finance podcast, Podcast, pocasts, personal finance, rijk, geld, verdienen, sparen, besparen, porterenee

Finance podcast waar je rijk van wordt (door alleen maar te luisteren)

Over geld praten kan leuk zijn. Zeker wanneer iemand er open en eerlijk over is. Hoe doet een ander het? Wat waren hun valkuilen en successen? Ik vond een podcast site met ontelbare geweldige afleveringen, van de meest inspirerende bloggers. Allemaal over personal finance. Dit moet je horen!

Ik was nooit zo’n fan van het gegeven podcast. Ik ben ook altijd mijn koptelefoontje kwijt, dat maakt het lastig. Mijn man – zelf helemaal verslaafd – drong aan. Hij gaf me nieuwe oortjes en downloadde een berg podcasts voor me. Allemaal over mijn favoriete onderwerp: personal finance. Of tewel: geld. Enigszins huiverig begon ik aan de eerste aflevering. Op een verloren moment op de bank, toen het eindelijk eens rustig was in huis. En wat denk je? Verslaafd. Compleet verslaafd. Ik begon met één aflevering en heb er inmiddels al een stuk of 50 geluisterd. Op de fiets. Ik rij zelfs een extra rondje voor ik mijn kinderen ophaal, om even een stukje af te kunnen luisteren. In de auto. Ik kijk tegenwoordig uit naar lange ritten, omdat ik dan echt even aan mijn fix kan komen.

Er zijn in Amerika ontelbaar geweldige blogger over personal finance. Veel beter en veel groter dan PorteRenee is. Dat geef ik eerlijk toe. Ik lees ze graag, omdat in Amerika over geld praten meer geaccepteerd is. Mensen zijn meer open. Over hun successen maar ook over mislukkingen. Te riskante beleggingen, te laat begonnen met sparen. Iets opgebouwd en alles weer kwijt geraakt. Dat maakt je in Amerika geen loser maar een held, omdat je weer op bent gestaan en opnieuw bent begonnen. Die blogs staan overal en nergens. Ik had altijd een paar favorieten maar vond het lastig ze allemaal bij te houden. Daar heb ik nu een oplossing voor en die oplossing heet Optimal Finance Daily. Dit is een voice-over, die blogs van grote personal finance-sites inspreekt (met hun toestemming) en die podcasts gratis en voor niets online zet.

Lees ook: Als je iets kijkt vanavond, laat het dan dit zijn

‘This is where your optimal life awaits.’ Dat zegt de stem die inmiddels voelt als familie, in iedere blog. Hij leest over alles waar je beter in kunt en wilt worden. Relaties, werk, ondernemen, maar finance is toch echt mijn lievelings. Het is tof om op zo’n laagdrempelige manier te leren. Want dat doe ik echt van deze podcasts. Ik leer van iedere aflevering iets. Ik ben het niet altijd met mensen eens, maar het zet me altijd aan het nadenken. Mijn droom is en blijft toch om ooit een appartementje te kopen voor de verhuur. Daarover luisterde ik een geweldige podcast van een man die dit doet in Amerika en uitgebreid alle nadelen opsomde. Omdat hij vindt dat verhuren van vastgoed geidealiseerd wordt. Ja, dat maakte mijn beeld opeens een stuk realistischer. Of die ene blog van die man die een half uur bezig was om 3 dollar te besparen en zich toen afvroeg: ‘Waar ben ik mee bezig.’

Lees ook: Miljonair worden? Dit is de enige manier die écht werkt

Natuurlijk ook nog alle podcasts over sparen, besparen, beleggen, een huis kopen. En ga zo maar door. Het is niet allemaal één op één toe te passen in Nederland. We hebben een andere munt, maar ook heel andere financiele systemen. Dat maakt niet uit. Het gaat om de motivatie en de inspiratie die ik uit de podcasts haal. En die gun ik jou ook. Dus: check het uit. Via deze link kom je in het archief. Handiger is het om een app te downloaden, zodat je ook on the go kunt luisteren. Ik heb bijvoorbeeld Podkicker, dan kun je je abonneren op het kanaal. Je krijgt nieuwe podcasts dan vanzelf binnen en je kunt ze ook downloaden voor als je geen internet hebt buitenshuis (zoals ik) of omdat je niet je hele databundel eraan wilt spenderen. Ik zou zeggen: probeer er eens eentje en wedden dat je net zo verslaafd raakt als ik?

Hoera, binnenkort ligt mijn boek ‘Duur huis, nooit thuis’ in de winkels. Over snijden in je vaste lasten en zo meer vrijheid creëren in je leven.
Je kunt ‘m nu al reserveren via bol.comVind ik leuk!

Share

5 Comments

    1. Renee Lamboo Post author Reply

      Hi, snap ik. We werken zelf aan een podcast. Eerste aflevering samen met de economen van Rabobank morgen online, maar er volgen ook afleveringen samen met mijn man, gewoon vanaf onze bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *