Bij welke supermarkt leveren spaarzegels het meeste op?

Bij welke supermarkt loont het nou het meest om spaarzegels te sparen? En hoe werken die afzonderlijke spaarprogramma’s allemaal? Boodschappenexpert Minke legt het uit.

Veel supermarkten hebben spaarzegels, het is dan ook een leuke manier om een klein beetje extra te sparen zonder dat je het doorhebt. De één gebruikt het om te sparen voor cadeautjes in december, de ander voor een uitje tijdens de vakantie en sommigen gewoon voor de lol. Ik ben zelf ook fervent zegelplakker, het is een leuke manier om toch wat rente te krijgen nu de banken bijna niks meer geven.  

Zegels plakken of digitaal

Bij de meeste winkels werkt het heel makkelijk. Per euro die je besteedt betaal je een bedrag extra voor een koopzegel. Deze zegel plak je vervolgens op je spaarkaart en als deze vol is, krijg je een beetje meer terug dan je hebt besteed. Bij Albert Heijn is het spaarprogramma sinds 1 januari volledig digitaal. Het werkt verder nog steeds hetzelfde. Je hoeft alleen niet meer te plakken. Ook Hoogvliet werkt met een digitaal spaarprogramma, maar dit gaat via een klantenpas en niet via een app. Wellicht wat vriendelijker voor de ouderen onder ons, die vaak bekend staan om het sparen van de koopzegels.

Meest rendabele spaaractie – 50% rente – PLUS supermarkt

De meest rendabele supermarkt om koopzegels te sparen is PLUS supermarkt. Daar krijg je maar liefst 50% meer uitbetaald dan je hebt ingelegd. Enige nadeel? Je hebt maar €4 per spaarkaart ingelegd. Elke zegel kost €0,02 en met 200 zegels is je boekje vol en dan krijg je dus €6 ervoor terug. Sparen gaat hier dus niet zo hard. 

CHECK OOK: De PorteRenee Boodschappencursus

6% rente – Albert Heijn en Hoogvliet


Bij Albert Heijn en Hoogvliet zijn koopzegels daarna het meest rendabel, maar je winst valt met 6% dan ineens wel wat tegen ten opzichte van de 50% bij PLUS supermarkt. Bij Albert Heijn koop je bij elke bestede euro een zegel van €0,10, bij een volle kaart van 490 zegeltjes krijg je €52 terug. Bij Hoogvliet hoef je geen boekje vol te maken, maar gebruik je dus een klantenkaart. Op elke €0,10 die je voor je boodschappen uitgeeft, betaal je een extra cent en deze is direct 6% meer waard. 

4% rente – Jumbo en Coop 

Hoewel de rente en de waarde van een vol boekje bij Jumbo en Coop hetzelfde is, zijn de twee systemen wel een beetje anders. Je spaart bij Jumbo, net als bij Albert Heijn, een zegel bij elke euro die je besteedt en betaalt hier €0,10 voor. Voor een volle spaarkaart heb je 250 zegels nodig. Bij Coop kun je al vanaf elke €0,50 een zegel kopen, deze kost je dan €0,05 en voor een volle spaarkaart heb je dus 500 zegels nodig. Hoewel dit gelijk lijkt, denk ik dat sparen bij Coop wel wat sneller zou gaan. 

LEES OOK: Een gratis rekening met een beetje spaarrente

Bij welke supermarkt kun je het beste sparen?

Nu kun je naar aanleiding van deze cijfers een keuze maken om bij een bepaalde supermarkt te gaan sparen. Ik zou je alleen niet aanraden om voortaan je boodschappen ergens anders te halen, puur omdat het rendement op de zegels hoger is. Een bepaalde supermarkt is immers niet voor niks je favoriet, dat gaat niet alleen om een koopzegelrendement. 

Zelf spaar ik zowel bij PLUS supermarkt, Jumbo als Albert Heijn. Zo kan ik optimaal gebruik maken van de winkel waar die week de beste deals zijn én tegelijk ook sparen tegen een mooi rendement!

Lees hier alle vragen aan Minke

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest: