Waarom je vandaag nog je alles-in-één-pakket zou moeten opzeggen

Heb jij nog zo’n alles-in-één-pakket voor tv, telefoon en internet? Waarschijnlijk ben je een stuk goedkoper als je dat anders gaat doen. Ik leg je uit hoe dat zit.

Door Janke Verhagen

Wanneer heb jij voor het laatst tv gekeken? Persoonlijk zou ik het echt niet weten. Zo lang geleden is het al. Sowieso staat bij ons de tv vrij weinig aan. Als we al wat kijken, dan doen we dat meestal via Netflix. Of NPO start. Maar echt de tv aanzetten, zappen en dan live een programma kijken? Nee, dat doe ik al tijden niet meer.

Hetzelfde geldt voor bellen. Een vast nummer heb ik nog. Maar daar is geen telefoon mee verbonden. Omdat ik die niet meer heb. Ik bel met mijn mobiele telefoon. Of ik app. Die vaste lijn heb ik dus eigenlijk helemaal niet meer nodig.

Ondertussen betaal ik me wel scheel aan mijn alles-in-één-pakket. Dat leek ooit een hele goede deal. Maar na zes maanden was mijn korting weg, en daarna heb ik er eerlijk gezegd niet meer naar omgekeken. Het gevolg? Ik betaal iedere maand € 67,- aan Ziggo. Elke maand. Voor minimaal twee diensten die ik niet gebruik. Dat is wel een behoorlijke bak met geld.

Dat gaan we anders doen. Als ik bij Ziggo de diensten die ik niet gebruik skip (dus tv en telefonie) kom ik uit op een bedrag van € 57,- per maand. Een stuk minder, maar het lijkt mij nog steeds vrij prijzig. Maar goed, dat tientje is snel verdiend in ieder geval. Helemaal omdat ik geen tv meer kijk en mijn vaste lijn niet meer gebruik. Waarom betalen voor diensten die je niet gebruikt?

De zoektocht gaat verder. Via PriceWise kom ik uiteindelijk uit bij T-Mobile. Niet de allergoedkoopste uit de vergelijking. Maar wel degene die qua prijs-kwaliteit het beste uit de bus komt voor mij. Voor mijn werk ben ik afhankelijk van snel internet. En daarbij heb ik een gamende zoon. Dan kom ik niet meer weg met een klungelige verbinding. Ik ben dus best bereid daar iets extra’s voor te betalen. De eindprijs is €36,- per maand.

Vandaag heb ik dus € 31,- per maand verdiend. Op jaarbasis is dat €372,-. Dat tikt behoorlijk aan. Dat heb ik niet door overstappen alleen verdiend. Maar ook door kritisch te kijken naar wat ik nou eigenlijk wel of niet gebruik van mijn alles-in-één-pakket. Want laten we eerlijk zijn. Bellen en tv kijken doe ik dan misschien niet. Maar Netflix gaat er hier echt niet uit. Daar zal ik niet op besparen.


OP WEG NAAR EEN RIJK(ER) LEVEN

Bestel ‘m hier

101 beste geldtips.
Dit zijn de tips die mij uit de schulden hielpen, richting een grotendeels afgelost huis, een volle spaarrekening en een geweldige relatie met geld.

Voor €14.99 op weg naar een rijk(er) leven

Ooit dacht ik nog dat een vaste lijn vooral handig was voor bijvoorbeeld service nummers van bedrijven. Inmiddels weet ik beter. Via Google kun je prima nummers achterhalen die niet met 0900 beginnen. Een stuk goedkoper. Mijn sim-only abonnement heeft al onbeperkt bellen, dus voor mijn belminuten hoef ik het niet te laten. Stel, jij hebt nog geen onbeperkt bellen. Zoek dan eens op wat het verschil is tussen je huidige bundel en onbeperkt bellen. Bij mijn provider is het verschil tussen de kleinste bundel en onbeperkt bellen € 12,50.

In totaal kost dit alles nog steeds minder dan je alles-in-één-pakket. Dus waarom hebben we dan nog massaal dit pakket? Zeg het op. Hou het bij internet alleen en kijk daarnaast kritisch wat je echt nodig hebt. Met alleen een internetaansluiting en een sim-only abonnement kun je precies hetzelfde doen als dat je nu al doet. Maar dan veel goedkoper.

Na bovenstaande daag ik je uit om te kijken wat je kunt besparen als je alleen nog een internet abonnement zou hebben. Ik ben benieuwd waar jullie op uitkomen.

20 Comments

 1. Kaspar Reply

  Ik kijk nog best regelmatig TV…. dit jaar voor het eerst streaming dienst in huis. Netflix vind ik echt te duur, heb nu Amazon prime. Meer (voor mij) leuke content voor flink minder geld. Ben nu een periode aan het uitproberen zonder tv…. kijken of het bevalt. Zo ja, dan gaat tv de deur uit. Telefoon heb ik al heel lang niet meer…

 2. Centenkretser Reply

  Mmh, aangezien ik niet veel heb met m’n mobiel. Gebruik hem alleen op de wifi en heb zelfs nog heel retro een pre paid kaart. geloof dat ik al 4 jaar doe met die 20 euro.
  Bellen naar mijn wederhelft die wel erg verknocht is aan z’n foon doen we gratis en op vakantie of zo, surf ik snel ff mee op zijn uitgebreid abonnement. even mijn WhatsApp beantwoorden en klaar.
  Ik volg ook eigenlijk niks van series op tv. maar op een vrije avond vinden we het wel fijn om tv te kijken dus dat gaat er ook echt niet uit. geen behoefte aan Netflix of streamen op een andere manier.
  Sjesus, Tis alsof ik mijn oma hoor.
  Heb dus het goedkoopste abonnement van ziggo, blijf bij mijn all in.

 3. Audrey Reply

  Ik snap de uitdagende titel, maar toch is-ie voor lang niet iedereen van toepassing. Wanneer ik voor het laatst tv keek? Nou, gisteren. En daarvoor? Eergisteren. Wij kijken dagelijks live tv en hebben geen streamingsdienst. Ik heb een vaste lijn die ik weliswaar niet vaak gebruik, maar ik vind ‘m prettig voor noodgevallen. En ik heb een prepaid-telefoon waarop ik jaarlijks misschien een tientje op zet. Daar kan geen abonnement tegenop. Dus ik blijf zitten waar ik zit. Ga wel nog even kijken of ik met de opzeg-truc wat korting kan fixen/

 4. joke Reply

  ik heb vorig jaar een paar maanden geen tv gehad in de woonkamer ; ik vond dat uiteindelijk niets,
  Ben toch wel gehecht aan een tv met fatsoenlijk groot beeld merk ik.
  Ik ben nog zo ouderwets dat ik graag live tv kijk 🙂
  vaste telefoonlijn is er uit , maar dat scheelt nauwelijks in abonnement kosten . mobiele telefoon , ook voor het werk , 9,90 pm.

  1. Kaspar Reply

   Het fysieke apparaat in de woonkamer heeft natuurlijk weinig van doen met wen abonnement op live tv…. ik kijk ook alles op een fatsoenlijk tv scherm in de woonkamer, maar dat is steeds minder live tv en steeds meer streamen… merk dat wel vaker het apparaat en de dienst met elkaar verward worden en mensen dat vertalen naar ‘nee, ik zeg tv niet op! Ik wil graag een normaal scherm in de woonkamer ‘.
   Heb je een smart TV dan kun je vrijwel alle zenders gratis streamen naar je gewone tv scherm, evenals diensten als Netflix, Amazon prime en Disney plus. Geen smart tv? Sluit dan chromecast of Apple tv aan op je tv en het resultaat is hetzelfde!

   1. Jade Reply

    Kaspar, wij hebben een smart tv maar hebben nog niet het streamen uitgevogeld.
    Hoe werkt dat precies? Gaat dat via je mobiel of via de laptop?
    Hoe kun je dan bijvoorbeeld naar rtl4 of sbs9 kijken op tv zonder een tv abonnement te hebben?
    Onze kinderen kijken veel naar nickelodeon/nick junior. Kan dat ook door middel van streamen bekeken worden?

    1. Kaspar Reply

     Het hangt een beetje af van merk/type TV. Maar indien de smart TV daadwerkelijk met internet is verbonden kun je veelal apps direct vanaf de TV benaderen (en gewoon de afstandsbediening gebruiken ipv mobiel/tablet) óf kiezen voor streamen vanaf mobiel of tablet. Je hebt hiervoor wel de juiste apps nodig. De veelgebruikte apps staan vaak al op de TV, anders moet je ze nog even downloaden (via een app store oid). Andere optie is dus de apps op de mobiel installeren, bij openen/afspelen krijg je dan een streaming icoontje in beeld (meestal rechts bovenin) waarmee je het beeld naar je TV kunt zetten ipv op het scherm van mobiel of tablet.

     Live TV kijken kan niet gratis via streaming, daarvoor kun je NLziet gebruiken (met een betaald abonnement), hieronder vallen alle zenders van NPO, RTL en SBS. Als je voldoende hebt aan terugkijken (gedurende max een week na uitzenden kan het gratis via de apps NPOstart, RTL XL en Kijk (voor SBS zenders). Zenders van Discovery gaan via DPlay. Nickelodeon heeft volgens mij geen streaming dienst… kijk bv op een site als Streamfreak punt nl waar je bepaalde series kunt streamen… (en vergeet ook niet dat er veel op YouTube te zien is – ook dat kun je naar de TV streamen!). Wellicht kom je dan uit bij Disney +, Amazon Prime, Netflix of Videoland. De meeste hiervan hebben een gratis proefperiode, ideaal om eens gratis te bekijken wat er allemaal op staat… (en als je kosten wilt besparen: delen van deze diensten met vrienden/familie/buren mag uiteraard strikt genomen niet…. ahum…).

     Op dit moment is deze versplintering nog altijd hét nadeel van streamen… Je hebt zomaar een hele bups verschillende apps nodig om alles te bekijken wat je graag wilt zien…

     1. Alexandra

      Hoi Kasper,

      Wij zitten bij Ziggo en kunnen live TV kijken via de Ziggogo app. Ik weet alleen niet of je dat dan ook naar je TV kunt streamen, nog niet gecheckt, eerlijk gezegd.

     2. Kaspar

      Via de Ziggo Go app kun je streamen naar de TV ja… En vreemd genoeg blijft die app werken zelfs als je het TV abo opzegt… Is volgens mij bij de meeste andere providers niet het geval! Als je dan TV opzegt ben je ook de Live TV app kwijt…

 5. Savert Reply

  Ik werk op zo’n desk, maar geloof me dat het allemaal niet zo makkelijk is.
  zeker niet als er al vaak en veel korting gegeven is.
  Het punt is dat korting weggeven het bedrijf gewoon meteen omzet kost.
  En geld dat niet in de noodzakelijke investeringen kan worden gestoken,
  Dus ja er is zeker wat mogelijk, maar wel met mate.

  1. Ellen1979 Reply

   Inderdaad. Mee eens. En je krijgt ook een nieuw contract met misschien minder gunstige voorwaarden. Het na de actieperiode misschien nog wel eens duurder is dan ervoor. Of niet met het bellen oid.

 6. Roel Reply

  Wij hebben internet + tv van Ziggo en kort geleden hebben we ons internet aangepast. Van 50 mbit naar 25 mbit, scheelt weer een tientje per maand. Wij gebruiken internet alleen voor Netflix en een beetje internetten. Wij hebben die 50 mbit dus niet nodig! Ziggo biedt deze downgrade (uiteraard) nergens aan. Nog niet lang geleden was 25 mbit de standaard snelheid.

 7. Stephanie Reply

  Ik ben me ook aan het verdiepen in het overstappen, maar wij zitten in een uithoek in Nederland waarbij veel aanbieders helaas slecht internet ontvangst aanbieden. Onze huidige provider heeft een soort monopolie, maar nu vroeg ik me af of we dit snelle internet werkelijk nodig hebben..

  We hebben nu 100 Mbps download snelheid, maar de goedkopere aanbieders bieden bijvoorbeeld 35 Mbps alleen geen idee of dit genoeg is. We gebruiken het met name voor de smartphones en smart tv. Welke snelheid hebben jullie bij jullie provider?

  1. Kaspar Reply

   100Mbps heeft bijna niemand nodig tenzij je vaak met meerdere personen gelijktijdig video streamt…. Maar zelfs dan! Ultra HD video streamen heeft aan 50 Mbps genoeg. Maar voor ‘gewoon’ HD streamen is 25 Mbps echt héél ruim voldoende en vind je het niet erg dat er af en toe wat minder kwaliteit is (zeker wanneer meer mensen tegelijk streamen) dan volstaat zelfs 5Mbps al… Dus heb je 100Mbps nodig? Waarschijnlijk niet! Het is fijn als je grote bestanden downloadt of uploadt. Maar in de praktijk doen de meeste mensen dat bar weinig, en dus betalen de meeste mensen onnodig veel voor snelheid die ze niet gebruiken.

 8. Tiny Reply

  Als je wel alles gebruikt is een pakket wel degelijk goedkoper. En telefoon kost niets extra’s bij tv&internet combi waar ik nu zit. Ook hebben lang niet alle providers de zenders die ik veel kijk. Losse abonnementen op bijv Netflix heb ik juist niet.

 9. Bouk Reply

  Wij hebben ook alles in 1 en daarbij korting, ook omdat we onze mobiele abo’s daar hebben afgesloten. Ik heb alles uitgezocht en ik kan bij 1 provider 2 euro per maand goedkoper maar die heeft niet een goed bereik hier….dus we blijven zitten waar we zitten en vinden het bedrag wat we betalen oké met wat we ervoor krijgen!

 10. Mariëlle Reply

  Wij betalen 32,50 voor alleen (snel) internet. Ik kijk op tv alleen wie is de mol, maar dat kan je ook gewoon van je telefoon naar de tv streamen (meteen of kort daarna). Ik zit niet op sites waar ik spoilers tegenkom en ook op het werk kijkt niemand er naar, dus zelfs als ik het 2 dagen later zou kijken, is er niks aan de hand…

  Verder kijken we Netflix gratis via het account van een familielid. Ik vind “echt” tv kijken echt zo’n doelloze tijdsbesteding. Liever ga ik sporten of gewoon met een echte hobby bezig 🙂 Collega’s van me hangen de hele avond voor de tv, zo simpel lijkt me dat… En al die reclames vind ik ook niks, daarom hebben we ook Spotify premium om ongestoord muziek te kunnen luisteren ipv elk (half) uur een reclameblok van 5-10 minuten…

 11. Niels Reply

  We zouden met een basic internet abbonement, netflix, Amazon prime, Disney+, en videoland goedkoper uit zijn dan met het huidige pakket waarbij we al alleen Internet en TV hebben. Ik denk alleen niet dat ik de mrs mee krijg. Deze is nog te verzot op doelloos rondzappen denk ik.

 12. Tamara Reply

  Wij hebben ook alles in 1 voor €67, al hebben we geen vaste telefoon in huis. Ziggo is helaas de enige aanbieder hier waar je fatsoenlijke verbinding een hebt. Zodra dat verandert stap ik over want vind het erg veel geld. Nu kijken we gelukkig nog wel veel tv en zijn we grootverbruikers internet. En volgens mij wilde man deze omdat ie dan live formule 1 kan kijken als ik het mij herinner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *