Deck verzekeringen: onze ervaringen

Een half jaar geleden sloten we onze verzekeringen over naar Deck verzekeringen. Tijd om onze ervaringen met Deck te delen. Hoe bevalt het en hoeveel geld besparen we?

Om maar even met de deur in huis te vallen. Wij betalen sinds onze overstap naar Deck verzekeringen nu iedere maand 39,75 euro voor al onze verzekeringen. Alleen de zorgverzekering komt daar nog bij. Voordat we overstapten, had ik al mijn verzekeringen overal en nergens lopen. De één was goedkoper daar, de ander daar. Ik vond het daardoor best lastig om overzicht te houden, moet ik zeggen. Dat was dan ook onze eerste winst toen we over gingen naar Deck verzekeringen.

Al deden we het niet alleen voor dat alles-in-één-pakket. Onze grootste motivatie was toch de financiële besparing. Het scheelt ons iedere maand zo’n 17 euro. Dat is toch weer een leuke 204 euro per jaar. Lang leven je geld uitgeven aan andere dingen dan verzekeringen, wat mij betreft. Wij hebben voor die 39,75 euro per maand nu een wa-verzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering en een autoverzekering.

Nog even op een rij: wat is het bijzondere aan Deck verzekeringen?
Zij werken met een verhoogd eigen risico tussen de € 500 en € 1000. Hierdoor gaat je premie flink omlaag. Wij kiezen hiervoor omdat we genoeg spaargeld hebben om kleine pech zelf op te vangen. Ik hoef dat niet te verzekeren en vind dat ook een beetje zonde van mijn geld. Daarom kiezen we daarvoor en dat scheelt best flink op onze verzekeringspremie. Wist je dat 75% van de claims bij verzekeraars voor een schade van onder de 1.000 euro is? Dan snap je ook hoeveel geld het Deck bespaart dat ze die kleine schades zoals een verloren zonnebril of een omgestoten vaasje niet dekken. En dus hoeveel jouw premie daardoor naar beneden kan.

Er zijn ook situaties waarin Deck geen goed idee is voor jou.
Bijvoorbeeld…

 • Wanneer je geen spaargeld hebt. Als je een eigen risico van € 500 of € 1000 euro hebt, kun je voor kleine bedragen dus geen claim indienen bij je verzekeraar. Die zul je dus zelf moeten opvangen. Daarvoor is het wel handig spaargeld te hebben. Heb je dat niet, dan zou ik (nog) niet overstappen naar Deck verzekeringen.
 • Als je het een fijn gevoel vindt om al je risico af te dekken. Daar betaal je dan ook wel flink voor aan verzekeringspremies. Slaap je hier beter door, dan is een verhoogd eigen risico voor jou niet the way to go, denk ik.

Lees ook: Baas van Deck gaf vet salaris op voor droom

Verzekerd zijn bij Deck verzekeringen is anders dan bij veel andere verzekeraars, merkte ik al. Als in: als je belt krijg je meteen iemand aan de lijn. Zonder een heel lang keuzemenu te doorlopen. Dat vind ik heel fijn en verfrissend. Deck heeft de verzekeringen vooralsnog ondergebracht bij andere verzekeraars. Je bent dus niet direct verzekerd bij Deck, maar bij één van hun partners. Dat betekent dat je wel de zekerheid hebt van een gerenommeerd bedrijf, zonder al hun regeltjes. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je schade niet vergoed krijgt. Het zou – wat mij betreft – nog mooier fijn als je direct bij Deck kunt verzekeren. Maar ja, daar zitten nogal wat haken en ogen aan en je kunt niet zomaar verzekeringen gaan verkopen in Nederland. Dus daar wachten we nog even op.

Bij Deck kiezen ze er zo vaak mogelijk voor om schades te repareren. Dus niet meteen iets vervangen door iets nieuws, maar eerst eens kijken of het te maken valt. Daar ben ik groot voorstander van. Die tactiek scheelt geld en houdt dus je premie laag. En bovendien: meer nieuwe spullen heeft de aarde, denk ik, niet nodig. Wij hebben sinds we bij Deck verzekeringen zitten nog geen schades gehad. Gelukkig! Dus ik kan niets vertellen over hoe het claimen verloopt, maar als ik kijk naar mijn communicatie met Deck so far, maak ik me daar geen zorgen over.

Mijn ervaringen met Deck verzekeringen tot nu toe:

 • Het scheelt ons flink op de premie
 • Ik kan goed leven met het verhoogde eigen risico
 • De communicatie is helder en snel
 • Ik steun het idee achter het idee: alleen verzekeren wat je niet zelf kunt dragen.

