Sparen voor een huis, zo doe je dat

Sparen voor een huis. Dat is tegenwoordig écht nodig. Zonder eigen geld lacht de bank je (bijna) uit. Dit is hoe je dat aanpakt.

Wij deden het ook. Vooraf sparen voor een huis. Ik weet dus hoe moeilijk het is. Om te sparen voor iets wat nog zo ver weg lijkt. En al is het iets heel tastbaars, het blijft ook een beetje abstract. Het lukte ons uiteindelijk om bijna een ton bij elkaar te harken. Dat scheelt ons iedere maand gigantisch in hypotheek. En natuurlijk scheelt het een hoop zorgen. Er moet wel iets héél geks gebeuren, willen wij met dit huis en de bijbehorende hypotheek, ooit in de problemen komen.

Lees ook: Hoe wij een ton spaarden voor ons eigen huis

Een collega-blogger schreef een leuk, praktisch stuk over sparen voor een huis. Over hoeveel geld je nodig hebt, bijvoorbeeld. Maar ook met tips over hoe je het volhoudt. Dit artikel wil ik jullie niet onthouden. Zie dus hieronder..

Sparen voor een huis: hoeveel en hoe?

Share

One Ping

 1. Pingback: Sparen lukt pas als je deze 5 gevoelens loslaat -

4 Comments

 1. Annoniem Reply

  Ik zou graag willen sparen voor een koophuis. Ik werk parttime in de zorg (24uur). en door onregelmatig te werken is het moeilijk om iets te vinden wat ik ernaast kan doen. ik houd me vast aan een vast bedrag, en wat ik daarboven verdien gaat direct naar de spaarrekening. Momenteel huur ik en krijg ik huursubsidie, het nadeel hiervan is dat ik niet boven een bepaald bedrag mag komen omdat ik anders geen huursubsidie meer krijg. Maar ik kan niet zonder die subsidie. huis omdat ik de ene maand meer verdien dan de andere maand. Heb jij hier nog tips/ideeën over?

  1. Renee Post author Reply

   Lastige situatie. Heb je al eens uitgerekend wat voordeliger is? meer gaan werken en die subsidie missen. Of het blijven doen zoals je nu doet en de subsidie behouden?

   1. Annoniem Reply

    Meer werken in de zorg is erg moeilijk, er worden vrijwel geen grotere contracten aangeboden. en door de onregelmatige diensten is het moeilijk om er iets naast te vinden.

    1. Renee Post author Reply

     Je hoeft niet alleen in je eigen baan extra uren te draaien om iets erbij te verdienen. Kijk eens naar andere dingen waar je goed in bent. Oppassen, een online bedrijfje. Zoiets. Zo verdien ik ook lekker bij. Moet je dan wel weer letten op grens subsidie. Er valt ook altijd veel te verdienen door op uitgaven te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *