“Ik verdien geld met het verhuren van garageboxen”

Sabine (31) investeert in garageboxen. Ze spaart, koopt met dat geld een garagebox en verhuurt ‘m. Zo heeft ze voor zichzelf een extra inkomen, naast haar werk, gecreëerd.

“Mijn ex en ik zochten een manier om geld te verdienen. Een andere manier dan alleen maar ouderwets werken. Ons oorspronkelijke doel was: de studie van onze zoon kunnen betalen. Ik wil niet dat hij met een studieschuld aan zijn volwassen leven moet beginnen. De rente op een spaarrekening was toen al ongeveer 0%, dus daarmee zou ons geld niet groeien. We hebben toen veel nagedacht. Waar kunnen we ons geld in investeren om er meer van te maken? We kozen er uiteindelijk voor om een garagebox te kopen en die te verhuren. Ik had daar eens iets over gelezen online en ze voorbij zien komen op Funda. Na die eerste garagebox kochten we er nog een, en nog een en zo verder. Op die manier maakten we van ons geld steeds meer geld. Dat dit beleggen in vastgoed was, had ik toen helemaal nog niet door. Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen, verdeelden we de garageboxen. Ik ben er daarna mee door gegaan. et werkt voor mij als een trein.

Waarom eigenlijk niet beleggen in een tweede huis?

Om een tweede huis te kopen, had ik een tweede hypotheek moeten afsluiten. Dat wilde ik niet. Bij ons in de regio kost een garagebox tussen de €9.000 en €30.000. Dat is voor mij een bedrag wat ik bij elkaar kan sparen. Een stuk haalbaarder dus. Gemiddeld genomen geef ik ongeveer €12.500 uit per garagebox. Ik zorg er altijd voor dat ik minimaal 6% rendement maak. Anders is het voor mij niet interessant. Het duurt namelijk even voor je het bedrag dat alles bij elkaar kost, weer hebt terugverdiend in huurinkomsten.

Lees ook: Puck verhuurt binnenkort haar eerste appartement.

Klinkt goed. Stel ik wil hier morgen mee beginnen, wat zijn dan jouw beste tips?

Er zijn drie dingen die ik echt heel erg belangrijk vind:

 1. Verhuur zonder gas en elektra. Helaas gebeurt het regelmatig dat garageboxen worden gebruikt om illegale dingen in te doen. Denk bijvoorbeeld aan een wietplantage. Door te verhuren zonder gas en licht is het voor mensen met kwade bedoelingen niet interessant om bij jou te huren. Daarbij, als zo’n plantage wordt opgerold dan ben jij ook verantwoordelijk als eigenaar. Dat wil ik absoluut niet.
 2. Zoek garageboxen in een woonwijk. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat boxen in een woonwijk veel sneller verhuurd worden dan daarbuiten. Mensen willen niet in de auto hoeven te stappen om bij hun spullen te komen. Of bij hun auto. Stel je hebt weinig ruimte thuis voor je hobby, dan is een garagebox om de hoek natuurlijk ideaal.
 3. Koop een garagebox die is aangesloten bij een VVE. Persoonlijk vind ik het prettig om zo min mogelijk risico te lopen met mijn garageboxen. Door een box te kopen die is aangesloten bij een VVE (vereniging van eigenaren) zijn er veel zaken voor bijvoorbeeld onderhoud al vastgelegd. Zo zijn er nooit verassingen en het geeft mij een stukje extra zekerheid.

Zie je jezelf nu wel als een vastgoedbelegger? Nu je hier een paar jaar mee bezig bent?

Eigenlijk wel ja. Een tijd geleden heb ik een cursus gevolgd over vastgoedbeleggen. Ik dacht dat ik vast het minst kennis zou hebben van iedereen daar. Wat bleek? Ik wist dus echt al heel veel. En dat allemaal door mijn eigen ervaringen van de afgelopen jaren. Gaaf toch?

Supergaaf! En nu?

Beleggen in vastgoed is toch wel erg interessant. Hoe ik dat vorm ga geven weet ik nog niet. Wel heb ik er bewust voor gekozen om nu zelf een huis te huren. Zo kan ik voor een eventuele vastgoedbelegging makkelijker geld lenen. Daarnaast ben ik me aan het verdiepen in dividend beleggen. Ook super interessant. De inkomsten van de garageboxen zet ik nu aan de kant, tot ik weet welke richting ik uit wil met mijn beleggingen. Want ik wil het eerst goed begrijpen voor ik zo’n keuze maak.

Lees verder hieronder..Nu ben ik wel benieuwd om hoeveel garageboxen het gaat…

Dat houd ik liever voor mezelf, al snap ik dat je nieuwsgierig bent. Het aantal garageboxen wisselt ook steeds. Omdat het een kopersmarkt is, verkoop ik er af en toe een. Hoeveel garageboxen ik precies heb, hou ik liever voor mezelf.

Wat levert de huur van één zo’n box op dan?

De kosten van de VVE liggen grofweg tussen de 10 en 30 euro per maand. Je huurprijs bepaal je uiteraard zelf. Ik probeer wel altijd in de buurt te blijven van wat anderen in de buurt vragen. De verhuur van een box ligt per maand tussen de 65 en 120 euro. Dit is heel erg plaatsafhankelijk. Ik beleg in Tilburg, maar in Utrecht ga je met hele andere bedragen werken. Het is dus per garagebox per maand tientjeswerk, maar je hoeft er ook weinig voor te doen. Bij elkaar telt het lekker op en je hoeft er niks voor te doen.

Terugkijkend: ben je blij dat je hiermee begonnen bent?

Zeker. Heel erg. Het brengt niet alleen geld maar ook een soort van excitement met zich mee. En trots. Het is toch leuk dat een idee op deze manier uitgroeit naar een verdienmodel. Sowieso is die studie van mijn zoon al gedekt. Fijn natuurlijk, want dat was het oorspronkelijke doel. Geld is fijn, maar de mensen waar ik van hou kunnen helpen, is voor mij nog veel belangrijker.”

Heb jij ook een inspirerend geldverhaal? Laat het ons weten via hello@porterenee.nl

Wil je meer weten over Sabine? Je kunt terecht op haar site.

19 Comments

 1. Alexander Noordover Reply

  Interessant verhaal. Maar garageboxen bij mij in de regio zijn het dubbele in prijs van wat Sabine koopt. Daar vind je niet(s) gauw iets voor onder de 25.000,- en het is al sneller rond de 30 of 35.000,-
  Dus onmogelijk om hetzelfde te kunnen doen.
  Desniettemin wens ik haar succes nu en in de toekomst!

 2. Dio Reply

  Oh wauw! Wat onwijs slim dit. Dit is wel echt een ideale manier om een passief inkomen te genereren… Hier ga ik eens naar kijken!

 3. Lucinda Reply

  Zie dat hier in de regio ook veel voorkomen, de meeste komen daardoor al niet eens meer in de verkoop. Heb er zelf nooit over nagedacht, maar slim is het zeker. Erg goed gedaan.

 4. M. De jong Reply

  Leuk idee, maar niet heel eenvoudig. De bouwkundige staat v garages is divers. Vandalisme is ook een ding. Grootste probleem is er een aantal voordelig te kunnen inkopen.
  Ik hebt t zelf een paar x met succes gedaan en goed rendement gemaakt

 5. Jelle Reply

  Vraag me af of dit echt interessant is. 9k voor de goedkoopste box met de hoogste huur van 120 eueo is al ruim 6 jaar afbetalen voordat je winst draait. En dan negeer ik kosten voor vve en onderhoud. Wellicht dat de waarde van de box stijgt, maar ik mis iets om de business case te kunnen zien…

 6. Twijfelaar Reply

  Eigendom is altijd slim, al vraag ik me wel af hoelang je hier al mee bezig bent. En hoe je jouw rendement berekend.
  Als je 1 garage verhuurd aan 65 en ongeveer 12500 uitgeeft? Dan moet je 16jaar wachten voor het echt iets opbrengt via verhuur.

  Hier bij ons gaan boxen naar de 45000 of meer en de huur prijs ligt vaak niet veel hoger dan je 120 (meestal rond de 150/175) . Als je dan Al even rekent, begint het pas zijn waarde op te brengen na 21 jaar. Uiteraard verkopen kan wss maar zoals ik lees koop je weer aan dus het geld komt nooit echt bij je.
  Wordt je trouwens hier niet op belast?

  1. Max Reply

   Een garagebox verhuren voor €65 per maand en er €12.500 voor betalen is alsnog 6,24% rendement. Dat is een heel mooi rendement

   1. Joost Reply

    Dat moet je effe verduidelijken hoe je dat percentage betekent.

    Anyway, in mijn ogen enkel handig als je het geld ervoor hebt en geen huis meer wil kopen. Ik investeer liever 12500€ in een huis dan het extra bijlenen.

 7. Mariska Reply

  Super idee! En je kan ze altijd weer verkopen. Ik ben ook benieuwd hoe je aan huurders komt. Marktplaats, advertenties etc? En ik ben vooral benieuwd hoe je eea contractueel regelt.

 8. Nicky Rinsma Reply

  Goed idee en goede tips.
  Heb dit , in de 30 jaar dat ik zelf een vrouwelijke particuliere belegger ben vaak zelf overwogen.
  Mijn vader drong hier zelfs altijd op aan bij me.

  Heb me er toen grondig in verdiept, maar dit hield me tegen: gemiddeld worden we, hopelijk 80.
  Als je op je 60 ste wil stoppen met werken / ( vaak ben je dan al dat gedoe met verhuur zat ) mbv. Bijv de of verkoopbrengsten en je koopt het rond je 30 ste heb je rond de 30 jaar profijt?

  Maar in die 30 jaar gaat een economie altijd op en af. Zie crisis 2008 en de nu aanstaande crisis 2020/2021.
  Een ding wat mensen direct doen bij crisis is..bezuinigen! Het eerste bezuinigen ze..op.luxe., zoals de garagebox?( Nu met drama parkeren is box wellicht noodzaak, maar blijft over het algemeen luxe).

  In 30 jaar gemiddeld 4x crisis die drie jaar duurt, alhoewel 2020/2021 crisis nog heftiger wordt? Staan ze van die 30 jaar dan ,deels,10-12 jaar leeg?

  Terwijl als je een appartement koopt …..mensen moeten, ook tijdens crisis..altijd wonen en in grote steden staat een appartement nooit leeg.

  Aan de anderen kant: als je €12.500 inlegt met 6,% rendement. Daarbij mis ik in het verhaal nog het positieverendement van waardestijging welke je ook nog hebt.
  ( Tot 2030, daarna zullen huizen, garages etc allemaal in waarde gaan dalen ivm wijziging hypotheekregels in NL die gelijk gaan worden met rest van Europa.

  6% levert meer op dan op de bank zetten, dus slim.idee als je tussen de 10-30 hebt, maar pas op leegstand versus kosten die wel doorlopen tijdens de recessie..

 9. Chris Reply

  Weet iemand of de inkomsten uit de verhuur van Sabine als passief inkomen gezien worden door de fiscus? Als dit niet zo is dan moet je ook nog inkomstenbelasting betalen. Dan is het niet rendabel. Of laat ze de huur innen en het onderhoud doen door externe partijen waardoor het passief inkomen is?

  1. Patrick Reply

   De inkomsten zijn in principe onbelast in de zin van inkomstenbelasting. Echter, wanneer de garagebox verhuurd kan worden als autostalling (wat in de meeste gevallen wel zo is) dan ben je wel btw plichtig. In de huurovereenkomst moet je nadrukkelijk opnemen dat de box niet als autostalling gebruikt mag worden om de btw te omzeilen. Voor meer info zie de uitspraak van de Hoge Raad in 2017.

 10. 3aan Reply

  Ik zoek al jaren een eigen box in mijn wijk. Belachelijk dat dit soort mensen de schaarse ruimte zichzelf toeeigenen en voor eigen rendement gaan. Asociale praktijken dit. Die garageboxen zijn er niet voor jouw winst…

 11. Jasmijn Reply

  Verhuur zonder gas en elektra, bedoel je daarmee dat er geen aansluiting is of dat de verhuurprijs exclusief is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+