5 tips om je tweedehands spullen beter te verkopen op Marktplaats

Je spullen online verkopen? Het kan een lekker zakcentje opleveren. Dus geef ik je 5 tips om je tweedehands spullen beter te verkopen op Marktplaats.

Een broek van mijn zoontje, die te klein was. Foam dat mijn man had gebruikt om zijn geluidsstudio te isoleren. Dino’s waar niet meer mee gespeeld. Dit heb ik allemaal afgelopen week alleen al verkocht op Marktplaats. Voor prima prijzen ook. Als het niet meer netjes is, dan gaat het in een textielbak of in het ergste geval naar de vuilstort. Maar alles dat nog een rondje mee kan, gaat op Marktplaats.

Ik hoor om me heen wel eens: ‘Ik verkoop nooit wat. Wat een rot-platform. Het kost me alleen maar tijd en levert niks op.’ Bijzonder toch hoe mensen zulke andere ervaringen kunnen hebben. Goed verkopen op Marktplaats is wel een kunst. Gedurende de jaren heb ik veel geleerd. Vooral over hoe het niet moet. Óf je verkoopt en ook of je er een goede prijs voor krijgt, hangt volledig samen met hoe je je product presenteert. Hoe de foto’s zijn, hoe de tekst is. welke woorden je wel en niet gebruikt. Het lijkt allemaal heel logisch, maar dat is het voor veel mensen toch niet.


Uiteindelijk is het belangrijk om te zien waar je zelf op let. Wat zou jij wel kopen? En waar scroll je voorbij? Wat vangt je oog en wat doet je in een tekst toch besluiten om verder te kijken? Grote kans dat dit namelijk net zo werkt voor anderen. Dus surf vooral ook zelf even rond en wees bewust van waar jij op let. Wat trekt je aan en wat juist niet? Neem die informatie mee wanneer je zelf een advertentie plaatst.

Ik geef je 5 tips die mij helpen om mijn tweedehands spullen goed te verkopen op Marktplaats.

  • Maak goede foto’s. Zorg voor genoeg daglicht en vermijd schaduw. Zorg dat het product er op de foto zo uitziet als het in werkelijkheid doet. Je kunt het wel mooier maken met een fijn filtertje, maar dan krijg je achteraf gedoe met de kopende partij omdat het tegenvalt.
  • Je kunt een beperkt aantal woorden kwijt in de titel van je advertentie, dus denk daar goed over na. Verkoop je een fiets? Dan gebruik je natuurlijk het woord fiets, maar noem je ook het merk en de belangrijke details zoals dat deze elektrisch is, hoeveel versnellingen, maar eventueel ook de staat (dus: als nieuw, bijvoorbeeld). Ook bij kleding zijn merken belangrijk, ook wanneer het ‘gewoon’ Zara is bijvoorbeeld.

Lees ook: 5 manieren om wat extra geld te verdienen.

  • Schrijf een uitgebreide omschrijving. Je kunt in Marktplaats namelijk ook zoeken op woorden in de titel én de beschrijving. Herhaal wat er in de titel staat. Voeg zoveel mogelijk extra informatie toe. Je kunt details over een product vaak vinden op de website van de oorspronkelijke verkoper. Van welke stof is de broek gemaakt? Hoeveel geheugen zit er in de computer? Het is allemaal van belang voor de koper. Op de website waar je een product ooit kocht, kun je vaak de exacte specificaties vinden.
  • Vertel in het kort waarom je verkoopt. Fijn voor de potentiële koper om te weten dat je die auto wegdoet omdat deze te klein is nu je gezin groter wordt en dat dat niet is omdat je er alleen maar gedoe mee hebt gehad de laatste jaren. Vermeld dit dus vooral.
  • Plaats je advertentie op het juiste moment. Bijvoorbeeld net na het avondeten wanneer veel mensen even een rondje over Marktplaats surfen. Ook het weekend is een goed moment. Dan zijn mensen vaak vrij en kunnen ze de spullen meteen ophalen. 

Met deze tips moet het jou ook lukken om je tweedehands spullen goed te verkopen op Marktplaats. Succes!

Verkoop jij wel eens wat via Marktplaats? En wat is dan jouw beste verkooptip?

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest:

tips verkopen marktplaats

Wil je een reactie inspreken voor de podcast of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien zit jij komende vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.