Een geweldige Valentijnsdag: coronaproof en budgetproof

Het is weer bijna 14 februari en dus Valentijnsdag. We geven tips voor Valentijnsdag in coronatijd en dat natuurlijk ook nog een beetje budgetproof.

Alles wat ik ooit deed op en rondom Valentijnsdag kan dit jaar eigenlijk niet. Mijn favoriet is toch wel: een nieuw en fijn restaurant proberen met mijn lief. Lopend er naartoe, oppas bij de kids, en dan na een paar wijntjes en fijne gesprekken door het donker terug naar huis. Hiermee zou ik dit jaar opeens allerlei wetten en regels breken, dus zal ik iets creatiever moeten zijn.

Natuurlijk helpen we je op weg naar een paar Valentijnsideeën die wél mogen in deze tijd en die ook nog eens lief zijn voor je portemonnee.

Geef een fotoboek

Ik kreeg ooit een fotoboek voor mijn verjaardag en vond dat het leukste en liefste cadeau ooit. Het zegt dat je partner er echt over na heeft gedacht en moeite heeft gedaan. Een geweldig cadeau. Speur bij het laten afdrukken van een fotoboek altijd even naar kortingscodes. Je kunt zeker rond feestdagen altijd wel ergens een goede deal scoren. Wil je echt budget gaan? Dan koop je online een leeg fotoboek (check ook Marktplaats!) en plak je dat old school zelf in.

Maak een mixtape

Ik heb die van mijn vriendje, nu man, nog altijd op mijn computer staan. Het is dan wel niet zo’n ouderwetse mixage die echt op een bandje staat, maar een digitale. Helemaal gemonteerd met tussentekstje door hem zelf ingesproken. In de trant van: ‘Dit liedje was het eerste liedje waar we op dansten. Ik weet nog dat je die rode jurk droeg en je haar in een staart had.’ Ofzoiets. Nu is mijn man ook jarenlang radiomaker geweest en draait hij daar zijn hand dus niet voor om. Wij hebben nog zo’n oude casetterecorder staan maar ook met een microfoon en een gratis audiobewerkingsprogramma kom je een heel end. Dit is gegarandeerd een cadeau dat je lief nooit meer vergeet. Teveel werk of ben je niet zo technisch? Maak dan een playlist voor je partner aan. Noem ‘m Valentijnsdag en draai haar en jullie favoriete liedjes terwijl jullie samen een flesje wijn opentrekken.

Maak een Valentijnskaartspel

Je neemt een gewoon kaartspel, wit papier, een schaar en wat stiften en maak van dat kaartspel een Valentijnseditie. Bijvoorbeeld met 52 redenen dat je haar of hem geweldig vindt of met 52 herinneringen die jullie samen maakten. Of misschien met 52 vragen die je samen op Valentijnsdag eens met elkaar wil bespreken. Je kunt het natuurlijk ook iets spannender maken. Met 52 manieren om… of plekken om.. Daar ben je wel een tijdje zoet mee.

Breng aardbeien in chocolade gedoopt, op bed

Budget-proof Valentijnsdag

Niet echt budgetproof, zou je denken. Wel als je die aardbeien gewoon bij de lokale supermarkt of groentewinkel koopt. Die kosten je dan een paar euro, waarna je de onderkant in warme chocolade doopt. Als je echt all out wilt gaan, doop je ze in haar favoriete chocoladesmaak. Dat is scoren bij je lief, voor nog geen 10 euro.

Maak een mand met lievelingsdingen

En spreek af om daar een dag of avond aan te besteden. Het lekkerste snoep, de leukste film, het grappigste spelletje, de fijnste wijn, de beste muziek, en ga zo maar door. Zo kun je de ander laten zien en voelen dat je hem of haar goed kent en heus wel luistert wanneer zij (of hij) misschien denkt van niet.

LEES OOK: “Red je relatie en houdt lockdown dates thuis! (on a budget)”

Gebruik je hart

En dan bedoel ik niet dat hart dat voor hem of haar klopt in je borst, maar iets in de vorm van een hartje. Een pannenkoek wordt toch veel meer Valentijn, wanneer ‘ie in de vorm van een hartje is. Dat geldt eigenlijk voor alles. Dus bak er vooral op los!

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!