“Ik verdien geld met het verhuren van garageboxen”

Sabine (31) investeert in garageboxen. Ze spaart, koopt met dat geld een garagebox en verhuurt ‘m. Zo heeft ze voor zichzelf een extra inkomen, naast haar werk, gecreëerd.

“Mijn ex en ik zochten een manier om geld te verdienen. Een andere manier dan alleen maar ouderwets werken. Ons oorspronkelijke doel was: de studie van onze zoon kunnen betalen. Ik wil niet dat hij met een studieschuld aan zijn volwassen leven moet beginnen. De rente op een spaarrekening was toen al ongeveer 0%, dus daarmee zou ons geld niet groeien. We hebben toen veel nagedacht. Waar kunnen we ons geld in investeren om er meer van te maken? We kozen er uiteindelijk voor om een garagebox te kopen en die te verhuren. Ik had daar eens iets over gelezen online en ze voorbij zien komen op Funda. Na die eerste garagebox kochten we er nog een, en nog een en zo verder. Op die manier maakten we van ons geld steeds meer geld. Dat dit beleggen in vastgoed was, had ik toen helemaal nog niet door. Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen, verdeelden we de garageboxen. Ik ben er daarna mee door gegaan. Het werkt voor mij als een trein.

Waarom eigenlijk niet beleggen in een tweede huis?

Om een tweede huis te kopen, had ik een tweede hypotheek moeten afsluiten. Dat wilde ik niet. Bij ons in de regio kost een garagebox tussen de €9.000 en €30.000. Dat is voor mij een bedrag wat ik bij elkaar kan sparen. Een stuk haalbaarder dus. Gemiddeld genomen geef ik ongeveer €12.500 uit per garagebox. Ik zorg er altijd voor dat ik minimaal 6% rendement maak. Anders is het voor mij niet interessant. Het duurt namelijk even voor je het bedrag dat alles bij elkaar kost, weer hebt terugverdiend in huurinkomsten.

Klinkt goed. Stel ik wil hier morgen mee beginnen, wat zijn dan jouw beste tips?

Er zijn drie dingen die ik echt heel erg belangrijk vind

Verhuur zonder gas en elektra

Helaas gebeurt het regelmatig dat garageboxen worden gebruikt om illegale dingen in te doen. Denk bijvoorbeeld aan een wietplantage. Door te verhuren zonder gas en licht is het voor mensen met kwade bedoelingen niet interessant om bij jou te huren. Daarbij, als zo’n plantage wordt opgerold dan ben jij ook verantwoordelijk als eigenaar. Dat wil ik absoluut niet.

Zoek garageboxen in een woonwijk

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat boxen in een woonwijk veel sneller verhuurd worden dan daarbuiten. Mensen willen niet in de auto hoeven te stappen om bij hun spullen te komen. Of bij hun auto. Stel je hebt weinig ruimte thuis voor je hobby, dan is een garagebox om de hoek natuurlijk ideaal.

Koop een garagebox die is aangesloten bij een VVE

Persoonlijk vind ik het prettig om zo min mogelijk risico te lopen met mijn garageboxen. Door een box te kopen die is aangesloten bij een VVE (vereniging van eigenaren) zijn er veel zaken voor bijvoorbeeld onderhoud al vastgelegd. Zo zijn er nooit verassingen en het geeft mij een stukje extra zekerheid.

Zie je jezelf nu wel als een vastgoedbelegger? Nu je hier een paar jaar mee bezig bent?

Eigenlijk wel ja. Een tijd geleden heb ik een cursus gevolgd over vastgoedbeleggen. Ik dacht dat ik vast het minst kennis zou hebben van iedereen daar. Wat bleek? Ik wist dus echt al heel veel. En dat allemaal door mijn eigen ervaringen van de afgelopen jaren. Gaaf toch?


Supergaaf! En nu?

Beleggen in vastgoed is toch wel erg interessant. Hoe ik dat vorm ga geven weet ik nog niet. Wel heb ik er bewust voor gekozen om nu zelf een huis te huren. Zo kan ik voor een eventuele vastgoedbelegging makkelijker geld lenen. Daarnaast ben ik me aan het verdiepen in dividend beleggen. Ook super interessant. De inkomsten van de garageboxen zet ik nu aan de kant, tot ik weet welke richting ik uit wil met mijn beleggingen. Want ik wil het eerst goed begrijpen voor ik zo’n keuze maak.

Nu ben ik wel benieuwd om hoeveel garageboxen het gaat…

Dat houd ik liever voor mezelf, al snap ik dat je nieuwsgierig bent. Het aantal garageboxen wisselt ook steeds. Omdat het een kopersmarkt is, verkoop ik er af en toe een. Hoeveel garageboxen ik precies heb, zeg ik liever niet.

LEES OOK: Ook appartement voor de verhuur: Onze tips

Oké, jammer. Maar wat levert de huur van één zo’n box op dan?

De kosten van de VVE liggen grofweg tussen de 10 en 30 euro per maand. Je huurprijs bepaal je uiteraard zelf. Ik probeer wel altijd in de buurt te blijven van wat anderen in de buurt vragen. De verhuur van een box ligt per maand tussen de 65 en 120 euro. Dit is heel erg plaatsafhankelijk. Ik beleg in Tilburg, maar in Utrecht ga je met hele andere bedragen werken. Het is dus per garagebox per maand tientjeswerk, maar je hoeft er ook weinig voor te doen. Bij elkaar telt het lekker op en je hoeft er niks voor te doen.

Terugkijkend: ben je blij dat je hiermee begonnen bent?

Zeker. Heel erg. Het brengt niet alleen geld maar ook een soort van excitement met zich mee. En trots. Het is toch leuk dat een idee op deze manier uitgroeit naar een verdienmodel. Sowieso is die studie van mijn zoon al gedekt. Fijn natuurlijk, want dat was het oorspronkelijke doel. Geld is fijn, maar de mensen waar ik van hou kunnen helpen, is voor mij nog veel belangrijker.”

Wil je meer weten over Sabine? Je kunt terecht op haar site.

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest: