“Samen verdienen wij bijna €10.000 per maand”

Waar doet ze het van? Dat willen we stiekem graag van andere mensen weten. Iedere dinsdag laat iemand ons meekijken in haar kasboekje. Deze week Maud en Roy die samen bijna €10.000 per maand verdienen.

NAAM Maud (35) online marketing (36 uur)
GETROUWD
met Roy (40) bankier (40 uur)

NETTO-INKOMSTEN 
Salaris Maud €3250
Salaris Roy €6250
TOTAAL €9500

UITGAVEN 
Hypotheek €265
VvE-bijdrage €145
Gas, water, licht €140
Zorgverzekering €350
Overige verzekeringen €50
Boodschappen €250
Kleding €850
Auto incl. brandstof € 210
Openbaar vervoer €25
Internet en TV €55
Abonnementen €30
Schoonmaakster €72
Uiteten en leuke dingen doen €1500
Vakanties €1500
Sparen €4000 
Totaal €9442

Spaarrekening €235.000
Beleggingsrekening €21.000

d

Wat een bak geld komt er iedere maand binnen zeg. Maakt geld je gelukkig? 

‘Ik besef dat we het financieel echt heel goed hebben. Daar ben ik ook dankbaar voor. Geld an sich maakt natuurlijk niet gelukkig, maar het is wel makkelijk. Roy en ik geven graag geld uit aan luxe vakanties. We gaan 4 à 5 keer per jaar. Maar ook zijn we dol op etentjes en kleding. We letten eigenlijk nooit op prijzen. Ik ben gek op schoenen van Christian Louboutin. Daar leg ik met gemak een paar honderd euro voor neer. En als we op vakantie gaan willen we graag in bijzondere hotels overnachten. Afgelopen januari zijn we twee weken naar Zuid-Afrika geweest. Dan zitten we in een prachtige lodge met uitzicht op de dieren. Dat de kamer €350 per nacht kost, is dan niet belangrijk. En vorig jaar zijn we getrouwd. We hebben heerlijk geluncht in een sterrenrestaurant en daarna gingen we op huwelijksreis naar de Seychellen. Die vakantie kostte ons €15.000.’

Gemiddeld geven pasgetrouwde stellen €2500 uit aan hun huwelijksreis. Bron: trouwplannen.nl

Jullie geven €2500 per maand uit aan leuke dingen doen. Waar geef je dat allemaal aan uit?

‘Die €2500 is ons vrij te besteden bedrag zeg maar. Het gaat op aan van alles en nog wat. Even de stad in en lekker lunchen of naar de bioscoop. En we gaan gemiddeld twee keer per week uiteten. Romantisch in een luxe restaurant met wijnarrangement of in het eetcafé om de hoek. We houden niet bij waar het geld heen gaat en blijft er aan het einde van de maand wat over? Dan gaat het naar de spaarrekening’

Nederland telt een half miljoen huishoudens met een besteedbaar inkomen boven de €50.000. Bron: CBS

Die spaarpot zit lekker vol en jullie hypotheeklasten zijn extreem laag. Wat gaan jullie doen met al dat spaargeld?

‘Wij wonen samen in mijn appartement van 78m2 in Amsterdam. Roy had een eigen huis en heeft dat met een flinke overwaarde verkocht. Mijn appartement kocht ik 10 jaar geleden voor €175.000. Vorig jaar kon ik de hypotheek oversluiten. In plaats van 5,4% rente betalen we nu 1,89%. En de €15.500 die vrijkwam uit het spaardeel heb ik gebruikt om extra af te lossen. Er zit nu een hypotheek van €158.000 op het appartement en de getaxeerde waarde is inmiddels €400.000. Amsterdam hè. We verwachten binnenkort ons eerste kindje. We willen graag wat groter wonen, maar in Amsterdam is dat nog niet zo eenvoudig. Daarom kijken we nu naar plekken net buiten de stad. Mijn appartement houden we dan aan voor de verhuur. Een huis rond de €600.000 vind ik een mooi bedrag. Van Roy mag het overigens nog wel wat meer kosten hoor. Maar dat staat me dan toch tegen. Het huis moet ook nog ingericht worden. Dat gaat Roy doen. Hij heeft er meer kijk op dan ik. Maar hij heeft nogal een dure smaak, dus ik hou mijn hart vast. Als het zover is dan geef ik hem wel een budget mee hoor. Anders loopt het de spuigaten uit. Roy is van huis uit gewend om het financieel heel goed te hebben. Ik niet.’Uit wat voor een gezin kom jij dan?

‘We waren niet arm, maar ook niet rijk. Toen ik Roy 6 jaar geleden leerde kennen reageerde mijn omgeving wel verbaasd. Ik ging opeens eten in sterrenrestaurants en werd verwend met mooie cadeaus. Vooral mijn tweelingzusje had het daar wel wat moeilijk mee. Ze vond dat ik veranderd was. Inmiddels is dat niet meer zo hoor. En eerlijk: ik heb altijd wel van een luxe leven gehouden, maar ik kon het eerder nooit betalen. Door de relatie met Roy kan ik me deze levensstijl nu permitteren.’

Lees ook: We leven met het hele gezin van mijn part-time salaris.

Je belegt ook. Doe je dat al lang?

’Tien jaar geleden ben ik daar samen met mijn zusje mee begonnen. We kochten wat losse aandelen waarvan de waarde inmiddels vertienvoudigd is. Nu beleg ik nog wel eens wat in indexfondsen. Het beleggen heeft me inmiddels een leuk spaarcentje opgeleverd.’Als je zoveel geld uitgeeft doe je vast wel eens een miskoop?

‘Zeker! Ik heb afgelopen jaar veel geld uitgegeven aan zwangerschapskleding van een mooi en duur merk uit Londen. Ik wilde me tijdens de zwangerschap mooi kleden. Maar een groot deel heb ik helemaal niet gedragen omdat het gewoon niet lekker zit. En in New York kocht ik ooit een Michael Kors-tas. Bij thuiskomst bleek hij helemaal niet zo handig. Die staat dus in de kast. Eigenlijk zou ik ‘m moeten verkopen, maar dat vind ik te veel moeite. Ik ben best lui wat dat betreft.’

Heb je eigenlijk nog wel wensen?

‘Ik heb al zoveel mooie en gave dingen gedaan, dat mijn wensenlijst niet zo groot meer is. Dat is op je 35e natuurlijk niet standaard. Dat besef ik heel goed. Maar ik heb nog wel een wens: over een paar jaar een rondreis maken door Nieuw-Zeeland. Samen met Roy en ons kindje.’

MOGEN WE OOK IN JOUW KASBOEKJE MEEKIJKEN?

Geef je op voor ‘Waar Doet Ze Het Van?’

WIL JE DIT ARTIKEL NOG EEN KEER LEZEN?
Bewaar hem dan op Pinterest

59 Comments

 1. Kaspar Reply

  Wat een geld zeg!! En daar gelukkig ook wel bewust van. Al klinkt het alsof Maud het idee heeft dat dat enkel komt door haar man terwijl ook haar salaris héél hoog is, zeker voor 36 uur. Inmiddels al weer wat jaartjes ouder, maar dat is een salaris waar ik voorlopig enkel van kan dromen om in 36 uur te verdienen!

  Qua uitgaves vind ik het allemaal erg netjes, Er wordt uiteraard héél veel geld uitgegeven aan leuke dingen, kleding, vakanties, etcetera. Maar daar geef ik ze absoluut geen ongelijk in. Voor de rest gaat er zo te zien weinig geld over de balk. (p.s. die spullen die stof liggen te vangen en waar de zin ontbreekt om ze te verkopen: je kunt ze ook weggeven! Kleine moeite en het geld is toch niet nodig! Gooi ze desnoods gewoon in de oude kleding bak/zak… maak je wellicht iemand (of een organisatie) heel gelukkig mee!)

  1. Math Vaassen Reply

   Ja mooi verhaal, alleen niet realistisch gezien de huidige economische situatie zoals de corona crisis is de vraag wat nog op ons afkomt.

   Ik weet een ander manier om zekerheid te hebben indien je stopt met werken of met pensioen gaat ,met ander woorden je los maken van het systeem waar we alle last van hebben .
   De huizenmarkt die gaat bergafwaarts dat wordt zelf bevestigd door de economen van de Rabobank.

   En zo zijn er vele valkuilen, mensen moeten zich realiseren dat na de klap van 2008 de gevolgen nog voelbaar zijn en zeker wat er nu nog op ons afkomt vanwege de corona.

   Blijf gezond.
   Gr
   Matt

 2. Marleen Reply

  Heel leuk om te lezen! 🙂

  Hebben jullie er al over gehad welke financiële opvoeding jullie je kind(eren) willen gaan geven? Ook wij zitten niet krap bij kas, maar onze kinderen maken wij heel bewust van geld, financiële planning en Sparen.

  1. Mathieu Vaassen Reply

   Hallo Marleen ,

   Ik weet een ander manier om zekerheid te hebben indien je stopt met werken of met pensioen gaat ,met ander woorden je los maken van het systeem waar we alle last van hebben .
   De huizenmarkt die gaat bergafwaarts dat wordt zelf bevestigd door de economen van de Rabobank.

   En zo zijn er vele valkuilen, mensen moeten zich realiseren dat na de klap van 2008 de gevolgen nog voelbaar zijn en zeker wat er nu nog op ons afkomt vanwege de corona.

   Blijf gezond.
   Gr
   Matt

 3. Bb Reply

  Wow, wat een geld. Kan het me niet eens voorstellen, lekker hoor. Ik vind het wel grappig hoe laag de post boodschappen dan is, is dat omdat jullie veel bestellen/uiteten gaan? Of sta je in je Louboutins in je lidl potje te roeren aan het fornuis haha kan ook natuurlijk.
  Logisch dat je rond kunt komen met zo’n inkomen natuurlijk, maar ook goed dat je je niet mee laat slepen. Ik zou wel iets gaan doen met dat spaargeld, het lijkt me zoveel om maar gewoon op je spaarrekening te hebben staan.

