Floor spaarde €80.000 om haar droom waar te maken

Floor van de Pavert (38) spaarde eigenhandig 80.000 euro. Dit geld gebruikte ze om haar grootste droom uit te laten komen: een eigen winkel. 

‘Ik spaarde 80.000 euro. Dat vinden veel mensen een indrukwekkend bedrag en dat is het ook. Denk nu niet dat ik dat heb kunnen sparen omdat ik superrijk ben. Nee, ik ben gewoon begonnen met kleine bedragen wegzetten. Toen ik net werkte €100 iedere maand, bijvoorbeeld. Naarmate ik meer ging verdienen, verhoogde ik mijn spaarbedrag. Uiteindelijk had ik een systeem waarbij de bank automatisch het geld overboekte naar mijn spaarrekening, wanneer er meer op mijn lopende rekening stond dan €2000. Zo had ik er geen omkijken naar. Superhandig. Had ik een financiële meevaller had, dan werd dat ook spaargeld. Ik heb nooit echt op een houtje hoeven bijten om te sparen. Ik leef en leefde een leuk leven. Ik heb fijne vrienden, ga gewoon af en toe uit eten en op reis. Ik probeer mijn geld wel alleen uit te geven aan waar ik écht gelukkig van word. Kopen om het kopen doe ik niet. Mij zie je niet zo snel losgaan bij de Action. Maar als ik iets zie waar mijn hart harder van gaat kloppen, koop ik het. Dan gun ik mezelf dat. Ik ga naar de Lidl, omdat ik keuzestress krijg van duurdere supermarkten. Dertig soorten pesto. Serieus? Mijn kledingstijl is vrij tijdloos. Ik ben gek op mode, maar ga niet met iedere trend mee. Zo hield ik altijd geld over en dat zette ik apart. 

Lees ook: Door goed te sparen kan ik drie maanden per jaar reizen.

Sparen heb ik nooit gezien als een straf. Ik zag het als een investering in mijn toekomst. Van dat idee werd ik blij en daardoor hield ik het ook altijd vol. Ik had een duidelijk doel voor ogen en dat wilde ik bereiken. Dit geld zou ik gaan gebruiken om mijn droom van een eigen bedrijf te realiseren. Wat dat voor bedrijf moest zijn, wist ik niet. Dat ik het wilde, stond vast. Het kriebelde in mijn buik om ermee te beginnen. Iets helemaal van mezelf. Al een jaar of twee keek ik rond. Ik heb een achtergrond in de natuurkunde en dacht altijd: daar moet het iets mee te maken hebben. Tot ik op een luie zondag op www.bedrijventekoop.nl zat te neuzen. Ik zag tot mijn verbazing dat er een lingeriewinkel aangeboden werd. Een winkel waar ik wel eens kwam omdat ik zelf cup 60I heb en dat een van de weinige plekken was waar ik wat redelijks kon krijgen. Ik heb nooit in de detailhandel gewerkt, zelfs niet als bijbaantje. Toch dacht ik: ja, dit is gaaf. Dit past bij mij. Ik ben gek op mode. Ik ben ondernemend en goed in marketing. Ik zag het gat in de markt omdat het aanbod qua lingerie boven cup D verder zo slecht was.

Ik ging met de eigenaren rond de tafel. We kwamen er niet uit, maar het idee liet me niet los. Toen besloot ik zelf een winkel te beginnen. Helemaal vanaf niks. Pandje zoeken, inrichten, voorraad kopen, mensen aannemen om in de winkel te staan. Toen ik eenmaal besloten had dat dit het moest zijn, dat dit mijn gouden idee was, ging het snel. Ik gebruikte mijn 80.000 euro spaargeld ervoor. Natuurlijk vond ik dat spannend. Het was ook voor mij een immens bedrag, waar ik zo lang voor had gespaard. Ik heb wel getwijfeld. Wat als het niks wordt? Dan is mijn spaargeld foetsie. Moet ik het niet toch bij het idee houden? Toch heb ik nooit serieus overwogen om het daarom niet te doen. Ik geloofde erin. Vanaf dag één.

Lees ook: Zo begon ik een eigen bedrijf met €7 investering.

Ik ben niet bang uitgevallen. Zonder risico geen succes. Ik zeg altijd, met een knipoog, dat ik vies rijk wil worden. Het gaat niet altijd om het geld. Het gaat om van niets iets maken met je eigen talenten en in dit geval met mijn eigen spaarcenten. Als ik dat spaargeld niet had gehad, weet ik niet of SuperBra nu had bestaan. Een bedrijf beginnen met geleend geld had voor mij gevoeld als een grotere stap. Een groter risico. Verloor ik mijn eigen geld, dan was dat dikke pech. Verloor ik het geld van de bank dan moest het terug betaald worden. Dat is toch anders. Het geeft meer druk.

Op weg naar een rijk(er) leven

Bestel ‘m hier

Nog meer geldtips? In mijn ebook geef ik je 101 van mijn beste tips.
Dit zijn de tips die mij uit de schulden hielpen, richting een grotendeels afgelost huis, een volle spaarrekening en een geweldige relatie met geld.

