overlijdensrisicoverzekering, overlijdensrisico, besparen, verzekering, besparing, oversluiten, porterenee, renee lamboo, premie, omlaag, lager, goedkoper, goedkoop

Deze verzekering kan bijna altijd (veel) goedkoper

Heb je een overlijdensrisicoverzekering? Dan is de kans groot dat je teveel betaalt. De premies zijn de laagste jaren namelijk met zo’n 70!!% gedaald. Check hoe je hier binnen no time op kunt besparen.

Mijn lief en ik betalen iedere maand €13,78 (om precies te zijn) om een uitkering te ontvangen mocht één van ons komen te overlijden. Hope not, natuurlijk. Maar als het toch gebeurt, wil je niet meteen in de problemen komen. Ben je je grote liefde kwijt, moet je ook nog verhuizen om je je huis niet meer kunt betalen. Geen fijn idee. Wij twijfelden eerst flink over die verzekering. Zoals trouwe lezers van PorteRenee.nl weten, zijn we niet zo verzekerig, om maar eens een nieuw woord te introduceren. En, bovendien, dachten we: dit gaat ons flink geld kosten. Onze financieel adviseur beweerde dat dat meeviel en draaide een lijstje met premies uit. Voor nog geen 15 euro per maand, hadden we bijna 2 ton afgedekt. Eén keer per maand minder naar de snackbar (niet eens met het hele gezin) en we konden dit betalen. Mijn telefoon en huisdieren zal ik never nooit niet verzekeren, maar hier hoefde ik niet lang over na te denken. Het idee dat mijn gezin in ieder geval financieel niet in de knoei komt, als ik er opeens niet meer ben, is me die 15 euro absoluut waard.

Lees ook: Zo regel ik gratis vakantie

Ik dacht dat zo’n overlijdensrisicoverzekering duurder was, omdat ik jaren geleden nog de hoofdprijs betaalde. Het exacte bedrag weet ik niet meer precies, maar het was minstens twee keer zo hoog als nu. De baas bij vergelijkingswebsite Moneywise wist me te vertellen dat overlijdensrisicoverzekeringen inderdaad flink goedkoper zijn geworden de laatste jaren. Verzekeraars vertellen dat alleen hun klanten niet. Dat zijn ze wettelijk ook niet verplicht. Dus verwacht geen brief met daarin de sympathieke tekst: ‘U betaalt teveel, doe er wat aan.’ Als je niet oplet, of dit niet leest, blijf je dus iedere maand teveel betalen. Man, daar zou ik chagrijnig van worden.

In 2016 maakte Kassa nog een boeiend filmpje over het besparen op je overlijdensrisicoverzekering. 

Ik kon het niet laten even de bespaarcheck te doen op de site van vergelijkingswebsite Moneywise. Even kijken of onze financieel adviseur wel écht de beste en goedkoopste optie had gekozen voor ons. Je vult de gegevens van je verzekering nu in en krijgt binnen 10 seconden de beste optie, waarbij ze alle verzekeraars vergelijken. De site vond één verzekering die 0,10 goedkoper was dan wat ik nu betaal. Ha! Lang leve onze adviseur Dennis, die het dus hartstikke goed gedaan had. Dat komt natuurlijk ook doordat mijn overlijdensrisicoverzekering vrij nieuw is. Heb je ‘m al wat/veel langer lopen? Heb je nooit overgesloten of de premie aangepast gekregen? Dan is de kans wel heel groot dat er wat te besparen valt.

Overstappen ingewikkeld? Nu heb ik het nog nooit gedaan, maar het schijnt mee te vallen. Je kunt het offline via je eigen adviseur doen, of natuurlijk online. Dat kost dan een bepaald bedrag voor het afsluiten. Bij Moneywise is dat bijvoorbeeld 165 euro. Als je een beetje flink bespaart op je premie heb je het er zo uit. Aan je oude verzekeraar ben je niets verplicht. Daar kun je gewoon opzeggen, zonder extra kosten. Ik stuitte online op het verhaal van een man die op deze manier van een premie van 26 euro, naar een premie van 13 euro ging. Nu denk jij misschien: boeiuh! Dat is 13 euro verschil. Net een paar ijsjes op een zomerse dag. Klopt. Maar je betaalt die premie wel iedere maand, vaak jarenlang. Stel, je hebt die verzekering 30 jaar lang, dan levert het je in totaal 4680 euro op. Nice!

Dus zet je tegenzin (‘Saai! Ik wil op bank hangen en Netflixen’) opzij en gun jezelf zo’n vette besparing. Laat die verzekeraar nooit meer teveel geld van je rekening afschrijven. Daar werk je te hard voor. En bedenk alvast wat voor leuks je gaat doen met wat je straks overhoudt. (Hallo weekendje Ibiza!)

 

Share

6 Comments

 1. Ron Reply

  Klinkt als een keurige premie voor wederzijds verzekerd zijn voor 2 ton. Wij betalen 1x per jaar een bedrag van 80,- en daarmee zijn we wederzijds verzekerd voor 50K. Precies het bedrag wat mijn partner te kort komt voor de woonlasten mocht ik komen te overlijden. Ik heb nog geprobeerd een korting te bemachtigen ivm het feit dat we op jaarbasis betalen maar dat zat er helaas niet in 😉

  1. Cindy Reply

   Is dit een levensverzekering die jullie voor dat bedrag hebben afgesloten Ron of een overlijderisico verzekering? Mag ik weten waar?
   Erg interessant.
   Ik heb voor mij, van huis uit een uitvaartverzekering. Inmiddels premie vrij. Te weinig om de kosten te dekken. Voor mijn oudste heb ik een uitvaartverzekering. Maar voor man en de andere kinderen niet.

 2. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Dat ligt helemaal aan de leeftijd van de persoon op wiens naam de verzekering wordt afgesloten! Als ik mijn moeders leeftijd invul (60) dan betaal je voor 130.000 euro al zeker 80 euro per maand. Breng ik het omlaag naar 1 ton dan betaal je ook nog dik 60 euro. Dus zo voordelig is deze verzekering niet voor ons. Natuurlijk wanneer je het vergelijkt met welk bedrag er verzekerd is en wat je betaald is het heel netjes. Maar dat maandbedrag is echt schrikwekkend.
  Maar wel fijn dat het voor jullie zo voordelig geregeld kon worden. Dat is het maandbedrag meer dan waard!

 3. Richard Reply

  Zonder de voorwaarden voor jullie verzekering te kennen zegt die lage premie van 15 Euro niet zo veel. 15 Euro premie per maand zou ongewijzigd over 30 jaar slechts 5.400 inkomsten voor de verzekeraar geven. Dan hebben ze dus 37 andere ‘stellen’ van midden 30 als klant nodig om één uitkering van 200.000 ergens in de komende 30 jaar goed te maken en dan moeten die 74 mensen allemaal wél de 65 halen. De kans op overlijden van een of meerdere van deze 74 personen ergens tussen hun 35e en 65e levensjaar is helaas toch best groot. Simpele benadering natuurlijk maar verzekeraars kunnen nog veel beter rekenen en houden niet van dit soort kansen/risico’s. Wat gebeurt er met jullie premie als je rond de 50 of 60 bent ?
  PS Ik hoop natuurlijk dat jij/jullie en iedereen in goede gezondheid 90 of nog veel ouder wordt hè;-)

  1. m Reply

   Dit zou best kunnen, we hebben een verzekering lopen voor 4 ton en betalen daar rond de 25 euro voor. Helaas lijkt het er op dat ik hier gebruik van moet gaan maken maar ben dus wel blij dat ik deze wel afgesloten heb.

   1. Renee Lamboo Post author Reply

    Wat erg om te horen dat jullie er gebruik van moeten gaan maken, Mariska. Sterkte. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *