Een koophuis voor jou niet haalbaar? Onzin!

Het was afgelopen week in het nieuws. Bijna de helft van de millenials twijfelt of een koophuis voor hem of haar wel haalbaar is. Want: te duur, te laag inkomen, etc. Ik vind dat zo’n onzin. Mijn reactie is: niet piepen, maar sparen.

Een collega journaliste schreef een column op Lindanieuws.nl. De kop was: Lianne (29) over de huizenmarkt: ‘Ik weet zeker dat ik nooit een huis kan kopen.’ Ik werd door meerdere mensen onder het bericht getagd. Want die kenden mij en mijn site en wisten ook dat ik hier wel een mening over zou hebben. Dat heb ik inderdaad.

Lees ook: Zoveel scheelt het als je spaart voor een huis

Ik vind het écht onzin. Beter piep je niet zo en ga je gewoon keihard werken om te bereiken waar je van droomt: dat droomhuis. Begin vandaag en verander je situatie, zou ik zeggen. Ik postte een reactie onder het bericht, waar veel commentaar op kwam. Natuurlijk waren er mensen die vonden dat sparen niet voor iedereen weggelegd is. Ook reageerden mensen die het wel met me eens waren. Ik mocht op Lindanieuws de dag erna een artikel schrijven in reactie op de column over de huizenmarkt.

Hier kun je het artikel van Lindanieuws lezen. 

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.