Voor €14.99 op weg naar een rijk(er) leven

Inmiddels heb ik 14 mensen in dienst. Het gaat supergoed met de winkel. Zij bestieren de winkel. Er komen mensen vanuit het hele land naar Rotterdam om bij ons een goede, mooie en betaalbare bh te kopen. Mijn droom is om in iedere grote stad een vestiging te hebben. Daar ga ik voor. Het grootste deel van wat ik verdien, gaat terug in het bedrijf. Investeren. Ik keer mezelf sinds kort een management fee uit, als eigenaar. Ik werk daarnaast nog een beetje als consultant. Ik heb net een huis gekocht. Alles wat ik verdien gaat nu even naar de verbouwing. Maar als dat afgerond is, wil ik weer gaan sparen.

Ik heb gemerkt wat spaargeld voor verschil kan maken in je leven. Elke keer wanneer ik over de drempel van mijn eigen winkel in Rotterdam stap, ben ik trots. Natuurlijk omdat ik de eigenaar ben en we iedere dag mensen blij maken met hun aankoop. Ik ben vooral trots omdat ik dit alles heb gecreëerd met mijn eigen spaargeld. Ik heb dat wel mooi bij elkaar gespaard en heb het ook durven investeren. We kunnen zeggen dat geld niet belangrijk is. Maar als je het hebt kun je dromen waarmaken, die misschien anders altijd dromen waren gebleven. Iedereen heeft toch zo’n droom? Dat hoeft niet perse een eigen bedrijf te zijn, zoals bij mij. Het kan ook een reis zijn of een huis waar je jezelf helemaal in ziet wonen. Eerder stoppen met werken of de studie van je kinderen kunnen betalen. Als je écht graag wilt, kan er vaak meer dan je denkt. Een euro tegelijk. Daar ben ik van overtuigd.

Laat vooral weten of jij dit ook zou durven? Je spaargeld inzetten om je droom werkelijkheid te maken..

Fotografie: Naomi Modde

7 Comments

 1. Abigail Reply

  Wat een mooi inspirerend verhaal. Hier kan ik echt wat van leren. Qua uitgaven ben ik af en toe net een jojo. Als ik wat voor ogen heb om voor te sparen lukt het wel, maar dan opeens gebeurt er weer iets waardoor je het geld weer even nodig hebt (kind, verbouwing, auto reparatie etc). Maar ik denk het belangrijkste wat je noemt, het niet kopen van onnodige dingen als bijv.bij de action, scheelt al een hele hoop.

  Heel veel succes verder en het openen van nieuwe vestingen gaat je ook zeker lukken!

 2. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Gaaf dat je op deze manier je droom waar kon maken! Het getuigd ook van lef als je zoveel geld gespaard hebt dat je het dan ook weer dúrft uit te geven. Ik zou niet weten of ik dat wel of niet durf. Dat zou ik pas op het moment zelf weten.

 3. Marco Boogaard Reply

  Bij welke bank kun je instellen dat “ Uiteindelijk had ik een systeem waarbij de bank automatisch het geld overboekte naar mijn spaarrekening, wanneer er meer op mijn lopende rekening stond dan…”

  Ik doe het nu altijd handmatig en zou top vinden als dat vanzelf kan.

  1. Alisa Reply

   Ik kan dat bij de ASN op verschillende manieren instellen.
   Als het boven een bepaald bedrag uitkomt, of als het op een bepaalde datum boven een bepaald bedrag is (dat laatste doe ik voor m’n budget. Ik gebruik potjes die aan ’t begin van de maand automatisch gevuld worden op de spaarrekening (ook gewoon bij ASN), wat overblijft is boodschappen geld.
   Maar ook daar heb ik een limiet op gesteld, dus als er daarvan nog geld van vorige maand over is, wordt dat door de bank automatisch naar m’n spaarrekening gesluisd :))
   Ik zou gewoon eens bij spaaropdrachten oid in je online bankieren kijken!

 4. Dio Reply

  Super knap. En precies zoals ze zegt: je moet sparen als een investering voor de toekomst zien. Dat is zó waar!

  Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat als je je droom wilt waarmaken, je bereid bent om er alles voor te doen en dus ook keihard voor te werken en dus te sparen. Lekker bezig!

 5. Laura Reply

  Heb al vanaf dat ik klein was de droom om iets in de Beautyindustrie te gaan doen, en uiteindelijk is de keus gevallen op Wenkbrauwen en Visagie !! de basisopleiding voor wenkbrauwen heb ik inmiddels afgerond en wil over ongv 2 maanden beginnen met Henna Brows.
  En hoop volgend jaar te kunnen starten met Visagie.

  ik wil zelf de Financiering bij elkaar sparen. Ben momenteel erg druk met de Vereiste Diploma’s & Certificaten te Behalen en zodra ik alle papieren binnen heb, gaan we er voor mijn droom te verwezenlijke.

 6. Carina Kool Reply

  Top! Ook ik heb altijd gespaard. Toen mijn zoon een paar jaar geleden ging studeren, werd precies dat jaar de studiebeurs afgeschaft. Wat was ik blij met de volle spaarpot want mijn zoon studeert nu zonder zelfs een cent te hoeven lenen. En kan zelfs een half jaar in het buitenland studeren. En kan na zijn masters door met promoveren, wat hij aangeeft te willen. De spaarpot raakt wel leger maar hij ervaart het resultaat van sparen. En leeft zelf ook spaarzaam. Tot ruim na zijn studie heeft hij voldoende financiële middelen.
  Wat ben ik blij dat ik altijd heb gespaard! Gewoon door alleen te kopen of investeren wat nodig was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+