9 vrouwen over hun side hustle

Nog niet zo lang geleden las ik een stuk over mensen die naast hun baan een side hustle hebben. Iets extra’s verdienen naast je vaste baan. Leuk. En inspirerend. Ik ging op zoek naar een aantal vrouwen met een side hustle. En die vond ik.

Door Janke Verhagen

Heel erg lang heb ik vastgezeten in het idee dat een vaste baan de enige optie was die ik had. Ondertussen weet ik beter. Mijn leven heb ik inmiddels zo ingericht dat ik werk doe dat ik leuk vind, binnen de uren die voor mij werken tegen een inkomen waar ik het mee red.

In mijn zoektocht naar money-inspiratie stuitte ik op mensen met een side hustle. Daar wilde ik meer van weten. Vandaag stel ik een paar van deze vrouwen en hun side hustle, aan je voor. Wie weet ga jij daarna ook wat bij verdienen. Inspiratie genoeg.

Jennifer Weerman (36 jaar, werkt in de kinderopvang). “Naast mijn baan van 18 uur, doe ik ook de opleiding pedagogiek en loop ik stage. Uiteindelijk wil ik kinderen en professionals begeleiden die met een verlieservaring te maken krijgen. Best druk dus eigenlijk.” En Jennifer is daarnaast ook kinderboekenschrijfster. Als side hustle. Tijdens haar opleiding SPW moest ze een verhaal schrijven over haar eigen jeugd. Dit resulteerde in een verhaal over Keuteltje. Pas jaren later besloot ze het in eigen beheer uit te geven. Ondertussen is ze toe aan de tweede druk. “Belangrijk voor mij is dat alles leuk blijft. Door deze combinatie kan ik het werk doen wat ik leuk vind en dat combineren met mijn passie: schrijven.”

Anne-Marie Otter (51 jaar, marketing adviseur). “Mijn baan zal ik nooit opgeven, daarvoor is het veel te leuk. Maar mijn blog is een hele leuke aanvulling op die baan. Hier kan ik mijn creativiteit in kwijt.” Anne-Marie heeft al zes jaar een Food & Lifestyle blog. Sinds een jaar of twee verdient ze hier daadwerkelijk geld mee. “Mijn blog levert nu rond de € 500,- per maand op. Dit gebruiken we voor extra leuke dingen. Een keertje extra uit eten met het gezin, bijvoorbeeld.” Anne-Marie is super trots op haar side hustle. “Mensen denken wel eens dat een blog makkelijk is om erbij te doen, maar het is hard werken. Het moet echt je passie zijn, anders hou je het niet vol.”

Lees ook: Ik ben hosselend gelukkiger dan fulltime op kantoor.

Angelique Boezer (48 jaar, werkt als financieel medewerker op kantoor). “Meespelen in een commercial is eigenlijk letterlijk even weg uit je hoofd.” Naast haar baan op kantoor speelt Angelique soms mee in reclames. “Heerlijk zo’n dag. Je wordt in de watten gelegd en je houdt er ook nog wat aan over, hoewel je er zeker niet rijk van wordt.” Dat geld zet ze aan de kant voor later. “Als ik straks met pensioen ben, wil ik dat gebruiken om de extra’s van te betalen. Een lunch, een cadeautje, of mijn toekomstige kleinkinderen verwennen.” Daarnaast tekent Angelique illustraties voor een kinderboek. De opbrengsten van dit boek gaan naar het Ronald McDonald huis. “Dit levert dus geen extra geld op voor mij, maar de waardering die ik voel is betaling genoeg.”

Marije Roozendaal (33 jaar, marketing manager). “Ik had wat veel andere vrouwen ook hebben. Altijd streng zijn voor jezelf. Tot ik in aanraking kwam met yoga.” Naast haar parttime baan als marketing manager is Marije dan ook yoga-instructrice geworden. Daarnaast maakt zij zelf kunst. “Het afgelopen jaar heb ik met deze side hustles €500,- verdiend. Geen vetpot, maar wel belangrijk voor me. Dat geld investeer ik weer in mezelf. Ik hoop op deze manier mijn passie over te brengen zodat meer vrouwen liever voor zichzelf worden.”

Dainahara Polonia (41 jaar, content creator). “Ik studeerde af tijdens de crisis. Geen baan te vinden. Samen met vriendinnen wilde we iets positiefs doen in plaats van alleen maar klagen.” En zo startte zij een fashion blog. Gericht op winkels in Utrecht. De stad waar ze vandaan komt. Dainahara vond ondertussen werk, maar bleef aan haar blog werken. “Deze is uiteindelijk uitgegroeid tot een blog over Utrecht. Over fashion gaat het al lang niet meer.” Als content creator maakt ze content en adviseert ze hierover aan kleine en grote bedrijven. “De combinatie van mijn werk en mijn blog geeft me vrijheid in mijn doen en laten. Mijn main hustle en side hustle vullen elkaar heel erg goed aan.”

Nicoletta Tavella (55 jaar, eigenaresse Italiaanse kookschool). “Ik ben gewoon een enorme bofferd. Met mijn kookschool kan ik mijn boterham verdienen en door tarot kaarten te leggen, kan ik extra geld aan de kant zetten voor mijn pensioen.” Nicoletta heeft altijd interesse gehad in koken en tarot. Van de eerste heeft ze haar vaste werk gemaakt. Een goedlopende kookschool. “Ik wilde nog meer doen met mijn spiritualiteit, dus ging ik verder met wat ik als tiener al deed: tarot kaarten leggen.” Nicoletta volgde een intensieve cursus in Amerika, en nu legt ze regelmatig tarot kaarten. “Als je klein begint met dat wat je passie is, wie weet waar het op uit kan draaien.”

Lees ook: Ik heb 3 verschillende banen.

Melanie Loijens (29 jaar, blogger). Sinds 3 jaar wonen mijn man en ik in een tiny house. We besparen op deze manier zoveel geld dat we veel kunnen sparen om onze hobby vaak uit te kunnen voeren: op vakantie met onze daktent.” Melanie en haar man delen dezelfde passie voor reizen. Over hun reizen door Europa schrijven ze blogs. “Ideaal, want je bepaalt zelf wanneer je “aan” gaat. En dat past veel beter bij mij, omdat ik door mijn ziekte niet meer fulltime kan werken.” Sinds kort heeft het stel een side hustle: een magazine en online shop over offroad reizen. “Het mooie is, omdat het echt als hobby is begonnen, er geen druk achter zit. We moeten er geen geld mee verdienen. En dan kan je er echt de tijd en aandacht aan geven die je wilt.”

Linda Groenwegen (27 jaar, creatief strateeg). “Voor mij hoeft het juist niet of/of te zijn, maar juist en/en. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten.” Naast haar werk als ondernemer, heeft Linda verschillende side hustles. Zo verhuurde ze een leegstaande kamer in haar huis via Airbnb. Nu dit haar werkkamer is geworden, heeft ze weer iets nieuws bedacht. “Het is best saai om in je eentje thuis te werken, dus nu pas ik twee dagen per week op een aantal honden. Ideaal voor mij, de honden en de eigenaren.” Linda gelooft erg in het en/en principe. “Ik zie mezelf echt als opportunist. Ik zie overal kansen, start tien dingen tegelijk op. En als er daar twee van lukken, geweldig toch?”

Angèl Nijskens (35 jaar, ondernemer). “Ik kreeg de tip van iemand om mijn collectie studieboeken te verkopen via Bol.com. Ik keek er nooit meer in, en dat vond ik zonde. Het verbaasde me wat die boeken nog opleverden.” En zo ontstaat de side hustle van Angèl. Ze leest nog steeds graag interessante management boeken, maar vindt het zonde om ze zo in de kast te laten staan. En weggooien is helemaal uit den boze. Dus verkoopt ze deze boeken door. “Ik kom altijd al graag in de kringloopwinkel, maar nu neus ik echt met een doel tussen de boeken. Dan kom ik met een stapeltje pareltjes thuis en zet ik ze online.” Een doel voor dit extra geld is er niet specifiek. “Soms koop ik daar een nieuw boek van wat ik echt graag wil lezen, en die verkoop ik daarna weer. Toch een vorm van recyclen ook.”

Lees ook: Ongelukkig met je werk? Het kan ook anders.

Een side hustle blijkt bijna altijd uit een bepaalde passie te ontstaan en niet eens uit noodzaak. Althans voor deze negen inspirerende vrouwen. Overspoeld met inspiratie ga ik eens kijken naar de mogelijkheden voor mijn eigen side hustle. Mijn stiekeme hobby is bijvoorbeeld motivatie meters maken in mijn bullet journal. Eens zien of ik die als downloadables via Etsy kan verkopen. Ik laat je weten hoe het gaat.

Heb jij een side hustle? Of heb je er na het lezen van dit artikel één bedacht. Ik ben heel benieuwd wat jij doet of wil gaan doen.

10 Comments

 1. Kaspar Reply

  Side hustles?… zoveel!
  Ik run een blog en vlog (max 30 euro per maand + gratis spullen), geef pianoles (max 40 euro), verkoop spullen op marktplaats e.d. (soms 100 euro, soms niks, soms kost het geld), ik maak kunst en zou dat graag ook af en toe verkopen (lukt nog niet: 0 euro). Het zet allemaal geen zoden aan de dijk, maar vind het leuk. Ook wat waard! Zeker omdat ik mijn fulltime baan al zeker 6-7 jaar niet écht leuk meer vind….

 2. Lisette Reply

  Leuk artikel! Ik heb al jaren verschillende side Hustles. Naast mijn werk als redacteur/vormgever (24 uur per week) had ik een heel succesvol blog over handwerken en gaf ik 2 boeken uit via Forte Creatief. Inmiddels focus ik mij helemaal op tekenen en schilderen, geef ik schilderworkshops en blog ik over creativiteit. Ik werk nu 32 uur, dus het is wel moeilijker om de balans te bewaren, maar zodra de situatie het weer toelaat ga ik weer terug naar 24 of 28 uur per week. Ik word niet rijk van mijn side hustles, maar het is ontzettend waardevol om te doen en wat ik ermee verdien investeer ik weer in mijn kunst/mezelf.

 3. Manja Reply

  Leuk, inspirerend artikel.
  Ik heb afgelopen zomer mijn camper een paar keer verhuurd via een platform waar huurders en verhuurders elkaar vinden. Het heeft me 3050,-opgeleverd. Daar ben ik super blij mee.

 4. Ria Reply

  Ja naast mijn baan ben ik sinds een aantal jaren gastdocent. Waarom omdat ik het zo leuk vind. Vroeger werkte ik ook bij via uitzendbureau’s in mijn eigen beroep. Het geld wat ik verdiend staat op de bank voor “later”.

 5. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Leuk om te lezen dat steeds meer mensen dit doen! Zelf is mijn blog een side hustle maar ook spaarsites (zoals ik ze maar noem, of kliksites, hoe je het noemen wilt). Mijn blog levert nog geen 150 euro per jaar op op dit moment, maar de kliksites daarmee zit ik nu zo rond de 700 euro per jaar. Beiden geen vetpot, maar ik vind het wel leuk om te doen en een uitdaging om van beide verdiensten ook elk jaar weer wat meer te maken.

 6. Geldover Reply

  Blijf ook een beetje rommelen om er wat naast te verdienen. Mijn blog levert me nog geen 40 euro per jaar op. Daarnaast verkoop ik via MP dit is ook een paar tientjes per jaar. En ik probeer winst te maken met de aan en verkoop van aandelen. Denk dat t laatste me het meeste oplevert al blijft het natuurlijk een gok en kunnen de aandelen ook zomaar een duik naar beneden maken.
  Ben nog wel aan t kijken op welke wijze ik de spaarpot beter kan vullen. Mijn doel is en blijft het aflossen van onze woning, zodat man en ik allebei eerder kunnen stoppen met werken of minder kunnen werken.

 7. Sophie Reply

  Ik ben recent begonnen met een kliksite en heb binnen 3 weken 70 euro gespaard. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een webwinkeltje in luiertassen. Ik zie ze zo vaak voorbij komen op Facebook voor veeeel te veel geld en dacht: dat kan ik veel goedkoper. De eerst zending komt volgende week binnen en ik ga kijken of ik die via marktplaats en Facebook aan de man kan brengen, als dit lukt ga ik uitbreiden en een webshop maken. Het is echt voor ‘erbij’, dus ik hoef er geen honderden euro’s aan te verdienen. De investering valt ook mee op dit moment, dus als het niet lukt is het ook niet erg.

 8. Angely Reply

  Ik ben met Quitte.nu begonnen naast mijn full time baan nadat ik de opleiding schuldhulpverlening had afgerond. Ik vond het fijn om naast mijn baan anderen te helpen weer inzicht in hun financiën te krijgen. Inmiddels is Quitte.nu uitgegroeid tot een mooie eenmanszaak. Het geeft me heel veel energie om te zien hoe mensen opbloeien omdat ze weer grip op hun geld krijgen. Daar doe ik het voor.

 9. Katie Reply

  Weet niet of ik het mag vragen hier. Heeft iemand tip voor goede kliksites? Ben wel benieuwd en wil dat uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+