Er komt een PorteRenee-boek

Lieve lezers, vandaag heb ik groot nieuws. Er komt een PorteRenee-boek. Ik vertel je er hier alles over.

Afgelopen december begon ik deze site. Ik dacht: dat is leuk. Dat doe ik er even bij. Hoe anders liep dat? Al snel kreeg de site honderden bezoekers en later duizenden bezoekers per dag. Geweldig! Dat was meer dan ik had durven hopen. Jullie enthousiasme maakte mij enthousiast. Ik besloot iedere dag te schrijven. Soms een kort bericht, soms een lang bericht. Ik hoorde van zoveel mensen dat ze iedere dag even keken of er iets nieuws te lezen was, dat ik aan die behoefte wilde voldoen. Het werd wel een beetje druk. Want het bloggen deed ik naast mijn werk als freelance journalist en mijn gezin met twee kinderen. En oh ja, ik knap ondertussen ook nog even een oude caravan op. (Die wordt leuk!!)

Lees ook: Rijkdom is niet veel geld, maar veel tijd

Het werd zo druk dat het een beetje te druk was. Iedere avond zat ik te tikken voor de site, nadat mijn kinderen (eindelijk) sliepen. Maar ik vond het zó leuk, al kon het niet allemaal tegelijk. Dus besloot ik meer over geld te gaan schrijven en mijn andere schrijfwerk een beetje terug te schroeven. Best een spannende keuze, want veel geld verdien ik nog niet met de site. Ik kwam in contact met een uitgever en die vertelde ik vol enthousiasme over mijn site. Een boek. Ja, natuurlijk. Dat was altijd al een droom, al dacht ik vroeger niet dat ‘ie over financiën zou gaan. Dat vond ik toen nog retesaai. Inmiddels weet ik wel beter. Ik ging op een dinsdag even praten met de uitgever en reed weg met een ‘ja.’ Wat ik had bedacht wilde hij wel uitgeven. Ik was over the moon, zoals ze in Amerika zouden zeggen.

En dus moet er geschreven worden. Ik heb mezelf een straffe deadline gesteld van 1 juli. Anders komt dat boek er nooit. Ik hoop natuurlijk dat jullie mijn eerste lezers worden. Hoe leuk zou dat zijn? Dat is er echt iets tastbaars uit PorteRenee gekomen. Een boek, dat je aan kunt raken, waar je doorheen kunt bladeren. Mijn woorden op papier. Waar gaat dat boek dan over, willen jullie natuurlijk weten. Het gaat over waar PorteRenee ook over gaat. Het gaat over je financiën en leven weer in eigen hand nemen. Niet die grote auto kopen, omdat de buren ‘m ook hebben. Niet dat dure huis, waar je nooit bent omdat je lange dagen maakt om de hypotheek te kunnen betalen. Nee. Weg ermee. Andere keuzes maken en kiezen voor tijd en vrijheid. Stop met meer, groter en beter. Stop met jezelf zo klem zetten en maak een begin met een leven waar je echt gelukkig van wordt. Mijn eerste deadline is deze week: dan moeten titel en ondertitel af zijn. En wie kan daar beter over meedenken dan jullie, mijn lezers? Laat je je suggestie achter in de reacties? (En mooie verhalen voor site/boek natuurlijk ook altijd welkom!)

Lees ook: 5 gevoelens die je moet loslaten om écht te kunnen sparen

Share

13 Comments

 1. Laura Verhoorn Reply

  Super! Veel succes, komt vast goed 🙂
  Titel heb je zelf al eens genoemd, maar lijkt me ook prima voor je boek & allesomvattend!

  Rijkdom is niet veel geld, maar veel tijd.

  Ondertitel zou dam kunnen zijn, de stappen naar een financieel onafhankelijk leuk leven….of zoiets. .

  Groet, Laura

  1. Renee Post author Reply

   Leuk dat je meedenkt, Laura! Dank je wel voor je suggestie. Ik laat weten wat het wordt 🙂

 2. Maris Reply

  Wat leuk dat er een boek gaat komen! Een ondertitel zou kunnen zijn; Hoe ik mijn leven financieel verbeterde. Of; hoe ik werk aan mijn financiële toekomst. Of; mijn weg naar financiële vrijheid. Iets in die richting.
  Succes met schrijven! Ik lees je blogs altijd met veel plezier! Dus dat boek wordt vast ook een topper!

 3. Annemieke Reply

  Wat superleuk en spannend voor je!
  Heel veel sterkte met het behalen van je wel héél straffe deadline…????

  Groetjes, Annemieke

 4. pieter Reply

  Nou leuk zeg, ik ga hem sowieso kopen. Wat ik leuk zou vinden is dat het boek dieper ingaat op zaken als de website. Dat het grote geheel duidelijk is en dat het grote geheel in cijfers gegoten is;)
  Veel succes!

  1. Renee Post author Reply

   Hi Pieter. waar zou je willen dat ik dieper op in ga? En die cijfers, die komen erin, hoor!

 5. Diana Reply

  Een kasboek om wekelijks of maandelijks bij te houden! Gewoon voor een jaartje..
  En wat ik ook leuk zou vinden is om opdrachten te krijgen en de mogelijkheid om in te vullen hoe het proces/ opdracht verloopt

  Ik hoop dat je je streven van 1 juli nu nog haalt ;-).

 6. mariimma Reply

  Ikd aag je uit om nog een hoofdstuk toe te voegen waarin je een eerlijke vergelijking maakt tussen aflossen van een hypotheek met 1,8% rente (bruto) en opbouwen van passief inkomen!

  Dat zou pas echt leerzaam zijn voor mensen. En je boek onderscheidt zich van de Hormann boeken, dus voor jou commercieel ook nog eens veel interessanter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *