Hallo lezers. Vorige maand bezochten bijna 30.000 unieke bezoekers op de site en bekeken samen 130.000 pagina’s. Ik krijg iedere dag reacties van mensen die geïnspireerd raakten en zijn begonnen met aflossen en sparen. Even de leukste en meest inspirerende reacties op een rij.

Wie had dat gedacht? Ik dacht eind 2017: misschien moet ik eens iets doen met die personal finance-obsessie van mij. In plaats van mensen ermee lastig vallen op verjaardagen, het op het internet van me af schrijven zodat mensen die wél geïnteresseerd zijn het kunnen vinden. En dat deden jullie. Op dag 1 meteen al 1400 bezoekers. Nu bijna 2000 per dag en dan ook nog veel mensen die bij iedere post terug komen. Helemaal te gek!

Lees ook: Wie is Renée eigenlijk?

Ik krijg bijna iedere dag enthousiaste reacties van lezers. Dat ze hebben besloten om te gaan sparen, om te gaan aflossen, of door de site anders naar inkomsten en uitgaven zijn gaan kijken. Kijk, ik ben geen financieel adviseur, heb daar ook zeker niet voor gestudeerd, laat dat duidelijk zijn. Ik schrijf over wat ik ‘along the way’ heb ontdekt. Dat is niet perse de waarheid, al zou een beetje bewustzijn over geld en de invloed daarvan op je leven, voor niemand gek zijn.

Anyway, ik word heel blij van jullie reacties en dus wil ik er een paar met jullie delen. Ik zal er – omwille van jullie privacy – geen namen bij noemen. Een van mijn lievelingsreacties kwam van een lezeres die me schreef eigenlijk alleen beautyblogs te volgen maar nu via via op mijn site te zijn beland. Ze schreef dat ze meteen helemaal enthousiast was, alle stukken had gelezen en hierdoor was gaan nadenken over zaken waar ze zich nooit mee bezig hield. Te gek! Nog een reactie van een vriendin, die hier meeleest. Zij besloten na eerdere aflossingen nog een fikse aflossing op hun hypotheek te doen. Ze stuurde me een berichtje: ‘Hoera. Het scheelt ons 121 euro op de maandlasten.’ Een andere lezeres liet weten die avond voor het eerst met haar lief écht over geld te hebben gepraat. Ze hadden een plan de campagne gemaakt en waren allebei superenthousiast en gemotiveerd.

Daarnaast word ik bekogeld (positief bedoeld) met de vaste lasten van mensen. Hoeveel zij hieraan uitgeven en daaruit. Ik vind dat geweldig, dat mensen daar zo open over zijn. Dat is juist wat ik wil bereiken: meer openheid over geld. Weg met dat shady gedoe. Geld is belangrijk, laten we er dan ook eens over praten. Ik krijg reacties van mensen die 10.000 euro per maand verdienen, tot mensen die op bijstandsniveau leven. En die laatste groep weet soms nog te sparen ook. Knap! Daar kan ik zelfs nog wat van leren. Ook van de reacties trouwens waarin ik even terecht gewezen wordt. Het zit niet precies zo, of vergeet die regel niet. Net zo fijn. Want ik heb zelf ook nog zat te leren.

Hier dus even een shout out naar alle meelezers. Bedankt voor alle toffe reacties. Te gek dat jullie motivatie en inspiratie vinden in mijn blog. Laten we samen vooral lekker doorgaan met sparen, beleggen, besparen, aflossen en financieel onafhankelijk worden. Als jullie blijven lezen, blijf ik schrijven. Deal!

Lees ook: De 10 geboden van succesvol sparen