5 manieren om betaalbaar uit eten te gaan

De 5. Ieder week geef ik vijf kleine, makkelijk toepasbare geldtips. Deze week: vijf manieren om lekker uit eten te gaan en het toch betaalbaar te houden.

Nederlanders eten massaal buitenshuis. En daarmee bedoel ik niets anders dan het bezoeken van restaurants, snackbars en eetcafés. Steeds meer winkels verdwijnen en er komen eetgelegenheden voor terug. Ik snap dat wel. Uit onderzoek blijkt dat ervaringen ons gelukkiger maken dan het kopen van spullen. Een ervaring kan een reis zijn, een middagje lol maken in een escape room met vrienden. Voor mij hoort uit eten gaan ook echt bij de ervaringen. Ondanks dat ik dol ben op besparen, geef ik daar nog best een hoop geld aan uit.Mijn man grapte bij iedere verhuizing so far dat de lokale horeca blij mag zijn dat wij in hun stad/dorp komen wonen. Met ons erbij bloeit die horeca helemaal op. We gaan samen buiten de deur lunchen of prikken een chiquer vorkjes ‘s avonds. We gaan ook geregeld met de kinderen uit eten. Hun favoriet: sushi! En dan met name de toetjestafel. Misschien speelt mee dat ik veel vanuit huis werk. Waar de één na een lange dag op kantoor blij is thuis te zijn, heb ik na mijn uurtjes werken behoefte om er juist tussenuit te gaan. Laat dat dan net rond etenstijd zijn. Dat uit eten gaan is een dure hobby. Dus ontdekte ik de laatste jaren allerlei manieren om dit te blijven doen, zonder er failliet aan te gaan. De 5 beste tips deel ik hieronder met je.

Lees ook: Zo scoor je vette kortingen op uitjes.

  • Korting. Er zijn steeds meer websites die je korting geven op een restaurantbezoek. Ken je SocialDeal bijvoorbeeld al? Het Laatste Tafeltje? Groupon biedt ook dit soort aanbiedingen. Je koopt een bon, die je inlevert bij het restaurant. Hiervoor krijg je een vaak vooraf doorgegeven menu, waarin soms nog wat keuze zit. Je kunt bijvoorbeeld uit drie voorgerechten, hoofdgerechten en desserts kiezen. Pas wel op dat je niet teveel extra’s aanneemt. Het glas champagne dat ze je aanbieden kost waarschijnlijk net zoveel als het hele diner.

  • Happy Hour. Restaurants in de grote steden hebben vaak happy hour. Als je bijvoorbeeld voor 18.00 uur komt eten, is het eten goedkoper. Vraag er eens naar bij je favoriete restaurants. Vaak ook staat deze aanbieding op de menukaart.

  • Door de week uit eten. Bij all-you-can-eat restaurants zijn de prijzen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag vaak lager dan de rest van de week. Maak daar gebruik van. Dat scheelt soms wel €5 per persoon. Als je met het hele gezin gaat, loopt dat hard op.

  • Acties. Doe mee aan acties zoals de Restaurant Week. Vanaf 12 februari kun je weer reserveren bij restaurants via restaurantweek.nl. Ook sterrenrestaurants doen mee. Je betaalt dan voor een 3-gangen diner €28,50 in plaats van het normale tarief.

  • Minder eten. Kies, in plaats van voor een hoofdgerecht, voor twee voorgerechten. Niet alleen goed voor de lijn omdat voorgerechten gemiddeld minder calorieën bevatten. Je bent vaak ook goedkoper uit en je buik is net zo vol.

Heb jij nog tips om uit eten gaan betaalbaar te houden? Ik ben heel benieuwd. Dan gebruik ik die de volgende keer.

Wil je reageren of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien kom jij vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.