Internet

Wat betaal jij voor je internet iedere maand? Hoe duur internet is, hangt eigenlijk helemaal af van je wensen. Hoe snel wil je dat het is? Gebruik je het alleen voor je werk of alleen privé. Tussen providers onderling zijn flinke prijsverschillen, ook bij ongeveer dezelfde geleverde service en kwaliteit. Deze tips helpen je naar lagere kosten voor online surfen.

Tip 1: Vind je je internet nu traag? Ga dan niet meteen voor een duurder abonnement. Check eerst eens of je wel de snelheid krijgt die je beloofd is. Je kunt dat bijvoorbeeld checken door een speedtest te doen. Dat doe je bijvoorbeeld hier. Vergelijk je up- en downloadsnelheid eens met wat in je contract staat. Is het in vergelijking te laag? Bel dan vooral je provider om het erover te hebben.

Tip 2: Ook als je wel tevreden bent over de snelheid van je internet, kan een speedtest slim zijn. Als die lager uitvalt dan je vooraf was beloofd, zou je in principe dus over kunnen stappen naar een goedkoper abonnement. Tenminste, al een andere provider wel levert wat ze beloven.

Tip 3: Er zijn genoeg spullen te koop die je internet sneller maken, zonder dat je er een duurder abonnement voor af hoeft te sluiten. De Consumentenbond geeft allerlei tips om dit te doen. Zo kun je optimaal gebruik maken van het internet dat je afneemt.

En nu: vergelijken maar


Hoppa! En zo heb je goedkoper telefoon en internet. Wil je informatie, motivatie en inspiratie blijven ontvangen over besparen, sparen, beleggen en aflossen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van PorteRenee. Dan krijg je iedere twee weken tips en inspiratie in je mail die je geld gaan opleveren. Ook krijg je het eerste deel van het PorteRenee-boek Op weg naar een rijk(er) leven.

+