Normaal inkomen en 8x per jaar op vakantie. Kelly vertelt hoe!

Alleenstaande moeder Kelly verdient 2350 euro netto per maand en gaat daar – dankzij handig besparen – 8 keer per jaar van op vakantie. Massale verbazing in de krant. ‘Ze moet een sugardaddy hebben.’ Onzin! Kelly legt uit hoe ze dit flikt.

Kelly kwam in een artikel in de Volkskrant aan het woord onder de kop ‘budgetteren kun je leren.’ Ze vertelde daarin dat ze van 2350 euro netto per maand, niet alleen haar eigen boontjes dopt, voor haar kind zorgt, maar ook nog eens 8 keer per jaar op vakantie gaat. De reacties? Die waren er wel. Zoals die van een columniste van dezelfde krant. Die vroeg zich meteen af of Kelly soms een sugardaddy had, of ergens gratis woonde. Flauw, vind ik dat. Dat zij zich niet voor kan stellen dat het kan, betekent niet dat het niet kan. Dus ging de krant terug naar Kelly om haar wat extra vragen te stellen. Want in plaats van meteen te roepen dat het onmogelijk is, kun je beter vragen hoe ze het doet. Niet dat we allemaal 8 x op vakantie willen per jaar, maar meer doen met je geld is iets wat iedereen wel wil, toch? Dus vertelt Kelly hoe ze het doet: met een prima maar niet bizar hoog salaris, zo luxe leven?

Dat leverde een mooi verhaal op, dat je écht even moet lezen. Lees het hier.

En laat vooral weten wat jij vindt. Inderdaad een bovennatuurlijke prestatie zoals de krant oordeelt, of prima haalbaar wanneer dit is wat je gelukkig maakt?

Lees ook: 10 bespaartips voor op vakantie

7 Comments

   1. Sanne Reply

    Ik weet niet hoe het met andere mensen zit maar ik kan het niet lezen, ik kom via een facebook link (?) bij de krant maar daar komt een grote popup op die je niet weg kunt klikken omdat je lid moet worden.

 1. Joris Reply

  Tja, veel hangt af van je referentiekader. Deze mevrouw kwalificeert (bij vreemden) in een kamertje logeren als vakantie en neemt genoegen met elke dag een halve pizza en een halve sla en (hoe luxe) af en toe warm stromend water.

 2. Maaike Reply

  Wat een tof verhaal. Ik maak meestal gebruik van airbnb (en mijn eigen huis verhuur ik dan ook soms), scheelt ook enorm en vooral met kids is het ideaal want ik vraag of er al een bedje en kinderstoel ed staat. Vliegen hoeft ook niet duur te zijn (maar wel milieu-belastend), en ik heb familie in verschillende landen over de hele wereld dus dan valt een trip ook al gauw goedkoper uit.
  Super hoe ze dit doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+