Deck verzekeringen: onze ervaringen

Een half jaar geleden sloten we onze verzekeringen over naar Deck verzekeringen. Tijd om onze ervaringen met Deck te delen. Hoe bevalt het en hoeveel geld besparen we?

Om maar even met de deur in huis te vallen. Wij betalen sinds onze overstap naar Deck verzekeringen nu iedere maand 39,75 euro voor al onze verzekeringen. Alleen de zorgverzekering komt daar nog bij. Voordat we overstapten, had ik al mijn verzekeringen overal en nergens lopen. De één was goedkoper daar, de ander daar. Ik vond het daardoor best lastig om overzicht te houden, moet ik zeggen. Dat was dan ook onze eerste winst toen we over gingen naar Deck verzekeringen.

Al deden we het niet alleen voor dat alles-in-één-pakket. Onze grootste motivatie was toch de financiële besparing. Het scheelt ons iedere maand zo’n 17 euro. Dat is toch weer een leuke 204 euro per jaar. Lang leven je geld uitgeven aan andere dingen dan verzekeringen, wat mij betreft. Wij hebben voor die 39,75 euro per maand nu een wa-verzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering en een autoverzekering.

Nog even op een rij: wat is het bijzondere aan Deck verzekeringen?
Zij werken met een verhoogd eigen risico tussen de € 500 en € 1000. Hierdoor gaat je premie flink omlaag. Wij kiezen hiervoor omdat we genoeg spaargeld hebben om kleine pech zelf op te vangen. Ik hoef dat niet te verzekeren en vind dat ook een beetje zonde van mijn geld. Daarom kiezen we daarvoor en dat scheelt best flink op onze verzekeringspremie. Wist je dat 75% van de claims bij verzekeraars voor een schade van onder de 1.000 euro is? Dan snap je ook hoeveel geld het Deck bespaart dat ze die kleine schades zoals een verloren zonnebril of een omgestoten vaasje niet dekken. En dus hoeveel jouw premie daardoor naar beneden kan.


Er zijn ook situaties waarin Deck geen goed idee is voor jou.
Bijvoorbeeld…

  • Wanneer je geen spaargeld hebt. Als je een eigen risico van € 500 of € 1000 euro hebt, kun je voor kleine bedragen dus geen claim indienen bij je verzekeraar. Die zul je dus zelf moeten opvangen. Daarvoor is het wel handig spaargeld te hebben. Heb je dat niet, dan zou ik (nog) niet overstappen naar Deck verzekeringen.
  • Als je het een fijn gevoel vindt om al je risico af te dekken. Daar betaal je dan ook wel flink voor aan verzekeringspremies. Slaap je hier beter door, dan is een verhoogd eigen risico voor jou niet the way to go, denk ik.

Lees ook: Baas van Deck gaf vet salaris op voor droom

Verzekerd zijn bij Deck verzekeringen is anders dan bij veel andere verzekeraars, merkte ik al. Als in: als je belt krijg je meteen iemand aan de lijn. Zonder een heel lang keuzemenu te doorlopen. Dat vind ik heel fijn en verfrissend. Deck heeft de verzekeringen vooralsnog ondergebracht bij andere verzekeraars. Je bent dus niet direct verzekerd bij Deck, maar bij één van hun partners. Dat betekent dat je wel de zekerheid hebt van een gerenommeerd bedrijf, zonder al hun regeltjes. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je schade niet vergoed krijgt. Het zou – wat mij betreft – nog mooier fijn als je direct bij Deck kunt verzekeren. Maar ja, daar zitten nogal wat haken en ogen aan en je kunt niet zomaar verzekeringen gaan verkopen in Nederland. Dus daar wachten we nog even op.

Bij Deck kiezen ze er zo vaak mogelijk voor om schades te repareren. Dus niet meteen iets vervangen door iets nieuws, maar eerst eens kijken of het te maken valt. Daar ben ik groot voorstander van. Die tactiek scheelt geld en houdt dus je premie laag. En bovendien: meer nieuwe spullen heeft de aarde, denk ik, niet nodig. Wij hebben sinds we bij Deck verzekeringen zitten nog geen schades gehad. Gelukkig! Dus ik kan niets vertellen over hoe het claimen verloopt, maar als ik kijk naar mijn communicatie met Deck so far, maak ik me daar geen zorgen over.

Mijn ervaringen met Deck verzekeringen tot nu toe:

  • Het scheelt ons flink op de premie
  • Ik kan goed leven met het verhoogde eigen risico
  • De communicatie is helder en snel
  • Ik steun het idee achter het idee: alleen verzekeren wat je niet zelf kunt dragen.

Dit artikel bevat een affiliate link.

Wil je een reactie inspreken voor de podcast of heb je een vraag?

Spreek je bericht dan in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien zit jij komende vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.