overstapweken telefoon

Zes stappen naar een telefoonrekening van €7,85

Betaal jij nog €30 of €40 of zelfs €50 per maand voor je telefoon? Maak daar eens heel snel een eind aan. Ik heb zelf een telefoonrekening van €7,85 per maand en leg uit hoe ik dat regelde en jij dat ook kunt.

Ooit had ik – misschien net zoals jij – een telefoonabonnement van zo’n 40 per maand. Ik weet niet meer hoeveel belminuten en internet ik daarvoor kreeg. Ik ‘kreeg’ er in ieder geval wel een telefoon bij. Eentje waarmee ik overal de blits maakte. Dit was in de tijd waarin de telefoonwinkel nog niet verplicht was om duidelijk te laten zien hoeveel je uiteindelijk betaalde voor die telefoon. Anyway, het scherm ging natuurlijk stuk. Ik weigerde namelijk om zo’n lelijk hoesje om die mooie telefoon heen te doen. Hij viel eerst op de linkerhoek, waardoor het scherm krak deed. Daarna ook nog op de andere kant. De ene scheur liep door in de andere, waardoor ik soms stukjes glas in mijn vinger had wanneer ik iemand wilde bellen. Kansloos was het. Maar het meest verdrietige was dat ik nog altijd voor dat lelijke ding aan het betalen was. Ik had met mijn onnozele hoofd een abonnement van twee jaar genomen. Dan waren de kosten lager. Dacht ik. Uiteindelijk sloot ik een tweede abonnement af, weer met telefoon. Omdat ik niet met dat oude ding rond wilde blijven lopen. En betaalde ik dus bijna een jaar lang twee dure abonnementen.

Ja, lieve mensen. Ik ben van ver gekomen. Haha. Als jij je nu in deze situatie bevindt, of een iets minder ernstige telefoon-situatie, dan schrijf ik dit stuk voor jou. Ik betaal nu €7,85 per maand voor 2000 minuten of mb’s. Ik ben niet zo’n beller en zit veel op wifi, dus dit is voor mij meer dan genoeg. Ik kom van 3000 minuten/mb’s maar hield standaard over. Tipje tussendoor: check even of je niet altijd overhoudt. Dat merk je niet en laat je telefoonmaatschappij je natuurlijk ook niet even weten. Ze zouden gek zijn. Is dat het geval? Hup, overstappen met die hap.

Oke, stap één naar net zo’n relaxte telefoonrekening als ik heb is: sim-only gaan. Het is onzinnig om een telefoon op afbetaling te hebben. Dat doe je toch ook niet voor een nieuwe koelkast of nieuwe kleding? Waarom dan wel bij een telefoon? Overstappen van een abonnement waarin je betaalt voor je toestel naar een sim-only abonnement met eigen toestel, is echt de grootste stap. En daarmee sla je financieel gezien ook de allergrootste slag. Dat gaat je echt veel geld schelen.

Check deze

Sim only super actie

Heb je wat spaargeld? Koop dan een losse mobiele telefoon. Ik ben superblij met mijn Huawei, die ik 1,5 jaar geleden kocht voor nog geen €200. Ja, nu wel met een lelijk hoesje er omheen. En dat werkt, want hij is nog altijd heel. En hij doet het trouwens ook nog steeds goed. Blij mee! Die losse telefoon kopen is even een investering, maar je hebt dat geld er zo uit. Als je zo’n €20 per maand betaalt in je abonnement voor een toestel, hoef je die losse telefoon maar acht maanden goed te houden en je hebt je investering terug verdiend. Kijk, daar heb je dan geen Iphone voor. Maar echt uniek is die Apple-telefoon ook niet meer, toch? Bovendien: je bent nu toch wel over dat merk-gedoe heen gegroeid? Met mijn Huawei bel, whatsapp, app en bankier ik net zo fijn. Alleen iets goedkoper.

Je kunt natuurlijk ook even onder je vrienden en familieleden rondvragen of zij een mooi toestel voor je hebben liggen ter overname. Een oude(re) Iphone of een Samsung, wat mij betreft een Huawai. Kijk je oom/tante/broer/zus/hippe oma of opa even lief aan en je regelt het voor een prijs die je er binnen een half jaar uit hebt. Helemaal lekker bezig!

Lees ook: 5 besparingen die je niet meer dan 5 minuten kosten.

Nu heb je nog een abonnement nodig. Ik zou je adviseren om verder te kijken dan alleen de grote aanbieders zoals KPN. Ik zelf zit bijvoorbeeld met mijn sim-only abonnement HollandsNieuwe. Prima bereik, prima service, helemaal goed. Ik gebruik deze telefoon en dus de verbinding ook voor mijn werk en hij laat me nooit in de steek. Maar wanneer je minder uit wilt geven aan je telefoon, moet je vooral eerst even goed vergelijken. Bij Mobiel.nl hebben ze nu de Sim only super actie waarbij je €25 terug krijgt als je een sim only abonnement afsluit.

Net zo belangrijk als waar je abonnement loopt, is hoeveel je afneemt. Om dat te weten moet je je even verdiepen in wat je de laatste maanden en jaren hebt gebruikt. Dat kun je in de online omgeving van je huidige telefoonmaatschappij zien. Sommige geven ze je zelfs een gemiddeld verbruik. Helemaal handig. Toch zegt dat gemiddelde niet alles. Als je er één maand dik overheen zit, kan dat geld kosten. Ook al heb je in de maanden ervoor over gehouden. Die belminuten en mb’s mag je namelijk niet altijd onbeperkt meenemen naar de volgend maand of volgende maanden. Ook nog iets om even bij stil te staan, zeker wanneer je gebruik heel wisselend is. Check de voorwaarden hiervan bij de maatschappij die je op het oog hebt.

Besparen op je minuten of mb’s is niet altijd de goedkoopste optie. Misschien maak je daardoor extra kosten omdat je er overheen gaat. En moet je dus tegoed bijkomen of offline op de blaren zitten. Verbruik je veel? Dan kan ook een onbeperkt abonnement een optie zijn. Die zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo schreeuwend duur als vroeger. Op veel plekken heb je dat sim-only al vanaf €25 .

Tot slot: wees zuinig met je mb’s. Gebruik zo vaak mogelijk wifi! Stel het netwerk in op je werk, in de Albert Heijn waar je vaak komt, bij vrienden en vooral thuis. Wifi gebruiken scheelt onwijs op het gebruik van je mb’s. Wat ik ook doe is vooraf podcasts of muziek downloaden op Spotify, wanneer ik een stuk ga rijden. Voor tijdens het loopje terug nadat ik mijn kinderen naar school heb gebracht of tijdens het sporten. Als je dat allemaal online doet, krijg je binnen no time een berichtje dat je mb’s op zijn.

Laat je even weten of je bent overgestapt? En hoeveel dat scheelt? Ik ben héél benieuwd.

Share

29 Comments

 1. TheMoneyMindset Reply

  Bellen en sms-en wordt steeds minder, het gebruik van internet stijgt juist door veel WhatsApp en Facetime gebruik. Maar aangezien tegenwoordig vrijwel overal Wifi is, denk ik dat het merendeel minder gebruikt dan nodig inderdaad. Een voordelig sim-only abonnement is dan een goede manier om te besparen.

 2. Kaspar Reply

  Al wel vaker gezegd hier. Ik koop mijn telefoon altijd bij een abonnement, dat is echt fors goedkoper als je goed rondkijkt. De tip om zelf een los toestel te kopen is, als je toch een iets duurder abonnement nodig hebt dus echt geld weg gooien….
  Ik gebruik de telefoon véél, voor werk en privé. En voor goede foto’s. Dus altijd een redelijk nieuw high end toestel van 800 euro in de winkel. Betaal daar echter nooit meer dan 500 euro voor icm een abonnement, en op dat abonnement krijg ik vervolgens dan door speciale aanbieding icm dat toestel 5 euro korting…. En mooie is, na 2 jaar kan ik dat toestel gewoon nog verkopen voor 250-300 euro! Dus haal ik die 5 euro korting die ik 2 jaar lang heb nog van de prijs af, dan was het toestel daadwerkelijk gratis! Maar dan niet zoals vroeger ‘gratis ‘, maar gewoon echt (bijna) gratis… werkt wel alleen icm wat duurder abonnement . Maar als je dat toch nodig hebt, tja…

  1. Joeri Reply

   Wat voor abonnement heb je dan? Als je langer met je toestel doet dan de ‘gebruikelijke’ twee jaar, dan kan ik me bijna niet voorstellen dat een abonnement incl. telefoon goedkoper is dan simonly. Mijn vorige toestel (toentertijd het laatste model iPhone) heb ik los gekocht en vier jaar kunnen gebruiken. Simonly heeft me behoorlijk veel geld bespaard.

   1. Kaspar Reply

    Ik doe bewust niet langer met het toestel, enerzijds omdat ik graag na 2 jaar weer een beter toestel heb, anderzijds omdat het toestel na 2 jaar nog goed te verkopen is voor een net bedrag terwijl je een toestel van 4 jaar oud nauwelijks nog verkocht krijgt…

    Ik gebruik veel data en daarnaast luister ik veel muziek (Spotify). Dus daarom onbeperkte data óf minimaal 10 GB + datavrije muziek. Die laatste heb ik nu (T-Mobile). Kost me 27,50 euro per maand inclusief 10 euro voor het toestel, het abonnement zelf is dus 17,50 euro. Zie dat hetzelfde abonnement Sim-Only nu 20 euro is, dat was toen ik het afsloot nog duurder…
    Telefoon heb ik 250 euro voor betaald plus 24 maanden x 10 euro, maakt een totaal van 490 euro. Na twee jaar verkoop ik die weer voor 250 euro en heb ik dus 240 betaald voor het toestel minus de korting op het abonnement… Blijft er iets van 120 euro over (oeps rekenfoutje in vorige post). Dus 5 euro per maand voor altijd een relatief nieuw high-end toestel. Doe dit nu al heel wat jaren op deze manier en het lukt iedere keer weer…

 3. Esther Verweij Reply

  Ik heb een abonnement bij Simpel voor 4 euro per maand. 500 MB is voor mij zat in combinatie met 100 belminuten (ik haat bellen en bel via Telegram en Whatsapp naar m’n ouders en een aantal vrienden) en 500 sms’jes (waarvan ik er maximaal 2 per maand gebruik). Nu heb ik wel mazzel met m’n telefoons. De vader van m’n vriend werkt bij Vodafone en ik krijg elke twee jaar een van de ‘afgedankte’ telefoons.

 4. Sophie Reply

  Ik ook, maar ik betaal hem wel in 1 keer af. Ik ben een nerd en dit is het enige waar ik echt geld aan uit geef. Mijn toestel kostte eigenlijk 1100 euro, maar icm verlenging van mijn sim-only abbo was hij nog 930 euro. Heb dat in 1 keer betaald, en betaal nu nog 17 euro p maand voor mijn abbo.

 5. Veertigermerkids Reply

  Helaas is er op dit moment geen abonnement meer van 4 euro. Volgens jaar loopt de mijne af en dan waarschijnlijk kiezen voor 6 euro. Ik krijg daar wel 1gb voor, maar minder minuten.

 6. Diane Reply

  Hier een refurbished iPhone gekocht met abonnement, want ik wilde ook goede foto’s kunnen maken met mijn telefoon. Hiervoor altijd Sim-only gehad wat me prima beviel, vorige telefoon ging bijna 6 jaar mee. Wel altijd direct met hoesje, ik durf een telefoon zonder hoesje nauwelijks vast te houden met mijn onhandigheid. 😀

  Wat betreft altijd WiFi gebruiken zou ik qua veiligheid wat terughoudend zijn. Je bankapp bekijken op een openbaar netwerk is bijvoorbeeld echt niet slim.

  1. Kaspar Reply

   Eens qua publieke Wi-Fi. Gebruik dat echt alleen als je heel zeker bent dat het betrouwbaar is een dank nog steeds niet voor bijvoorbeeld bankieren. Publieke Wi-Fi gebruiken is een zwaar onderschat enorm beveiligingsrisico!! Een WiFi hotspot opzetten met de naam van een winkel of café in de buurt kan iedereen zo doen. En met een klein beetje verstand van zaken haal je dan zomaar alle privé gegevens van iemands telefoon.
   Ik gebruik daarom ook maar heel zelden publieke Wi-Fi (werk in de IT, dus ik weet de risico’s maar al te goed!)

 7. Centenkretser Reply

  Mijn telefoon is een middel en niet wat het voor velen is, een doel.
  Ik hoef niet op te springen als ik een appje binnen krijg. Bereikbaar is immers niet altijd per direct beschikbaar. Vind het zelfs onbeschoft om te bellen /appen als je met iemand aan het praten bent.
  Ik kan bellen (pre paid ) doe al jaren met 20 euro, bel alleen maar als er echt iets aan de hand is.
  Internet alleen maar op de wifi.
  Mijn telefoontje is dan ook al een jaar of 5/6 denk ik zo. pas als ie echt kapot is, koop ik een andere.

 8. HereIsTom Reply

  Ik heb mijn iPhone ook op afbetaling gekocht omdat dat ruim 200 euro goedkoper was, nu na 2 jaar gebruik ik de iPhone nog steeds en heb een sim only van T-Mobile met 3000MB en 150 minuten bellen voor € 10,-
  Aangezien ik ook Internet en TV van T-Mobile heb krijg ik daarop ook nog eens € 5,- p.mnd. korting omdat ik ook van hun de mobiele abo heb.

 9. Bram Reply

  Tmobile hebben wij voor internet thuis en mobiel.
  Mobiel Sim only €7,50 en €10,- voor 300 bel en 2 Gb internet. Toestel iPhone met korting afbetaald.
  Thuis betaal ik 24,50 voor de laagste bundel internet.
  Meer niet nodig. En daarnaast wonen wij in een wijk waar er ook niet meer binnengehaald kan worden. Dat laatste is belangrijk. Wij hebben een meting laten doen. Je kan nog zo een groot abonnement hebben voor thuis maar als je het niet binnen kan halen is het zonde van het geld.
  En omdat we 3 abonnementen op 1 adres hebben van tmobile krijg je korting en extra internet. Beste deal zeg ik zo. €42,- per maand all in.

 10. anja Reply

  Ik heb bij Ben al jaren een abonnement lopen, betaal ik € 3,50 per maand voor. Ik heb 100 belminuten/sms per maand, dat kost 3 euro, en 1000 extra sms-jes voor 50 eurocent. Mijn dochter heeft precies hetzelfde abonnement. Internet hebben we beiden niet. Die extra sms-jes zou ik kunnen opzeggen, maar juist omdat wij geen GB’s hebben, en dus afhankelijk zijn van gratis Wifi voor app-jes, heb ik die extra sms-jes erbij. Bleek ooit een keer handig toen ze met pech onderweg gestrand was. Als we toen die extra niet hadden gehad, waren de kosten die maand opeens flink opgelopen. Nu konden we alles regelen via sms. Zo’n abonnement kun je nu niet meer afsluiten.
  Even voor Veertigermetkids: mijn abonnement liep al jaren geleden af, maar toen ik contact opnam met Ben hierover, adviseerde de medewerker zelf: mevrouw, niets aan doen, zo’n mooie deal kunt u nooit meer afsluiten. Zolang u elke maand betaalt, blijft dit abonnement gewoon doorlopen. Misschien geldt dat ook voor jou?

 11. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Ik ben altijd al tegen zo’n abonnement met toestel geweest. Zelf ben ik nog best lang prepaid kaarten blijven gebruiken en daarna ging ik direct over naar een sim only abonnement. Je betaald gewoon idioot hoge maandprijzen, dat heb nooit normale prijzen gevonden. Maar dat komt ook omdat ik altijd lang met mijn telefoon doe. Ik hoef niet elke 1 a 2 jaar een nieuwe. Meestal doe ik zo’n 4 jaar met mijn telefoons. Meestal zit ik idd ook op de wifi. Zowel op mijn werk als thuis. Dus ik heb een abo van 500 mb. Daar red ik het gemakkelijk mee. Bellen doe ik ook bijna niet, of maar heel kort van; ben je thuis? Dan kom ik ff langs. Dan geef ik liever 1x een iets groter bedrag uit voor de telefoon om dan vervolgens lage maandlasten te hebben. De laatste keer toen ik een telefoon kocht heb ik dat via bol gedaan en heb ik eerst 100 euro aan cadeaubonnen opgespaard, ideaal! Wil ik de volgende keer weer doen en dan kijken of ik voor een nog groter bedrag bij elkaar kan sparen aan cadeaubonnen! Zijn die tenminste ook weer nuttig besteed.

  1. HereIsTom Reply

   Je kan er wel tegen zijn, maar meestal is zo’n abonnement met telefoon een stuk goedkoper dan een losse telefoon kopen. Kijk maar eens op belsimpel.nl

   1. Maris | Moneyzz.nl Reply

    Niet als je 4 jaar met je telefoon doet. Ik heb in het verleden vaak genoeg dat rekensommetje gemaakt. En kwam áltijd duurder uit met een abonnement mét telefoon. Daarbij sta je nu ook nog eens bkr geregistreerd en dat is gewoon nergens voor nodig. Zeker niet als het ook op mijn manier kan door gewoon flink wat cadeaubonnen in te leveren waar ik niks voor heb hoeven doen dan enquêtes invullen.
    En daarbij komt dat als je je baan kwijt raakt, je veel meer hebt aan lage maandlasten dan aan een duur abonnement waar je nog een tijd aan vast zit omdat je die telefoon niet in 1x betaald hebt.

    1. Kaspar Reply

     Tja, als ik 4 jaar met mijn toestel zou doen zou ik bij een abonnement mét toestel nog steeds fors goedkoper uit zijn…. het toestel was bij abonnement 500 euro en op dat abonnement kreeg ik dan nog 24 maanden 5 euro extra korting ivm de actie met dat specifieke toestel (En dat was daadwerkelijk 5 euro goedkoper dan destijds hetzelfde abonnement als sim only). Dus effectief 380 euro betaalt voor een redelijk nieuw high-end toestel dat anders 800 euro geweest was! En BKR is alleen wanneer je meer dan 250 euro via het abonnement leent, daar ga ik dus uiteraard nooit overheen… altijd 10 euro afbetalen per maand met een contract van 2 jaar.
     Dus zou toch echt wat vaker naar dergelijke deals zoeken en het rekensommetje nog eens maken. Bij mij kan het al dik 10 jaar prima uit op deze manier!

 12. Mariëlle Reply

  Ik heb nooit superdeluxe telefoons gehad. Ik heb nu een B model Samsung waar ik nu zo’n 2,5 jaar mee doe, gekocht voor zo’n €330 en waar ik prima nog een tijd mee vooruit kan. Voor écht mooie foto’s gebruik ik gewoon m’n digitale camera 🙂
  (geen goedkoop ding overigens..) Voor de alledaagse kiekjes gebruik ik gewoon m’n telefoon, ik maak die foto’s toch bijna altijd alleen voor mezelf.

  Dan het abonnement. Ik heb een sim-only bij Youfone. Op het KPN netwerk en altijd goed bereik. Je moet niet over je bundel heen gaan, dan betaal je de hoofdprijs (al kan je wel een plafond instellen). Ik betaal €10 voor 10 GB data en 100 min/sms. Dat laatste doe ik amper en ik heb op het werk geen wifi. Afgelopen maand hadden we even een paar weken geen wifi thuis, heb de laatste dagen heel zuinig gedaan en ben op een verbruik van 9,9 GB uitgekomen… Maar normaal veel minder natuurlijk 🙂 Zit door de fotografie hobby veel op Instagram (ook buitenshuis) en dat verbruikt veel data.

  Mijn kosten van de afgelopen 2,5 jaar: ongeveer €22 p/m voor een B model Samsung, 10 GB data en 100 min/sms.

 13. Pragati Reply

  Wij zijn hier ook Hollands Nieuwe fan. Nog een aanvullende tip is om regelmatig in te loggen en te kijken wat de nieuwe tarieven zijn. Je kunt maandelijks je abonnement aanpassen en hebt vaak voor hetzelfde maandbedrag meer mb’s. Of nog beter, minder betalen voor hetzelfde, ook dit gaan ze niet tegen je zeggen natuurlijk 🙂

 14. Kim Reply

  Hier ook een toestel met abonnement. Ook een B toestel, een Samsung van een iets eerdere versie. Maat ik wilde per se onbeperkt bellen, en wil ook wel wat Gb, juist omdat ik bv Spotify niet als betaalde versie heb, en ook wel offline wil luisteren. Ik betaal 30 euro voor het abonnement met toestel, voor twee jaar. Leek mij ook geen gekke deal, het was iig zeker niet goedkoper met een los toestel…

 15. Kimberley Reply

  Hier ook al 4 jaar dezelfde iPhone inclusief beschermhoesje. Alleen na drie jaar een keer de batterij vervangen voor €60,- en sindsdien werkt hij weer als een tierelier.

  Verder een Simonly abonnement voor 9,50 per maand afgesloten en ik heb dan 3GB internet en belminuten. Daar redt ik het prima mee. Wij hebben geen wifi op het werk en het wordt bij ons ook afgeraden om gebruik te maken van publieke wifi netwerken, dus dat doe ik ook nooit. Ik gebruik alleen mijn thuis wifi en heb per app ingesteld of die van mijn mobiele data gebruik mag maken of niet. Dat heb ik alleen bij de apps ingesteld die ik buitenshuis wil gebruiken (bijv. reisplanners, bankieren, Whatsapp). Wees ook kritisch of je wel zoveel apps nodig hebt. Ik gebruik mijn telefoon alleen functioneel, dat scheelt ook MB’s 😉

 16. Maartje Reply

  Ik ben ook fan van Sim-only en erg tevreden over Simyo. Is ook al heel vaak door de Consumentenbond getest als beste telefoon provider. Handig app en je krijgt een waarschuwing als je op 80% en 100% internet verbruik zit. Als je mijn link gebruikt, krijgt je €10: simyo.nl/sim-only/bestellen#CJFX5r

 17. Tessa Reply

  Yes! Dit doe ik gelukkig al heel lang. Heb zelf een Nokia van €250 met een Sim-only bij HollandsNieuwe, €8 per maand voor 2000 mb/minuten/sms’jes. Vooral fijn dat ik nooit over het limiet heen kan gaan, op is dus echt op en anders moet je bijkopen voor minimaal €5. Top!

 18. Tam Reply

  Overgestapt! Nu betaalde ik al niet veel 8,25 per maand, maar ga nu 6,50 betalen en heb 500 MB i.p.v. 200. Wel 100 belminuten i.plv. 150, maar gebruik ik toch niet. Hoewel een kleine besparing, past dit veel beter bij mijn verbruik.

 19. Sjaak Reply

  Je ziet al aan het de commentaren het is maar waar je het toestel voor wil gebruiken. Goede foto’s ik heb 1 foto gemaakt om te kijken hoe het werkte, wat moet ik met al die foto’s. Ik bel zo weinig/kort mogelijk. Er zijn ook maar 4 apps die ik geregeld gebruik Bank, NS, RET en “bezoeker parkeren” en af en toe bekijk ik het nieuws in de trein. Dus 300 min. / 500Mb is meer dan voldoende. Ik ga ook meestal boodschappen doen zonder telefoon mee te nemen. Ik heb voldoende aan een goedkope telefoon (nog geen € 100,- nu 3 jaar oud) en een goedkoop abonnement van € 7,50. Zo heeft deze me tot nu dus € 10,28 per maand gekost en gaat de telefoon nog een jaar mee kom ik uit op 9,59 per maand enz.

 20. Kaspar Reply

  Tja… in de nieuwsbrief wederom het advies om altijd voor sim only te kiezen. Ik vind dat echt een héél erg slecht advies. Het is altijd beter om verder te kijken en in bepaalde gevallen is een abonnement mét toestel dan echt fors goedkoper dan hetzelfde abonnement sim only met een los toestel.
  Vanwaar steeds maar weer het advies om je te beperken tot sim only? Het kan echt geld weggooien zijn…. en we zijn hier toch juist om geld over te houden??

  Ik krijg altijd flink korting op een nieuw toestel én daarbij korting op het abonnement waardoor deze goedkoper uitkomt dan hetzelfde abonnement met sim only… Al 6 jaar lang op die manier minimaal 5 euro in de maand korting omdat ik een bepaald toestel (dat ik toch al wilde hebben) bij het abonnement nam. Op het toestel standaard 300 euro of meer korting icm dat abonnement. Dus dat is in twee jaar tijd zomaar 420-450 euro verdiend! En een prachtig nieuw toestel dat na twee jaar weer goed te verkopen valt (of dan nog 2-4 jaar langer mee zou kunnen als je dat wilt).

  Dus dat Sim only advies telkens weer? Ik snap het écht niet! Ik vind het ronduit geld weggooien… (althans, icm iets duurdere abonnementen ivm veel dataverbruik).

 21. Monique Reply

  Ik ben blij met jouw tips! Ik heb jarenlang 30 euro per maand betaald aan mijn abonnement van de mobiele telefoon. Gewoon Sim Only. Veel teveel!!! Ik was het zat en nu heb ik het na het lezen van dit artikel via Mobiel.nl kunnen verlagen naar 10,50. Zo dat scheelt een hoop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *