Waarom je vandaag nog je alles-in-één-pakket zou moeten opzeggen

Heb jij nog zo’n alles-in-één-pakket voor tv, telefoon en internet? Waarschijnlijk ben je een stuk goedkoper als je dat anders gaat doen. Ik leg je uit hoe dat zit.

Door Janke Verhagen

Wanneer heb jij voor het laatst tv gekeken? Persoonlijk zou ik het echt niet weten. Zo lang geleden is het al. Sowieso staat bij ons de tv vrij weinig aan. Als we al wat kijken, dan doen we dat meestal via Netflix. Of NPO start. Maar echt de tv aanzetten, zappen en dan live een programma kijken? Nee, dat doe ik al tijden niet meer.

Hetzelfde geldt voor bellen. Een vast nummer heb ik nog. Maar daar is geen telefoon mee verbonden. Omdat ik die niet meer heb. Ik bel met mijn mobiele telefoon. Of ik app. Die vaste lijn heb ik dus eigenlijk helemaal niet meer nodig.

Ondertussen betaal ik me wel scheel aan mijn alles-in-één-pakket. Dat leek ooit een hele goede deal. Maar na zes maanden was mijn korting weg, en daarna heb ik er eerlijk gezegd niet meer naar omgekeken. Het gevolg? Ik betaal iedere maand € 67,- aan Ziggo. Elke maand. Voor minimaal twee diensten die ik niet gebruik. Dat is wel een behoorlijke bak met geld.


Dat gaan we anders doen. Als ik bij Ziggo de diensten die ik niet gebruik skip (dus tv en telefonie) kom ik uit op een bedrag van € 57,- per maand. Een stuk minder, maar het lijkt mij nog steeds vrij prijzig. Maar goed, dat tientje is snel verdiend in ieder geval. Helemaal omdat ik geen tv meer kijk en mijn vaste lijn niet meer gebruik. Waarom betalen voor diensten die je niet gebruikt?

De zoektocht gaat verder. Via PriceWise kom ik uiteindelijk uit bij T-Mobile. Niet de allergoedkoopste uit de vergelijking. Maar wel degene die qua prijs-kwaliteit het beste uit de bus komt voor mij. Voor mijn werk ben ik afhankelijk van snel internet. En daarbij heb ik een gamende zoon. Dan kom ik niet meer weg met een klungelige verbinding. Ik ben dus best bereid daar iets extra’s voor te betalen. De eindprijs is €36,- per maand.

Vandaag heb ik dus € 31,- per maand verdiend. Op jaarbasis is dat €372,-. Dat tikt behoorlijk aan. Dat heb ik niet door overstappen alleen verdiend. Maar ook door kritisch te kijken naar wat ik nou eigenlijk wel of niet gebruik van mijn alles-in-één-pakket. Want laten we eerlijk zijn. Bellen en tv kijken doe ik dan misschien niet. Maar Netflix gaat er hier echt niet uit. Daar zal ik niet op besparen.


OP WEG NAAR EEN RIJK(ER) LEVEN

Bestel ‘m hier

101 beste geldtips.
Dit zijn de tips die mij uit de schulden hielpen, richting een grotendeels afgelost huis, een volle spaarrekening en een geweldige relatie met geld.

Voor €14.99 op weg naar een rijk(er) leven

Ooit dacht ik nog dat een vaste lijn vooral handig was voor bijvoorbeeld service nummers van bedrijven. Inmiddels weet ik beter. Via Google kun je prima nummers achterhalen die niet met 0900 beginnen. Een stuk goedkoper. Mijn sim-only abonnement heeft al onbeperkt bellen, dus voor mijn belminuten hoef ik het niet te laten. Stel, jij hebt nog geen onbeperkt bellen. Zoek dan eens op wat het verschil is tussen je huidige bundel en onbeperkt bellen. Bij mijn provider is het verschil tussen de kleinste bundel en onbeperkt bellen € 12,50.

In totaal kost dit alles nog steeds minder dan je alles-in-één-pakket. Dus waarom hebben we dan nog massaal dit pakket? Zeg het op. Hou het bij internet alleen en kijk daarnaast kritisch wat je echt nodig hebt. Met alleen een internetaansluiting en een sim-only abonnement kun je precies hetzelfde doen als dat je nu al doet. Maar dan veel goedkoper.

Na bovenstaande daag ik je uit om te kijken wat je kunt besparen als je alleen nog een internet abonnement zou hebben. Ik ben benieuwd waar jullie op uitkomen.

Wil je reageren of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien kom jij vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.