Wat een weer, afgelopen week. Wij hebben onze gepimpte caravan geprobeerd op de plaatselijke camping. Jullie hebben vast ook van de zon genoten. Het is voorbij met het mooie weer vandaag, dus tijd om hier op PorteRenee even bij te lezen. De best gelezen stukken van afgelopen week op een rij.

Twee keer zo snel sparen, dat willen we allemaal wel. Geld-professor Dan Ariely vertelt in een artikel hoe je het voor elkaar krijgt om dubbel zo hard te sparen. Ik vond het een eyeopener.

Professor: zo gaat sparen twee keer zo hard

Ik was zó slecht met geld vroeger. Zó slecht. Ik stond rood, kon soms mijn boodschappen niet eens betalen omdat mijn pinpas weigerde. Een mens kan blijkbaar toch veranderen. Deze 9 dingen zei ik vroeger en nu écht nooit meer. Zoals: ‘Fuck, ze hebben het niet af kunnen schrijven.’

9 dingen die ik vroeger zei en nu niet meer

Het zal je maar gebeuren. Dat dacht ik echt nadat ik Ina en Patrick had gesproken voor mijn rubriek Waar Doet Ze Het Van? Ze raakten tegelijkertijd werkloos. Dat had financieel nogal wat gevolgen, maar het stel krabbelde er weer bovenop. Superstoer. Ze hebben zelfs alweer wat spaargeld kunnen sparen.

‘We raakten tegelijkertijd werkloos’