gezin regen besparen

5 x gratis activiteiten die van een regenachtige dag toch een topdag maken

De 5. Ieder week geef ik vijf kleine, makkelijk toepasbare geldtips. Deze week: vijf manieren om ook bij regen een toffe dag te hebben alleen, met je lief of je gezin. Want man o man, het lijkt wel herfst!

Wanneer de zon schijnt, heb je weinig nodig om jezelf te vermaken. Maar wanneer de regen met bakken uit de hemel komt, zul je iets creatiever moeten zijn. Je kunt natuurlijk overdekte uitjes plannen buiten de deur. Maar je zult er toch door de regen naartoe moeten. Dus geef ik je deze week vijf activiteiten die je thuis kunt doen op zo’n sombere regenachtige dag. En ze zijn, natuurlijk, allemaal gratis.

Ik ben gek op goede voornemens.
Ik word er blij en enthousiast van. Je kunt deze regenachtige dagen gebruiken om alvast na te denken over je toekomst. Pak pen en papier en schrijf op wat je het komende jaar zou willen bereiken. Of je nu doelen hebt met je eigen bedrijf, meer tijd met je (klein)kinderen door zou willen brengen of iets zou willen leren. En nu het toch op papier staat, waarom niet meteen beginnen.

Schuif je meubelen eens door de kamer.
Staat de bank niet mooier aan de andere kant van het huis? Haal dat ene kleed eens van zolder en kijk hoe het staat in je slaapkamer. Richt de kinderkamer eens anders in, samen met de kinderen. Krijg je meteen een beetje beweging op zo’n regenachtige dag waarop je liever niet naar buiten gaat.

Ontdek nieuwe muziek. Of juist oude.
Haal oude cd’s tevoorschijn of maak nieuwe afspreellijsten aan op Spotify. Je hebt er nu meteen plezier aan, maar ook morgen, volgende week en volgend jaar nog. Het plezier van het (her)ontdekken van muziek is groot én gratis.

Wil je altijd al iets leren?
Dan is nu het moment. Je kunt tegenwoordig overal lessen voor vinden op Youtube. Gratis en voor niks. Youtube is echt niet alleen voor vlogs over dure kledingmerken. Je kunt er ales leren. Van gitaarspelen, haken tot jongleren.

Word je toch gek van het binnen zitten?
Trek je regenjas en ga lekker stampen in de plassen. Dat vond je als kind toch ook leuk? Haal het kind in je naar boven. Laarzen aan en stampen maar.

Wat doe jij met donker en druilerig weer? Deel vooral je (gratis) tips!

Share

6 Comments

 1. Bouk Reply

  Haha in de regen stampen. Ik heb een schurft aan regen… niet mijn dag vandaag! Ben lekker in de voorraadkast aan het opruimen geweest, een kast leeg gehaald, spullen weg gedaan en op zoek gegaan naar een cursus! Mag ook graag lezen op zulke dagen hoor.

 2. Kaspar Reply

  Wat een lekker optimistisch verhaal over regen!
  Regen vind ik héérlijk, als ik nergens heen hoef en lekker warm binnen kan zitten. Maar als ik niks te doen heb is het wel een uitdaging! Het komt niet vaak voor dat ik tijd over heb, maar is dat wel het geval dan ga ik graag wandelen (maar niet in de regen) of schilderen (maar niet in de regen… want bij gebrek aan een werkruimte moet dat vaak toch op het balkon omdat ik veel met spuitbussen werk!)… Dus op die dagen baal ik echt wel als het regent… (gelukkig heb ik ook nog genoeg binnen te doen… echt vervelen doe ik me nooit!)

  De Youtube tip is trouwens een heel goede! Er staan bizar veel filmpjes op met lessen in alles of leuke DIY tips, of lifehacks, of…, of…

 3. Audrey Reply

  Ik hou ervan om lekker te gaan bakken, of eventueel koken (een lekkere pan stoofvlees ofzo), als het regent. Al is dat niet 100% gratis. En bordspelletjes doen is ook heerlijk met druilerig weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *