Ze is 47 jaar en hoeft nooit meer te werken

Nooit meer hoeven werken is een veel-gezochte zin in Google. Het kan. En daar hoef je echt geen dikke erfenis voor te ontvangen. Dit stel regelde het helemaal zelf. Ze hoeven nooit meer te werken en zijn nog geen 50 jaar oud.

Met veel plezier lees ik de blogs van anderen. Soms stuit ik op een verhaal dat ik graag deel, omdat het mij inspireert. Zoals het verhaal van een stel, hij 48 jaar, zij 47 jaar, dat hun financiele zaakjes zo goed geregeld heeft, dat ze nooit meer hoeven te werken. Dat doen ze nog wel, want ze vinden het gewoon heel leuk. Hij draait nog 40 uur per week, zij 36 uur. Ze hebben twee pubers thuis, één van 14 en één van 12 jaar oud. Reizen gaat daardoor toch nog niet, veel van huis zijn ook niet, dus werken ze lekker door. Als ik in die fortuinlijke situatie zat, zou ik lekker wat uren inleveren van die 40 uur. Maar, iedereen zo zijn eigen manier.

Lees ook: Staat geld het realiseren van je dromen in de weg?

Ze verdienen allebei een goed salaris maar zijn niet rijk. Ik bedoel, ze verdienen geen tonnen per jaar. Ze hebben dit geflikt door gewoon structureel minder geld uit te geven dan er binnen kwam. Ja, het is zo simpel, maar doe het ze maar eens na. Met het geld dat ze overhielden, kochten ze meerdere appartementen, die ze verhuren voor inkomsten. Van die inkomsten kunnen ze leven. Want, schrik niet, ze krijgen iedere maand 4200 euro aan huuropbrengsten binnen. En dan dus ook nog hun fulltime salarissen. Het is dus bereikt: nooit meer hoeven werken. Al betekent dat niet, dat je dat dan meteen ook niet meer doet.

Lees ook: Miljonair worden? Dit is de enige manier die werkt

Je kunt nu denken: ja hallo, zo kan ik het ook. Je kunt ervoor kiezen negatief te reageren. Daar kies ik niet voor. Ik denk: Wow! Hoe stoer is dat. Ik denk: dat wil ik ook. Al weet ik dat dit echt zo makkelijk niet is. Ik vind het vooral heel stoer om zo tegen de stroming in te zwemmen. Het gaat niet eens perse om geld. Het gaat om de vrijheid die ze op deze manier voor zichzelf hebben weten te creeren. Dat is het allergaafste hieraan. Straks, als de kinderen groter zijn, kunnen ze lekker gaan reizen. Of nu al lekker in de tuin van het zonnetje genieten. Of lekker veel uren steken in die hobby die eigenlijk geen zak oplevert, maar je wel ontzettend blij maakt.

Klik hier voor het verhaal van dit stel en laat je, net als ik, inspireren.

 

 

One Ping

 1. Pingback: Nooit meer werken in de IT – WPX

3 Comments

 1. Thamar Reply

  Zeker inspirerend! Mocht er iemand tips hebben om verzekeringskosten naar beneden te brengen; graag! Ik kom voor ons 4-en vele malen hoger uit dan de 100 euro van dit gezin…… Dat gaat dan om zorg-, inboedel-, en uitvaartverzekering., dan zit ik toch wel op 470 euro p/m!

  1. Renee Lamboo Reply

   Dat vind ik hoog, ja. Wil je me eens mailen: info (at) reneelamboo. nl (maar dan aan elkaar). Zet er even bij wat je voor hoeveel geld verzekerd hebt, dan kijk ik met je mee. Oh en ook even uit wie je gezin bestaat met leeftijden. Goed?

 2. Wim Reply

  [quote]Ik bedoel, ze verdienen geen tonnen per jaar. [/quote]
  Nou dat scheelt volgens mij niet veel.
  Ze hebben aan salaris 12 x € 8.000 netto plus vakantiegeld maakt meer dan een ton netto per jaar. Daar heb je toch snel tegen de € 200.000 bruto voor nodig om meer dan een ton netto netto over te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *