Deze 5 boeken gaan je rijk maken

De 5. Ieder week geef ik vijf kleine, makkelijk toepasbare geldtips. Deze week: vijf boeken die je gaan helpen om beter met geld om te gaan.

We leren op school hoe je schrijft en rekent. We leren optrekken, aftrekken en delen. Maar we leren niet hoe geld eigenlijk werkt. Zonde, eigenlijk. Want je zult in je volwassen leven iedere dag met geld om moeten gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg boeken die je daar meer over leren. Iedereen die beter met zijn of haar geld om zou willen gaan, raad ik deze 5 boeken aan.

Lees ook: 5 x besparen op je boodschappen en toch lekker eten.

 • Miljonair met een gewone baan – Oeds-Jan Postma
  Econoom Oeds-Jan Postma schreef dit nuchtere boek over hoe je ook met een normaal salaris, miljonair kunt worden. In dit boek vind je geen snelle wegen naar roem en geld. Postma legt uit hoe je beetje bij beetje vermogend kunt worden. Dat kan wanneer je gedisciplineerd genoeg bent om niet al je geld uit te geven. En dat op lange termijn vol kunt houden. In zijn boek legt hij precies uit hoe hij dat heeft gedaan en jij dat ook kunt.
 • The Total Money Makeover – Dave Ramsey
  Deze Amerikaanse geldgoeroe heeft als doel heel Amerika uit de schulden te krijgen. Op zijn Instagram-account laten iedere dag stellen zien hoeveel schuld ze aflosten in hoeveel tijd. Heel inspirerend. Het boek helpt je via 7 baby steps – zoals hij ze noemt – naar een financieel onbezorgd leven. Natuurlijk is de situatie in Nederland iets anders dan in Amerika. Bijvoorbeeld met iets minder creditcardschulden, maar toch absoluut de moeite waard om te lezen. De baby steps maken het heel toepasbaar en leuk.
 • De financiële detox – Joella Opraus en Nathalie van Wingerden
  Dit is het perfecte boek over geld voor jonge vrouwen. Met alle informatie die ze moeten weten, maar ook leuke invuloefeningen en schemaatjes. Mooi vormgegeven ook. De schrijfsters runden samen een financieel platform, waarvan het doel was vrouwen meer te leren over geld. Dat lukt met dit boek ook.
 • Hypotheekvrij – Gerhard Hormann
  De trend om extra af te lossen op de hypotheek, begon toch wel met dit boek uit 2012. Hormann beschrijft hierin uitgebreid zijn keuze om zo snel mogelijk van zijn hypotheek af te willen. Maar ook wat hij allemaal laat om die extra aflossingen te kunnen doen. En wat het hem tot nu toe opgeleverd heeft. Ik verraad alvast een beetje dat de schrijver inmiddels gedeeltelijk met pre-pensioen is, mede dankzij een (bijna) afbetaald koophuis.
 • Waar doen ze het van? – Erica Verdegaal
  Hoe word je rijk? En hoe blijf je het? Daar gaat dit boek over. Schrijfster, columniste en econoom Erica Verdegaal vindt dat het helemaal niet verkeerd is om als doel te hebben om rijk te worden. Laat anderen daar maar lekker wat van vinden. Jij maakt ondertussen een plan en gaat ervoor. In dit boek vertelt ze je alles wat je moet weten of rijkdom te kunnen behalen.

Wat is jouw ultieme boekentip als het gaat om beter met je geld omgaan?

6 Comments

 1. Heleen V Reply

  Ik vind ‘ Leven op blote voet’ van Scott Pape het meest praktisch toepasbare en grappige boek over geld. Echt een aanrader.

 2. Sophie Reply

  Door dit artikel heb ik Miljonair met een gewone baan gelezen en nu ga ik beleggen maar eens bespreken met mijn vriend 😉

   1. Sophie Reply

    Die hou ik dan ook even in de gaten! Bedankt voor de tip! Ik vind je schrijfstijl erg fijn dus ik denk dat je e-book erg makkelijk weg te lezen zal zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+