Dit artikel bevat een affiliate link.

WIL JE DIT ARTIKEL NOG EEN KEER LEZEN?
Bewaar hem dan op Pinterest

15 Comments

 1. Kimberley Reply

  Jammer dat ze alleen standaard pakketten aanbieden waarbij je niet kunt uitvinken dat je een bepaalde verzekering niet nodig hebt. Het enige wat je vrij kunt kiezen is de rechtsbijstand, terwijl ze veel beter de doorlopende reisverzekering als optie kunnen aangeven. Nu zijn ze sowieso duurder dan mijn huidige verzekeringen die ik ook bij één verzekeraar heb ondergebracht.

 2. mandy Reply

  Wij zijn 2 maanden geleden ook overgestapt. Ik vind het een heerlijke filosofie dat eerst wordt gekeken of iets gerepareerd kan worden en dat kleine schades voor jezelf zijn (geldt dus ook dat ik in mijn premie niet voor de kleine schades bij andere hoef op te draaien). Ik heb een buffer van 1500 euro gereserveerd voor het eigen risico zodat ik daar niet wakker van hoef te liggen. Hierdoor besparen wij tov onze vorige verzekeraar 35 euro in de maand.. en die gaat mooi in een apart potje voor andere doeleinden!

  ps: Renee, door jouw actie ontvangen we straks ook nog 2 maanden terug! Heel fijn, dank je wel!

 3. Jo Reply

  Scheelde voor ons te weinig om over te stappen.

  Houd er wel rekening mee dat het eigen risico 2x in rekening gebracht wordt als je tegelijkertijd schade hebt aan opstal en inboedel. Bijvoorbeeld bij een brandschade of waterschade.

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Ik weet dat ze binnenkort omlaag gaan met de prijs voor auto. Dus als het daaraan lag kun je het over een tijdje nog eens proberen.

 4. Centenkretser Reply

  Doorlopende reisverzekering, auto verzekering, opstal, inboedel, aansprakelijksheids verzekering en rechtsbijstand voor Nog net geen 65 euro pm. niet bij Deck, maar bij promovendum.
  Fijn dat er tegenwoordig zoveel keuzes zijn!

 5. Rosalinde Reply

  Dankzij jullie ben ik ook overgestapt naar Deck. Ik ben van €66 per maand aan verzekeringen naar €14 gegaan door onnodige verzekeringen te schrappen en het hoogste eigen risico te kiezen. Hiervoor had ik een tussenpersoon, dat maakte de verzekering ook duurder. Tot nu toe ben ik erg blij met Deck!

 6. Geldover Reply

  Ik heb het even doorgerekend en kwam dan wel wat goedkoper uit, maar het besef dat ik altijd het eerste eigen risico zelf moet betalen doet me dan toch weer beseffen dat de deal echt niet zo goed is. Als je pas vanaf 1250 euro schade kan claimen zou t interessant zijn. Maar als mijn schade 1500 euro bv is en ik moet dan eerst het eigen risico eraf halen dan hoeft er nog maar peanuts uitgekeerd te worden. En sowieso wordt er dan nog weer naar dagwaarde gekeken dus de kans dat er dan überhaupt uitgekeerd gaat worden wordt wel heel erg klein..

 7. Lucinda Reply

  Ik heb ook al mijn verzekeringen onder 1 dak, handig om ook in dezelfde app te kunnen zien en te wijzigen. Hoe meer ik bij mijn verzekeraar had, hoe hoger de korting werd en als ik het zo lees wijk ik niet al teveel af en zit ik bij een partij die ik vertrouw (wat i ook belangrijk vind).

 8. Jeanine Reply

  “Wist je dat 75% van de claims bij verzekeraars voor een schade van onder de 1.000 euro is?”

  Dan is het dus ongunstig om te kiezen voor een verzekeraar waarbij je zo’n hoog eigen risico hebt. Zoveel goedkoper is Deck nou ook weer niet en als je dan al je schades (75% blijkbaar) zelf moet vergoeden omdat ze binnen je eigen risico vallen, ben je die besparing zo weer kwijt.

 9. Meike Kolthof Reply

  Bij mij is het echt veel duurder dan mijn verzekeringen nu, zo’n 120 per jaar. Of ik nou met of zonder reisverzekering doe. En mijn eigen risico moet dan omhoog.

  Geen idee of het nou komt omdat ik al zo goed heb geshopt, of dat Deck gewoon niet bij mijn wensen past (die op zich vrij standaard zijn….. alleen auto toegevoegd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *