18 tips: zo kun je zeker 30% op je boodschappen besparen

De boodschappen. We hebben vaak niet eens door hoeveel geld we daar wel niet aan uitgeven. Dat kan minder, veel minder. Met deze tips kun je zeker 30% besparen

Ik was zo iemand die vier keer per week naar de winkel ging. Even dit, even dat. Elke keer was ik minimaal 20 euro kwijt. Door al die kleine boodschapjes had ik geen inzicht in wat we nou eigenlijk uitgaven aan boodschappen. Wel merkte ik dat er veel minder gespaard werd dan ik wilde. Toen ik mijn rekenmachine erbij pakte en het eens uitrekende (gewoon in internetbankieren zoeken op de naam van de winkel of winkels waar je altijd naartoe gaat) schrok ik me een ongeluk. Sommige maanden ging er wel 700 euro naar onze plaatselijke Albert Heijn. Niet normaal. Dat is voor sommige mensen een parttime inkomen. Alleen maar aan eten en drinken. Ik wilde perse op mijn boodschappen besparen. Eerst dacht ik: ik ga gewoon naar een andere, goedkopere winkel. En het hielp inderdaad om de AH links te laten liggen en naar de Aldi te gaan. Dan nog was het iedere week duurder dan ik wilde. Dus koos ik voor ingrijpende maatregelen. Ik wilde het voortaan van 60 euro per week doen. Een beetje extreem misschien, zo’n stap terug. Maar die 60 euro per week was de realiteit voor veel mensen in Nederland. Die moesten het daarmee doen en dat lukte ze. Dus waarom konden wij dat niet? Ik dacht: als dit me lukt, weet ik hoe ik op boodschappen kan besparen en kan ik daarna de teugels weer een beetje laten vieren. Dat krappe budget was een uitdaging, maar het lukte. 

Dit zijn mijn 18 gouden tips om te besparen op je boodschappen

1. Plan je maaltijden voor de hele week. Misschien niet zo spontaan als je zou willen leven maar dit scheelt echt het meeste geld.

2. Ga in één keer de wekelijkse boodschappen doen. Dan kun je halverwege de week nog één keer terug voor wat vers fruit en groente.

3. Check de aanbiedingen maar laat je niet gek maken. Heeft AH 1+1 dan is dat een goede aanbieding als het om dingen gaat die je toch nodig had. Ze hopen dat je de rest van je boodschappen dan ook daar haalt, waardoor je uiteindelijk gewoon duurder uit bent.  

4. Ik ben hier te lui voor, maar als je echt wilt besparen op je boodschappen haal je alles op de plek waar het het goedkoopst is. Wc-papier bij Kruidvat, groente bij Lidl, vlees in de aanbieding bij Albert Heijn. Maar dit kost ook een hoop tijd en energie, en als je met de auto gaat, ook benzine. Zorg wel dat je nooit iets extra’s meeneemt, want dan is je voordeel alweer weg!

5. Betaal je boodschappen contant. Ik heb een pot met contant geld op de aanrecht staan, precies genoeg voor de boodschappen van die maand. Daar haal ik geld uit en stop ik mijn bonnetjes in. Zo heb ik veel beter door wat ik uitgeef en wanneer het geld bijna op is.  

6. Koop in wanneer het goedkoop is. Wc-papier – daar heb je het weer – goed in de aanbieding? Dan koop je 10 pakken. Beetje een aanslag op je budget deze week, maar de komende maanden bespaar je ermee.

Check ook deze podcast over boodschappen

7. Combineer ingrediënten. Dus zijn de tomaten in de aanbieding? Dan kun je die door de sla doen, er tomatensaus van maken, soep en een stoofpotje. Doen ze in restaurants ook en scheelt een hoop geld.

Lees ook: Gierige Gerda: Ik bespaar gemiddeld 70% op alles in mijn voorraadkast.

8. Doe alleen boodschappen. Zonder je kinderen dus. Anders gaat je hele wekelijkse budget op aan Dora-koekjes en Smarties.

9. Kook, warm niet op. Koken from scratch, scheelt ontzettend veel geld. Gewoon tomatensaus maken, zelf, van tomaten. Niet van die potjes uit de fabriek. Geldt ook voor babyeten. Olvarit is niet blij met me, maar dit kost je zo 10 euro teveel in de week.  

10. Check eerst thuis wat je nog hebt, voor je het zoveelste blikje tonijn in huis haalt. Zo voorkom je ook dat je ongeopende spullen weg moet gooien. Zonde.

11. Avondeten over? Niet weggooien. Aardappels kun je de volgende dag opbakken. Chili con carne rol je in een wrap met zure room en kaas. Denk creatief. Of je warmt het gewoon op in de magnetron tijdens de lunch de volgende dag. Dat is supereasy besparen op je boodschappen.

12. Geef je kids geen liga’s en pakjes mee naar school. Toch slecht voor ze. Kies voor vers fruit en water of limonade.

13. Kies een goedkope winkel. Er is altijd discussie wat goedkoop is, maar ik denk dat we allemaal wel weten dat sommige winkels gewoon duur zijn, ook als je daar b-producten koopt of de tomatensaus daar dan weer wel heel goedkoop is.

14. Minder vlees. Lijkt me sowieso goed. Meer groente in plaats daarvan. Vlees is echt een van de duurste producten die ze in de winkel verkopen.

15. Laat je niet verleiden. Houd je aan je boodschappenlijstje.  

16. Check je bon. Heb je de korting wel gekregen? Hoe vaak ik wel niet terug moet naar de servicedesk om geld terug te vragen. Geldt ook voor producten met korting omdat ze niet lang meer houdbaar zijn.  

17. Die houdbaarheidsdatum. Neem die met een korreltje zout. Bij vlees bijvoorbeeld moet je oppassen, maar, zeg, hagelslag kun je prima na de houdbaarheidsdatum nog opeten. Vertrouw je neus en je ogen bij het beoordelen of het nog kan.  

18. A-merken zijn niet nodig. Bij heel veel producten proef je het verschil écht niet. Cola, dat is misschien één van de weinige dingen. De rest is prima te eten!

En dan na een maand nog eens uitrekenen hoeveel je uit hebt gegeven aan boodschappen. Wedden dat het je minimaal 30% scheelt? Succes!

WIL JE DIT ARTIKEL NOG EEN KEER LEZEN?
Bewaar hem dan op Pinterest

3 Pings & Trackbacks

 1. Pingback: Doe niet zo lui en koop deze 8 dingen niet meer -

 2. Pingback: Nieuwe tuin on a budget -

 3. Pingback: Bespaar met deze tips 3550 euro per jaar op wat je gezin kost -

38 Comments

 1. Corinne Reply

  Hoi Renee,
  Met veel plezier lees ik je blogs mee! Ik spaar niks momenteel en daar wil ik verandering in gaan brengen. Bij mij lekt teveel geld weg doordat ik mezelf te verwen/troost met aankopen. (Ook aan de boodschappen trouwens, maar daar heb ik jouw tips nu voor) Na een week met een dwarse peuter, mezelf in 1000 bochten wringen om kind op opvang te krijgen en zelf op werk te komen etc., kom ik snel in de verleiding om iets leuks voor mezelf te kopen terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Kleding, Chanel lippenstift, boeken. Ik vind dan dat ik het verdien omdat ik er hard voor werk. Maar zonde is het wel….Hoe houd jij het hoofd op dat soort momenten financieel koel?
  Groeten corinne

  1. Renee Reply

   HI Corinne,
   Iedere gewoonte kun je afleren. Na twee maanden is de behoefte verdwenen. Want dit klinkt toch een beetje als een verslaving, niet? Waar kun je jezelf dan mee belonen? Een uitgebreide maaltijd, gewoon thuis. Boeken van de bieb. Iets moois bij de kringloop (als je dan toch perse iets tastbaars wilt). Het is een uitdaging, maar die moet je wel aangaan. Anders gaat sparen nooit lukken. Oh, en trouwens. Af en toe even uit de band springen hoort erbij, hoor. Zo ga ik volgende week voor 65 euro naar de schoonheidsspecialist, want ik heb een kleuter én een baby 😉

   1. Corinne Reply

    Dank voor je reactie! Ik voel me gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan, nu dit gevoel vasthouden???? Als eerste ga ik proberen dat noodfonds van €1000 te realiseren! Groeten corinne

 2. Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl Reply

  Mooie tips!! Voor de drogisterijdingetjes en houdbare dingen ga ik tegenwoordig overigens ook weer af en toe naar Duitsland. Scheelt zóveel geld! Biologische pasta, oliën, dat soort dingen. Moet je wel een beetje bij de grens wonen én echt met een stevige lijst vertrekken, maar dan kan het wel uit. Op de terugweg even tanken en je bespaart dubbel. Mocht je ook een keertje willen; ik heb er laatst een uitgebreide blog over geschreven: https://lekkerlevenmetminder.nl/2017/12/12/boodschappen-duitsland-tips-tricks/

  Luiers schijnen daar ook een stuk goedkoper én heel goed te zijn, heb ik me laten vertellen door m’n schoonzus.

 3. Loes Reply

  Aanvullende tip: kook te veel. Zo heb ik net nasi gegeten, waar ik extra rijst aan heb toegevoegd. Hierdoor heb ik nu 1,5portie over. Genoeg voor 1 volwassene en 1 kind. Zo heb ik van de week een kliekjesdag en hoef ik niet te koken. En dat we nu minder vlees/groente door de nasi hadden, heeft niemand gemerkt!

 4. Ineke Reply

  Ik ben eens door mijn voorraadkast aan het gaan en ga nu eerst even alle rijst en pasta opeten die er staat. Ik koop dus nu alleen groente en fruit tot de kast (op dat gebied leeg is). Wel weer meer groenten en fruit eten, want dat is in december maar matig gegaan vind ik. Ik ben grootverbruiker op dat gebied, dus koop alleen groenten en fruit in de aanbieding die van het seizoen zijn, en ook goedkope diepvriesgroenten. Ik geef in principe €35 per week uit aan mijn eigen eten. Wellicht zou het goedkoper kunnen maar het moet wel gezond blijven. Ik eet geen vlees en vis dus dat scheelt zoiezo veel geld.

  O ja en ook bulkkoken, vaak eet ik een paar dagen hetzelfde maar dat vind ik prima. Ik vind het handig om maar eens in de drie dagen te koken vooral als ik werk. Soms vries ik porties in als ik echt heel veel gemaakt heb, maar probeer die ook altijd weer zo snel mogelijk op te eten. Bulkkoken is voordelig en er liggen geen restjes groenten te verleppen in de koelkast.

  Betalen doe ik liever met de pin want dat geeft voor mij meer overzicht dan contant. Ik ga door pinnen niet meer uitgeven heb ik gemerkt.

 5. Eline Reply

  700 per week aan boodschappen, dat is 2x ons maandbudget voor álles (buiten huur en zorgverzekering enzo), voor vijf personen waarvan 2 in de luiers.
  Ik begrijp dat je bent gaan opletten! Maar met jouw tips krijg ik er echt niet nog 30% vanaf ????
  En gelukkig woon ik bij de grens, zoals Adine ook schrijft. Duitsland kan héél voordelig zijn, zeker omdat het voor mij 15 minuten fietsen is. Alleen het meeste bespaar je door in het seizoen te eten en niets weg te gooien.
  Adrianne heeft het ook gedaan met 36 euro per week voor vier personen, zij heeft ook ontzettend goede tips op haar site staan.

 6. Eveline Reply

  Goede tips!
  Wij hebben twee pubers; en ik laat hen soms een weekmenu bedenken.. En dan stuur ik een beetje, leg uit wat de seizoensgroenten op dat moment zijn..
  Wij wonen bij de belgische grens, boodschappen over de grens zijn voor ons meestal duurder dan de nederlandse supermarkten.. Maar we hebben wel het geluk van veel groente en fruittelers in de buurt, die in stalletjes aan huis verkopen…

 7. Linda de Jong Reply

  Nog een tip: bukken en op je tenen staan bij de supermarkt. Goedkope producten liggen nooit op ooghoogte!
  Persoonlijk ben ik bij de AH goedkoper uit dan bij de Lidl. Maar dat komt door wat ik koop. Groente en fruit haal ik op de markt.
  En ik heb spaarplannen. Op dit moment voor een mooie tv kast en de tuin Dus ik denk dan: hoe goedkoper de boodschappen, hoe sneller die kast er staat/ de tuin af is. Helpt ook!
  Nu nog leren om dat ook te denken als ik hobbyspullen ga kopen (gelukkig is dat van mijn eigen budget en niet van het boodschappenbudget)

 8. Anne Reply

  Hoi Renee,

  Je schrijft dat er sommige weken wel 700 euro aan boodschappen doorheen ging; ik neem aan dat dit ‘maanden’ moet zijn?

 9. Soraya Deborggraeve Reply

  Wij zijn met 6 thuis, 2 tienermeisjes, 1 lagere school kind en 1 kleuter. We geven maandelijks, als ik echt niet oplet, soms meer dan 1000€ aan eten en drinken uit. Als ik echt op mijn tellen pas, krijg ik dat naar 600-650€ maar lager lukt bijna niet. Ik heb hiervoor een maandmenu opgemaakt. . Ik probeer 1x per week boodschappen te doen, maar bij ons gaat een groot brood er op 1 dag door, omdat de kinderen brood meenemen naar school. we drinken water van de kraan, ik knip bonnen en denk wel 3x na bij aanbiedingen. Ook kijk ik altijd naar de eenheidsprijs, ipv de stukprijs. Het boodschappenbudget is bij ons het hoogst, hoger dan de afbetaling voor het huis en soms een echte valkuil. Maar als je er tijd in steekt en echt heel bewust koopt, dan kan je er wel op een slimme manier mee om gaan

 10. San Reply

  heel veel van je tips pas ik toe. Een tijdje terug pinde ik ook contant geld voor de weekboodschappen, sinds het opblazen vd pinautomaat hier in de wijk pin ik in de supermarkt en schrijf ik elke uitgave op. Ik heb een maandbudget van €200/weekbudget van €45-€50, voor mij en mijn 2 kinderen (kinderen zijn gemiddeld 4 dagen in de week bij mij, 3 dagen bij hun vader) In dat budget zitten wasmiddel, shampoo en wc rollen inbegrepen. Ik koop veel in de actie, vooral 1+1, maar alleen producten die ik sowieso wel zou gebruiken.
  Enne….als je je kids leert hoe zich te gedragen in de winkel, ze mee laat helpen en de snoep/koekrij zoveel mogelijk vermijd, valt het best mee dat je extra uitgeeft want dan zijn ze met andere dingen bezig. Mijn kinderen vinden het leuk om mee te helpen om dingen te pakken, dit is van kleins af aan en ik heb maar 1x ‘problemen’ met ze gehad. Dus er is hoop 🙂

 11. Berniek Reply

  Ook een tip, naast het maken van een weekmenu. Bij vriendinnen vroeger kregen ze iedere dag een standaard (type) maaltijd: maandag pasta dinsdag stamppot, etc. Zelf houd ik erg van variatie, maar dit bespaard wel geld! Ik probeer er nu een tussenweg in te vinden en maak vrijwel ieder weekend dezelfde salade die ik echt superlekker vind waar ik dan zaterdag en zondag van eet. De niet-verse ingrediënten heb ik nu dus standaard in huis, tijdens een aanbieding of bij een goedkopere winkel ingekocht.

 12. Maria Reply

  Ik hou echt van je nuchtere denk-en schrijfstijl Renee, heel fijn. Motiverend zonder dat het belerend overkomt 🙂 Door jou geloof ik ook in dromen realiseren en heb ik een potje voor een huis later gemaakt. Merci!

 13. Lisa van den Dool Reply

  Ik geef veel te veel uit aan boodschappen maar ik vind het altijd wel moeilijk. Zo eet ik zelf geen vlees, maar koop ik het wel voor mijn vriend. Ik koop dan al die dierlijke producten met 3 sterren beter leven keurmerk maar dat is wel drie keer zo duur haha. Ook koop ik het liefst biologische producten. Tikt best wel aan. Gelukkig ben ik binnenkort vrij op de dagen dat het markt is hier in de buurt en kan ik daar kijken voor mijn groenten en fruit. Ik ben wel eens naar de biologische markt gegaan maar daar schrok ik me echt kapot toen ik af moest rekenen hahaha. Ik vind het echt niet erg om te betalen voor kwaliteit, maar daarom wel lastig om te besparen op eten en drinken. Mensen met tips?

  1. Goedele Reply

   Ik heb hetzelfde probleem. Ik kan ook niet afstappen van biologische groenten en fruit. Die koop ik bij de plaatselijke boer. Smaakt zoveel beter, maar het is jammer genoeg heel duur. Ik ben zelf alleenstaand met drie kleine kinderen. Vlees eten we zelden, maar vleesvervangers zijn ook duur. Biologische producten kopen én sparen is bijna onmogelijk.

 14. Audrey Reply

  Goede tips! Wat wij ook vaak doen, is het weekmenu aanpassen op de aanbiedingen (groenten en bijvoorbeeld als er een goede aanbieding is op verse vis) en slim omgaan met de aanbiedingen. Op maandag de 1+1 courgette-aanbieding kopen, en op zondag dan nog een keer voor de week erna. Eet je ook niet de hele week hetzelfde.

  1. Cindy Reply

   Dat is precies wat wij ook doen! Op zondag gaan we er even voor zitten om alle aanbiedingen van de supermarkten hier in de buurt op te schrijven die we kunnen gebruiken en vanuit die lijst maken we een weekmenu. We houden altijd 1 dag aan voor een restjesdag. We bakken en koken graag, dus een lager weekbedrag dan €100,- met zijn viertjes is niet leuk meer voor ons, maar het zou uiteraard wel kunnen in nood.

 15. Roëlla Vermeiren Reply

  Wat een leuk artikel! Ik heb in september en oktober 2 maanden onbetaald verlof opgenomen op mijn eigen onderneming te gaan starten. Maar de combi met het verbouwen van een zolder, vakantie voor de deur en kosten die een bedrijf met zich mee kunnen brengen (buiten dat het sowieso al een dingetje is ;-)) vind ik toch wel heel spannend! Dit artikel ga ik zeker in gedachte houden en zou bij ons al mega veel kunnen schelen in de maand. Geeft me nu al een hoop rust

 16. Samantha Reply

  Met veel plezier lees ik geregeld je blogs! 🙂
  Zelf ging ik, toen ik net samen woonde met mijn vriend, ook vaak naar de winkel, waar het telkens weer 20 euro o.i.d. kostte.

  Al snel merkte ik op dat er veel geld naar boodschappen ging en dat ik ook geregeld dingen weg moest gooien, simpelweg omdat ze over datum waren. ZONDE natuurlijk!

  Vanaf toen een boodschappenbudget aangehouden. Tegenwoordig met een gezin van 4, bijna 5 ;), hebben we een boodschappenbudget van €100,00. De tips die je hierboven geeft, volg ik zelf ook al op.

  Inderdaad een zakje mix voor een pastagerecht is erg duur, terwijl je zelf alle ingrediënten er nog in moet doen. Met een beetje creativiteit heb ik dit niet meer nodig. Ook een stuk gezonder naar mijn mening. En het belangrijkste, eigenlijk lekkerder!

  Misschien vind je het ook leuk om op mijn blog te kijken?
  https://bespaarcentje.home.blog/

 17. Bianca Reply

  ik haal altijd bij de Dirk de aanbiedingen zoals 5 Dash voor €10 scheelt enorm plus je kan er weer mee vooruit, ben een fan van aanbiedingen plus hier in Rotterdam heb je een stichting waar je voor €12 euro mega veel dingen kunt halen inclu. vers brood elke dag en veel groente en fruit wat normaal stukken duurder is,

  Ik zelf hoef niet perse op een budget te leven maar vind het onnodig om teveel uit te geven terwijl het ook goedkoper kan.

  Heb veel geleerd tijdens de recessie 😉

  1. Robin Bettencourt Reply

   Waar in rdam kan dit?? Ik woon zelf in rdam namelijk 🤗 recessie maakt je creatief en dat hoeft niet negatief te zijn jaa ik hou van de 5 voor €10 van dash 😁

 18. Ruud Dorlas Reply

  Toen ik op Google ging zoeken naar wat tips over ‘goedkoop dagelijks boodschappen doen’ kwam ik bij deze 18 gouden tips terecht. Vanwege mijn slechte ogen heb ik me de tekst laten voorlezen door de computer. En dat was prima te doen. Er vielen me wel een paar dingen op:
  -Deze bespaar-tips zijn prima te combineren met technieken als ‘meal -prep’ en zelf eten invriezen zoals die vinden zijn bij website van het Voedingscentrum.
  -Heel veel van dit soort artikelen over ‘geld besparen voor je huishouden’ komen van vrouwen. En: heel opvallend, het merendeels van de reacties die er dan onder staan, zijn ook van vrouwen!
  Dat geeft te denken in een tijd waarin al vele tientallen jaren over emancipatie gesproken wordt. Ik zou willen zeggen: je hoeft je niet te schamen als je MAN ook je voordeel doet met dit soort artikelen. Want huishouden is zowel een taak van mannen als van vrouwen!

 19. Corien Reply

  Leuke blogs! Fijn om te zien dat ik op de goede weg ben. Een tijdje geleden werd ik door werkloosheid ‘financieel vegetariër’ en ook al heb ik nu een vaste baan, toch ben ik grotendeels vegetarisch blijven eten. Ook maak ik mijn wasmiddel zelf. Wij zijn met “2½“ en we geven ongeveer €240 per maand uit aan de supermarkt. Als het moet kan het nog zuiniger, maar we genieten ervan dat we soms een lekker glaasje mogen drinken, of iets voorgesneden kunnen kopen. Verder koken we zo veel mogelijk vers en maken we diepvriesmaaltijden of bijgerechten van overschotten.

 20. Suzanne Reply

  Ik vraag me wel af wat de mensen met een heel laag boodschappenbudget de hele week eten. Misschien een onterecht vooroordeel, maar ik denk dan al gauw dat het saaie gerechten zijn met weinig variatie, weinig verschillende groente, en veel van hetzelfde. Ik ben nieuwsgierig om een keer een dergelijk maaltijdplan te zien.

  1. Robin Bettencourt Reply

   Hoeft niet perse er is bij de dirk vaak veel aanbiedingen van groenten etc. Zou zeggen probeer het eens 😉 gooi alle overbodige producten uit je mandje en u zult zien hoeveel u kunt besparen.

  2. Martine Reply

   Maar wat is een laag boodschappenbudget. De 1 vindt 400 euro voor 2 personen veel en de ander vindt dat weinig bijv.

   Die van mij is tussen de 40-60 euro per week, inclusief verzorging, huishoudelijke artikelen, lunch op werk, afhaal, terrasje of een keer uit eten. En ik kan je verzekeren dat ik erg veel groente eet (vegetariër).

   1. Olga Reply

    Hallo Martine,

    40-60 euro per week inclusief terrasje/uiteten lijkt me heel weinig. Vandaag terrasje gedaan, het was 30 euro voor 3 man, dus 10 euro per persoon. Als je gaat uiteten, is 25 euro minimum..

 21. Robin Bettencourt Reply

  Ik hou echt van jouw blogs.
  Sinds Januari ben ik ook echt begonnen met besparen (dankzij corona een beetje meer dan gebruikelijk) maar begin er steeds meer plezier in te krijgen. Ikzelf woon alleen en geef mijzelf max €50 per week om uit te geven.
  Tandpasta koop ik bij action a merk maar dan veel goedkoper, koop alleen nivea 2+2 gratis ben ik zo 6maand verder. ik koop 2x per week boodschappen water etc via picnic en vers fruit en groente bij de groenteboer dat is het enige waar ik wel kwaliteit wil. vaak koop ik het op de markt en kan ik het thuis weggooien. Ga zo min mogelijk met het ov in het centrum van rdam scheelt me bakken met geld ipv daarvan pak ik de fiets.
  Kan gelijk meer aflossingen doen en geen stress meer hebben heerlijk dat is het mij helemaal waard.en het geld wat k per week over houd dat spaar ik op om eens per jaar wat leuks te kopen wat ik heel graag op me wensenlijstje heb.

  Geld is een middel, niet het doel 😉

 22. Daan Reply

  Laat je boodschappen bezorgen, zo hou je makkelijker aan je lijstje, je komt niet “ te vaak” in de winkel, een plaatje is toch minder aantrekkelijk dan het fysiek vóór je te hebben en vaak neem je iets waar je “nu” zin in hebt als je een dag moet wachten is het minder interessant.

  Als je bijv nu voordelig extra wc papier kan kopen haal dat nu niet gelijk van je lopende budget week af maar kijk of je dat in de komende weken kan uitsmeren met een kleine verlaging. Dit geeft ook wat meer rust en voorkomt dat je in een lopende week naar goedkopere ongezonde alternatieven grijpt.

  Financiële besparingen zijn een marathon en niet een sprint.

 23. Krap Budget Reply

  Door alle goede tips, heb ik inspiratie gekregen om ook een blog te starten. Ik focus hierin (in eerste instantie) op de dagelijkse boodschappen, en hoe grip te krijgen op deze uitgaven. Ik hoop dat de tips, die ik daar geef, net zo zinvol zijn, als de vele tips, die ik hier gelezen heb.
  http://eenkrapbudget.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *