Shout out naar iedereen die hier meedoet

Hallo lezers. Vorige maand bezochten bijna 30.000 unieke bezoekers op de site en bekeken samen 130.000 pagina’s. Ik krijg iedere dag reacties van mensen die geïnspireerd raakten en zijn begonnen met aflossen en sparen. Even de leukste en meest inspirerende reacties op een rij.

Wie had dat gedacht? Ik dacht eind 2017: misschien moet ik eens iets doen met die personal finance-obsessie van mij. In plaats van mensen ermee lastig vallen op verjaardagen, het op het internet van me af schrijven zodat mensen die wél geïnteresseerd zijn het kunnen vinden. En dat deden jullie. Op dag 1 meteen al 1400 bezoekers. Nu bijna 2000 per dag en dan ook nog veel mensen die bij iedere post terug komen. Helemaal te gek!

Lees ook: Wie is Renée eigenlijk?

Ik krijg bijna iedere dag enthousiaste reacties van lezers. Dat ze hebben besloten om te gaan sparen, om te gaan aflossen, of door de site anders naar inkomsten en uitgaven zijn gaan kijken. Kijk, ik ben geen financieel adviseur, heb daar ook zeker niet voor gestudeerd, laat dat duidelijk zijn. Ik schrijf over wat ik ‘along the way’ heb ontdekt. Dat is niet perse de waarheid, al zou een beetje bewustzijn over geld en de invloed daarvan op je leven, voor niemand gek zijn.

Anyway, ik word heel blij van jullie reacties en dus wil ik er een paar met jullie delen. Ik zal er – omwille van jullie privacy – geen namen bij noemen. Een van mijn lievelingsreacties kwam van een lezeres die me schreef eigenlijk alleen beautyblogs te volgen maar nu via via op mijn site te zijn beland. Ze schreef dat ze meteen helemaal enthousiast was, alle stukken had gelezen en hierdoor was gaan nadenken over zaken waar ze zich nooit mee bezig hield. Te gek! Nog een reactie van een vriendin, die hier meeleest. Zij besloten na eerdere aflossingen nog een fikse aflossing op hun hypotheek te doen. Ze stuurde me een berichtje: ‘Hoera. Het scheelt ons 121 euro op de maandlasten.’ Een andere lezeres liet weten die avond voor het eerst met haar lief écht over geld te hebben gepraat. Ze hadden een plan de campagne gemaakt en waren allebei superenthousiast en gemotiveerd.

Daarnaast word ik bekogeld (positief bedoeld) met de vaste lasten van mensen. Hoeveel zij hieraan uitgeven en daaruit. Ik vind dat geweldig, dat mensen daar zo open over zijn. Dat is juist wat ik wil bereiken: meer openheid over geld. Weg met dat shady gedoe. Geld is belangrijk, laten we er dan ook eens over praten. Ik krijg reacties van mensen die 10.000 euro per maand verdienen, tot mensen die op bijstandsniveau leven. En die laatste groep weet soms nog te sparen ook. Knap! Daar kan ik zelfs nog wat van leren. Ook van de reacties trouwens waarin ik even terecht gewezen wordt. Het zit niet precies zo, of vergeet die regel niet. Net zo fijn. Want ik heb zelf ook nog zat te leren.

Hier dus even een shout out naar alle meelezers. Bedankt voor alle toffe reacties. Te gek dat jullie motivatie en inspiratie vinden in mijn blog. Laten we samen vooral lekker doorgaan met sparen, beleggen, besparen, aflossen en financieel onafhankelijk worden. Als jullie blijven lezen, blijf ik schrijven. Deal!

Lees ook: De 10 geboden van succesvol sparen

13 Comments

 1. Mandy Reply

  Ik volg al jaren allerlei (be)spaar- en consuminderblogs, maar die van jou vind ik het allerleukst om te lezen. Ik kijk elke dag of er iets nieuws op staat!

 2. Chris @ The Pursuit of HOT Blog Reply

  Pffff, en daar zit ik dan met 2000 pageviews per maand ipv per dag 😉

  Absoluut knap wat je in zo’n korte tijd bereikt hebt! Ik denk vooral de leuke mix van onderwerpen en de waanzinnig hoge frequentie waarin je berichten plaatst. Natuurlijk erg mooi dat je financiën bespreekbaar maakt. Dat was voor mij één van de redenen waarom ik in de financiële bloggers community terecht ben gekomen.

  Op naar de miljoen!

  1. Renee Post author Reply

   Wow, miljoen. Dat zou tof zijn. Dank je wel voor je enthousiaste woorden. Ik werk ook als tekstschrijver, dat maakt het makkelijker misschien.

 3. FireMe Reply

  Gefeliciteerd, een hele prestatie om in zo’n korte termijn zo’n bereik te realiseren. Ik lees je berichten graag en hoop nog veel van je te mogen lezen!

 4. Jola Reply

  Leuke positieve blog. En wat ben jij productief, bijna iedere dag een nieuwe column. Petje af. Ik volg naast gerhard Hormann vooral Amerikaanse blogs en podcast ”Choose FI”. Die van jou zit na jouw vermelding door Gerhard binnen een week al bij mijn favorieten. Ga zo door.

  1. Renee Post author Reply

   Wat leuk om te horen, Jolanda. Ik ga Choose Fi eens checken. Een podcast maken wordt hier thuis ook besproken. Het kost alleen allemaal zoveel tijd..

   1. FireMe Reply

    Choose FI is inderdaad een aanrader! Vaste prik als ik in de fiets of auto zit. Tip: start met episode 38 en ik verzeker je dat je dan de rest ook wilt horen 🙂

 5. joke Reply

  SUPER !!!!!
  Ik volg “min of meer “al heel lang en kwam via via bij jou terecht .
  Ik ben groot fan en heb in een soort van NETLIX flow al jouw artikelen binnen no-time gelezen . Erg inspirerend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *