk om te zien hoe je boodschappen doet. Helaas kloppen je bedragen niet, (sorry haha..) Dit is wel heel herkenbaar trouwens. Hier loop ik met mijn klanten ook telkens tegenaan. Ze denken vaak dat er 4 weken in een maand gaan, maar helaas! Om de zoveel weken komen ze dan tekort.

  Wij hebben thuis (met 2 kids van 14 en 11 jaar) een aparte (bunq) rekening voor de boodschappen en het werkt fantastisch. Ons budget is €550,- maar hier gaat ook het bezoek aan de snackbar uit. Wat er maandelijks overblijft gaat naar de onvoorzien rekening en deze wordt dan weer jaarlijks “geleegd” op de hypotheekrekening. Vooral aan het einde van de maand wil ik dan nog weleens het boodschappen halen een paar dagen opschuiven zodat het van het nieuwe budget kan. We hebben één regel. We storten niks terug van de onvoorzien pot. Dan maar creatief zijn als het even tegen zit.

  Het rekensommetje is het bedrag x 52 (weken) en dan delen door 12 (maanden). Dit is dan je maandbudget. Om het nog makkelijker te maken;

  €50,- = €217,-
  €60.- = €260,-
  €70 = €304,-
  €80,- = €347,-
  €90 = €390.-
  €100,- = €434,-
  etc,etc.. Bedragen zijn naar boven afgerond trouwens.

 7. Linda Reply

  Hoi Renee,

  Hebben jullie (net als Ferry in deze reacties) ook een aparte betaalrekening voor de boodschappen?
  Zo ja, hoe bevalt dit? Zo nee, waarom niet?

  Dank voor alle inspiratie!

  Groet,
  Linda

 8. Asli Reply

  Wij kiezen er voor om niet teveel te bezuinigen op eten want wij eten heel veel vers en elke avond bij het avondeten een goed gevulde salade naast het avondmaal. Dus hier gaat er veel wortel, sperziebonen, sla, komkommer en paprika doorheen.
  We eten ook veel noten… en fruit zoals mango, frambozen, blauwe bessen, etc.

  Ontbijten en lunchen vaak warm (vietnamees) ipv brood. En daar zit veel verse kruiden bij en vis, garnalen, rijst en groenten.

  Hier is het dus 150 euro per week en dan moet ik echt opletten dat ik er niet overheen ga.

 9. Dith1989 Reply

  Ik zou graag zien hoe jullie het doen anno 2020.
  Het lijkt erop dat de boodschappen alsmaar duurder worden, wij hebben huishouden met I kind (2jaar). Hond en kat. We geven gemiddeld 150 euro uit aan eten drinken en verzorgingsproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *