Inspiratie: Zij spaarden 10 jaar en hoeven nu nooit meer te werken

Jeremy en Winnie waren niet gelukkig met hun leven. Ze besloten radicaal te gaan sparen en gingen 10 jaar later, op hun 30e, met pensioen. Nu reizen ze met hun baby de wereld rond.

Oh, wat smul ik altijd van dit soort verhalen. Dit stel ontmoet elkaar wanneer ze al vrij jong zijn. Ze komen allebei uit gezinnen waar het financieel niet uit de pinautomaat stroomde, zeg maar. Het lukt ze toch te gaan studeren en ze vinden een baan. Precies zoals men zegt dat het hoort, eigenlijk. Dan doen ze iets wat niemand om hen heen doet: ze gaan die hard sparen. Zo’n 70 procent van hun inkomen (dat gezamenlijk zo’n 120.000 dollar bedraagt) zetten ze op een spaarrekening.

Lees ook: Hoe wij 100.000 euro spaarden

Ze kunnen zoveel sparen door te bezuinigen. Ze gaan in een klein appartement in de stad wonen, zodat ze over lopend naartoe kunnen en dus geen auto nodig hebben. Geen fancy dinertjes in dure restaurants, geen take-out, maar gewoon lekker thuis koken. Ze sparen iedere maand duizenden euro’s en wanneer ze 30 jaar oud zijn, hoeven ze niet meer te werken. Hun vermogen is groot genoeg om van te leven. Rente, divident, andere investeringen, ze betalen zich uit en dat vormt nu hun inkomen.

Zij hebben een site waar ze laten zien hoe hun leven er nu uitziet. Met hun baby ergens op het strand in Zuid-Amerika, bijvoorbeeld. Genieten van hun kleintje, van elkaar en van de vrijheid die niet hoeven werken ze gebracht heeft. Ze moedigen iedereen aan om het standaard plaatje van hoe het leven hoort te verlopen, los te laten. Zo schrijven ze: ‘Go to school. Get good grades. Get a good job. Buy a house. Work for 30+ years. Be a good consumer. Retire on a golf course.’ Dat plaatje, dus. Daar hadden zij geen zin in.

Als jonge moeder snap ik dat heel goed. Mijn kinderen zijn 4 jaar en 10 maanden oud. Ik had het laatst met mijn man erover dat het gekmakende tijden zijn. Er is altijd zoveel te doen. Die twee kids die zoveel tijd en aandacht vragen. Eigenlijk zou je in die tijd een beetje pensioen op moeten nemen. Dan kun je weer meer gaan werken als je kinderen ouder zijn en hele dagen naar school gaan. Zo doen wij het ook. We zijn 30% (ongeveer) minder gaan werken sinds onze oudste er is. En dan nog is het gekkenhuis.

Wil je meer lezen over Jeremy en Winnie? Wat ik best zou begrijpen. Lees dan vooral de volgende twee artikelen. In de eerste post vertellen ze hoe ze zoveel geld konden sparen. 
Het tweede gaat ook daarover, maar is, zoals zij zeggen, voor de mensen die gek zijn op wiskunde en de details willen kennen van hun financiële avontuur. Kies vooral wat bij je past en laat je inspireren.

Lees ook: Creëer meer stromen van inkomen

Share

2 Pings & Trackbacks

 1. Pingback: Inspiratie: Zij spaarden 10 jaar en hoeven nu nooit meer te werken – Lelystad Airport Nieuws

 2. Pingback: Hoe ik in drie jaar mijn studieschuld van €18.000 afloste -

5 Comments

 1. dertigermetkids Reply

  prachtig. maar kan niet voor iedereen.. familie woont niet op commando op loopafstand.. ?? en met de trein is niet te doen met jonge kids (te veel prikkels, te kort daar om weer opo tijd thuis te zijn voor bed ?? in de trein slapen is ook niet handig meer als ze groter zijn.. in de auto gaat prima ???? dus we houden onze auto gewoon :p
  en wat een mega inkomen moet je hebben om zoveel te kunnen sparen, wauw! maar dan moet je idd ook nog de juiste mentaliteit en t doorzettingsvermogen hebben om ook daadwerkelijk te doen. top!

  1. Nikkie Reply

   Ik ben opgegroeid met familie aan de andere kant van het land en geen auto.
   Mijn ouders deden alles met het ov, ook als we dan drie uur onderweg waren (en weer terug).
   Het went en tegenwoordig is het ov nog makkelijker.
   Vakanties naar bungalowparken, het was soms even puzzelen maar ook dat was met het ov te doen.

 2. Hsander79 Reply

  Een inspirerende blog ja. Ondanks de logische wiskunde lijkt het me een hele stap om al je vermogen in aandelen te stoppen. Wat is jullie verdeling aandelen/cash?

  Ondanks dat ik eerder wil stoppen met werken, zie ik mijn werk niet als vervelend. Ik zou alle complexiteit en energie die ik eruithaal met mijn collega‘s toch ook wel missen. Maar goed, die kun je met FI ook vast vinden.

  1. Pietje Reply

   Als je nog tonnen wilt verdienen moet je op di moment een paar duizend euro stoppen in bitcoin en ARK coin… en dan 10 jaar wachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *