Een goede aanbieding voldoet aan deze twee eisen

De ene aanbieding is de andere niet. Voor de een sla ik dozen extra in, de ander loop ik zonder nadenken voorbij. Want soms zijn aanbiedingen gewoon helemaal niet zo goedkoop.

Ik krijg nooit reclamefolders in de bus. Ik vind het zonde van het papier en ik gebruik eigenlijk altijd reclamefolder.nl als ik echt iets nodig heb. Door die folders niet in huis te halen, voorkom ik een hoop verleidingen. Ondanks dat ik zoveel handiger met geld ben geworden de laatste jaren, kan je me nog altijd verleiden nog een bijzettafeltje te kopen. En geloof me: ik heb er echt genoeg. Ken jezelf. Dan maar een nee-nee-sticker. Maar toen de schilder de buitenboel onlangs schilderde moest die sticker van de voordeur af. Jammer, want ik had een hele leuke van Loesje met de tekst: ‘Geen reclame. Wij hebben alles al.’ Die koop je trouwens hier. Ik word daar blij van!

Zonder sticker kreeg ik al die papieren reut weer op de deurmat. En ja, natuurlijk ging ik ze lezen. Kopje thee erbij. Mijn moeder deed dat vroeger ook altijd zo. Het was even een momentje voor jezelf. Zo truttig, maar oké. Ik bladerde door de folder van Kruidvat, van de BCC, die van de Lidl en van Albert Heijn. En het viel me op: er stonden zoveel aanbiedingen in die helemaal niet goed waren. Kijk, van 1+1 bij de Kruidvat word ik altijd blij. Dan sla ik mijn mans favoriete merk shampoo in, kindertandpasta en dat soort dingen. Maar voor de tweede halve prijs doe ik het echt niet meer. Dat is 25% korting op de totaalprijs. Daarvoor neem ik niet een paar extra dozen van iets mee naar huis. Jullie wel?

Lees ook: Billendoekjes, speelgoed en luiers goedkoper? Dat gaat zo.

Zoals jullie op mijn Instagram-pagina konden zien, ben ik gek op de bonus-aanbiedingen bij Albert Heijn. Ik moet zeggen: dat zijn vaak écht goede kortingen. Maar het is vooral goedkoop als alleen A-merken een optie voor je zijn. Je moet goed zoeken bij mij in huis om een A-merk te vinden. Alleen de cola nog, denk ik. Al hebben we dat zelden in huis. Dus als ik een aanbieding zie, zelfs al is het een goede zoals 1+1 gratis, vergelijk ik altijd even met het huismerk. Is dat huismerk dan niet alsnog goedkoper? En de vervolgvraag is: is het verschil in kwaliteit zo groot dat ik bereid ben wat meer te betalen voor dat A-merk?

Voor alle mede-ouders van kleine kinderen onder ons. Of misschien nog een herinnering uit vervlogen tijden. Dit herken je vast: goedkope billendoekjes. Je kind heeft lekker in zijn luier zitten kleien en je partner is niet thuis dus jij mag poetsen. Die goedkope billendoekjes komen er altijd met 10 tegelijk uit en dat is niet voor niks. Je hebt voor het kleinste poepie al 10 doekjes nodig en dan nog zit het op je vingers. En bedankt! Dus ga ik liever voor wat duurdere doekjes. Voor wie het niet wist: Etos heeft af en toe een geweldige actie met de doekjes van Zwitsal. Dan stuur ik manlief even die kant op en komt hij met zes dozen thuis. Kijk, dat is dus een goede aanbieding want:

1. De korting is hoger dan 40%

2. Het is misschien nog steeds duurder dan b-merken, maar het verschil in kwaliteit is hoog genoeg om daarvoor te betalen.

Alle aanbiedingen die niet aan deze twee eisen voldoen, laat ik liggen. 

Vaatwastabletten: ook die koop ik altijd in de aanbieding. En die aanbiedingen voldoen ook aan bovenstaande twee vereisten. Zo scoorde ik vorige week nog 4 dozen Finish-vaatwastabletten met 60% korting. Die dingen zijn lang houdbaar (dat moet eigenlijk voorwaarde 3 zijn van een goede aanbieding) dus ik gooi ze in de schuur en kan maandenlang lang vooruit. En ik vind dat de vaat er schoner van wordt dan van alle b-merken die ik ooit probeerde.

Wil je echt goed kopen in de aanbieding, dan moet je voor jezelf bepalen wat voor jou een goede aanbieding is. En je daaraan houden. Dan krijg je nooit spijt.

Ik ben benieuwd naar wat jullie een goede aanbieding vinden? Heb je nog gouden aanbiedingstips? Post ze vooral in de comments.

23 Comments

 1. Kaspar Reply

  Vaatwastabletten koop ik enkel als het zo’n jaarverpakking is. Vaak bij de Kruidvat. 360 tabletten voor 20 of 25 euro. Gewoon van een goed merk. Ik hoef de machine niet dagelijks aan, dus doe daar anderhalf jaar mee. Ideaal.

  Deodorant koop ik alleen maar in de 1+1 gratis, want ook dat is een merk. Tandpasta idem dito.

  Etenswaren meestal huismerk of goede bonus aanbieding. En bovenal goed in de kast kijken. Vroeger kocht ik vaak extra producten als ze in de aanbieding waren. Om ze vervolgens een tijd later over de datum weg te gooien…. schiet dan natuurlijk niet op (plus het is verspilling). Dus indien iets niet héél lang houdbaar is koop ik nooit te groot in bij een mooie aanbieding…. hoe goed die aanbieding ook is. Er komt heus nog wel weer een aanbieding. En ook van die mega verpakkingen (XXLdeals), sla ik om deze reden vaak over. Niets verspillen, dát is pas lekker besparen 😊

 2. Melissa Reply

  Voor drogisterijproducten rijd ik 2x per jaar naar DM in Duitsland, daar zijn de meeste producten zelfs nog goedkoper dan een 1+1 aanbieding hier. Ik sla dan een flinke hoeveeheid in. Tanken kan je daar ook goedkoper doen.

 3. Elise Groot Reply

  Ik gebruik los vaatwaspoeder van Sun in de 1+1 bonus aanbieding van Albert Heijn. Ik gebruik met het losse poeder maar de helft van een vastwastablet. Weer een goede besparing, want ik doe voor eeuwig met die twee enorme verpakkingen.

 4. Elsemiek Gerritzen Reply

  Ik had van het weekend 2 flessen Robijn wasmiddel voor € 5,00 i.p.v. € 17,90 bij de Albert Heijn. Het was op thuis en voor dit soort dingen speur ik altijd na een goede aanbieding, werd ik blij van!

 5. Nathalie Reply

  Als je in de buurt van Duitsland woont, is het sterk aan te raden bij de DM (dm.de) je drogistartikelen te kopen. Bij die lage prijzen komt geen 1+1 actie van welke Nederlandse winkel in de buurt. De Edeka (supermarkt) heeft ook goed eten voor lage prijzen.

  Ook is het raadzaam te informeren of er iemand in je directe omgeving een Makro-pas heeft. Nee, Makro is niet goedkoop, maar ze hebben wel vaak aanbiedingen waar geen supermarkt bij in de buurt komt. En het vlees en de vis is er écht vele malen beter dan supermarktvlees. Echt goede zalm voor onder de 14 euro (incl!) per kilo bijvoorbeeld. Je snijdt het zelf in mooie mootjes, en vriest het in.

 6. Kaspar Reply

  Goede tips inderdaad. Ik haal geregeld spullen bij Hanos of Sligro. Maar inderdaad wel goed op blijven letten. Het is zeker niet altijd goedkoper… en niet vergeten dat de prijzen in deze winkels excl. Btw aangegeven staan en geregeld ook stuksprijs in plaats van de verpakking! (Dus doos met 6 producten met prijskaartje 5 euro kan bij de kassa wel eens 30 euro + Btw zijn!… doe je maar één keer fout, haha).

 7. Audrey Reply

  Correctie: bij houdbare producten moet de korting minimaal 40% zijn. Of neem je je groenten of fruit die je lekker vindt niet mee als ze 20/25% korting hebben?

 8. Sabine Reply

  Voor de baby doekjes. Mama bear wipes van Amazon. 80 cent per pak en de doekjes zijn lekker stevig. Sowieso drogisterij artikelen en wasmiddelen vergelijken met de prijzen in Duitsland.

 9. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Ik ben ook fan van 1 + 1 gratis aanbiedingen! Mits het iets is wat ik nodig heb uiteraard 😉 Maar voor het tweede artikel helft van de prijs, daar doe ik ook niet meer aan. Even wachten en later komt er dan vanzelf weer een 1 + 1 gratis actie! Ze wisselen dat altijd een beetje af volgens mij.

 10. Britt Bense Reply

  Bedankt voor de tip over baby billendoekjes. Ik ben 22 weken zwanger en dat zijn waardevolle tips. Vaatwastabletten kopen wij van Lidl, ik knip ze door de helft en gebruik een half blokje per wasbeurt. Minder fosfaat voor het milieu en beter voor de portemonnee.

  1. Seits Reply

   Handige tip. Ik koop ook lidl tabletten.

   Daarnaast heb ik richtlijnen was ik maximaal per product wil uitgeven. Wij besparen nu een jaar. Ondertussen weet je wat de iets minimaal kost.

 11. Geldover Reply

  Haha ik had die goedkope billendoekjes die met zijn tienen uit de verpakking komen. Maar niet getreurd ik nam elke keer de leren bank met de doekjes die ik overhield af. Helaas zijn de veren van mijn bank nu slecht en ik heb er iemand naar laten kijken om te zien of t zin had hem te laten maken. Man was tegen gepensioneerde leeftijd en vroeg zich af hoe ik het leer van het bankstel zo mooi had gehouden al die jaren….nou met billendoekjes want daar zit een voedende lotion in😂😂😂 trouwens op die witte doekjes zie je meteen hoe voor je bank is van de spijkerbroeken. Standaard blauwgrijze doekjes na even vegen…

 12. Jenske Reply

  Die gebruik ik ook! Nu eerste bus sinds februari, denk dat hij nog halfvol is! inderdaad alleen kopen als 1+1 gratis is, dan heb je er 2 voor 8 euro!

 13. Debbie Reply

  Ik koop de billendoekjes van het etos merk, 6 voor 5 euro. Pampers alleen 1+1 of 50% korting. Dove is vaak bij de action goedkoper dan 1+1 bij de Kruidvat. Douchegel gewoon een mega fles Sanex of Sanicure. En sinds een paar maanden groot fan van Too good to go, de Makro hier in de buurt maakt belachelijk grote pakketten. Haal er ook wel eens zalmfilet voor weinig.

 14. Ruth Reply

  Ik gebruik altijd de vaatwaspoeder van sun in de grote blauwe verpakking. Kun je zelf doseren, veel minder verpakking voor het milieu en ook nog eens veel goedkoper dan tabletten. Ik draai de vaatwasser elke dag en doe een half jaar met een verpakking.
  En ’s ochtend vroeg boodschappen doen en dan voor de verpakkingen met sticker gaan die die dag wegmoeten. Scheelt vooral veel op vlees en zuivel.

 15. Kaa Reply

  Ik gebruik geen wasverzachter maar gebruik schoonmaakazijn! Goedkoper en je wasmachine blijft zeer schoon. Al 24 j jaar dezelfde machine en azijn is milieuvriendelijker. Wasverzachter is killing voor het milieu en erg prijzig ook!

 16. HereIsTom Reply

  Voor ons geen A-merken, dat zit allemaal tussen de oren.
  De XXL aanbiedingen bij de Lidl zijn veel goedkoper dan de aanbiedingen bij de AH.
  Zo zijn de vaatwastabletten bij Lidl de beste en ook nog eens de goedkoopste net als het wasmiddel van de Lidl.
  Als het een artikel is dat we vaker kopen en het is in de XXL aanbieding bij de Lidl dan slaan we extra in, zo kunnen we er vaak mee doen tot de volgende XXL aanbieding 😉

 17. Lindsey Reply

  Voor de mensen die ook net als ik naar duitsland gaan, hebben jullie ook de payback card? Ik heb die ooit gekregen bij DM. Kun je op meerdere plekken gebruiken zoals de REAL en ARAL tankstation en REWE. Toen ik laatst bij de DM was vroeg de caissière of ik met mijn punten wou betalen. Wat bleek, toen kreeg ik mijn haarverf van €5,90 helemaal gratis en voor niks! Nou scan ik helemaal vlijtig mijn payback card bij iedere aankoop! Die punten heb je zo weer bij elkaar, zeker als je tankt bij Aral en ze je van die bonnetjes meegeven dat je bij de volgende tankbeurt dubbele punten krijgt ect.

 18. Jeetje Reply

  Wij hebben een waterontharder en kunnen daardoor toe met een minimum aan vaatwaspoeder (theelepeltje los poeder per keer is voldoende) en waspoeder (Lidl XXL verpakking, ca. 1 pak per jaar). Scheelt ook veel poetswerk, want je hebt geen kalkaanslag op de douchewand en kranen en ook niet in de apparaten (o.a. wasmachine, koffiezetapparaat, stoomoven, vaatwasser) waardoor ze langer mee gaan. Bovendien fijner (zachter) voor je huid, waardoor ik minder huidirritatie heb. Je hoeft ook minder shampoo/douchefris te gebruiken. Een wateronthardsysteem is even een investering, maar we zijn er erg blij mee!
  Wat de babydoekjes betreft: mijn jongste is inmiddels 9 en de oudste 23, maar ik gebruikte altijd gewoon een hydrofiel washandje voor alle 6 kinderen. Afpoetsen met een nat washandje geeft minder huidproblemen dan met een geparfumeerd doekje en is vriendelijker voor het milieu (en het riool, want men schijnt die doekjes nogal eens door het toilet te spoelen aldus een bericht van de gemeente laatst en dat geeft een hoop verstopping en gedoe)

 19. Knieperd Reply

  Die billendoekjes kunnen nog veel goedkoper. Koop 1 keer een stapeltje katoenen billendoekjes (…of washandjes, spuugdoekjes, of maak ze zelf van restjes stof als het helemaal gratis moet zijn). Houd twee doekjes onder de kraan en wrijf de eerste even over een blokje (huidvriendelijke) zeep. Na gebruik bij de 60 gradenwas mikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+