 4. Ikkelien Reply

  Wauw, wat een geld! Ga je ook minder werken als de baby er is?
  Ik mis bij uitgaven de goede doelen. Of zit dat verwerkt in de post leuke dingen? Ik neem tenminste aan dat je met zo’n inkomen wel enkele goede doelen steunt.

  1. Joris Reply

   Wat een vreemde aanname. Waarom zouden mensen die goed verdienen (meer) geld aan goede doelen moeten geven?

   1. Mieke Reply

    Het hoeft ook niet. Maar er is zoveel overvloed. Waarom zou je dan niet iets weg willen geven? Het kan een ander helpen, en maakt jezelf ook op een andere manier ‘rijker’. Dat is toch mooi? Volgens mij ben je dan vrijer, dan wanneer je niets van je overvloed weg wíl geven, omdat je al zoveel aan de belastingdienst hebt betaald. Dat komt bij mij over alsof iemand vast zit aan z’n geld, en dat maakt volgens mij nooit vrij (en dat is wat we op deze site volgens mij allemaal juist wél willen.). Kortom: ik denk dat het goed is om jezelf te ‘trainen’ in het weggeven van iets wat je het liefste wil houden, zodat je er niet teveel afhankelijk van wordt/aan vast gaat zitten.

    (overigens niet bedoeld als commentaar op jou of dit artikel, maar een algemene opmerking over goede doelen/geven/delen. Ik merk dat hier vaker ophef over is, dat mensen geven als ‘plicht’ zien, en dat mensen zich ook snel aangevallen voelen. Ik vind beide jammer. )

    1. Dora Reply

     Met een gezamenlijk inkomen van bruto EUR 9500 gaat er maandelijks grofweg eenzelfde bedrag naar de fiscus, waarmee ziekenhuizen, scholen en natuurgebieden worden bekostigd. Natuurlijk, belasting is verplicht en daarmee is het niet een vrijwillige bijdrage aan de maatschappij. Maar: verplicht of niet verplicht, Maud en Roy dragen financieel meer bij dan heel veel anderen. En precies dat wordt vaak uit het oog verloren.

     Opmerkingen als “ik mis de goede doelen” of “waarom wil je niet iets weggeven” zijn derhalve mijns inziens niet op zijn plek hier. Een donatie van EUR 30 aan een goed doel valt in het niet bij de bijdrage die zij reeds leveren. Plus: wanneer zouden ze anders ooit “genoeg” bijdragen?

    2. Juul Reply

     Heel mooi verwoord, dit is iets wat ik zelf nog heel erg moet leren! Ik kan best wel krampachtig vasthouden aan mijn geld als het om goede doelen of andere donaties aankomt. Ik vind het dan weer niet lastig om geld uit te geven aan een mooi en duur cadeau voor mijn partner, goede vrienden of familie, maar geld doneren aan een goed doel vind ik wel lastig. Klopt inderdaad met jouw omschrijving dat ik de overvloed, waar zeker wel sprake van is, nog niet zo kan zien. Herken me erg in dat vastzitten aan mijn geld en dus niet echt een vrij gevoel hebben als het op geld aankomt terwijl ik wel gemiddeld 1.000 per maand kan sparen. Bedankt voor het aanstippen van dit onderwerp!

  2. BB Reply

   Mooi, even het oordeel erin dat je met een hoog inkomen aan goede doelen moet geven. En misschien gaat de partner wel minder werken, waarom stel je die vraag niet?

  3. Maud Reply

   Nee, wij geven geen geld uit aan goede doelen. Zowiezo is het een beetje vreemd dat je dat zomaar aanneemt? In een eerdere reactie schreef ik dat een keer in de twee weken vrijwilligerswerk doen, omdat wij daar meer voldoening uit halen.

  4. Mathieu Vaassen Reply

   Hallo Ikkelien,

   Ja mooi verhaal, alleen niet realistisch gezien de huidige economische situatie zoals de corona crisis.

   Ik weet een ander manier om zekerheid te hebben indien je stopt met werken of met pensioen gaat ,met ander woorden je los maken van het systeem waar we alle last van hebben .
   De huizenmarkt die gaat bergafwaarts dat wordt zelf bevestigd door de economen van de Rabobank.

   En zo zijn er vele valkuilen, mensen moeten zich realiseren dat na de klap van 2008 de gevolgen nog voelbaar zijn en zeker wat er nu nog op ons afkomt vanwege de corona.

   Over een goed doel gesproken, daar werk ik ook aan om 1 miljard mensen met een beperking te helpen zie website.

   Blijf gezond.
   Gr
   Matt

 5. Tiny Reply

  Die lage kosten voor boodschappen verbaasde me eerst ook, maar neem inderdaad aan dat dat grotendeels vervangen wordt met uit eten gaan. Ben ook wel benieuwd wat de situatie zal worden nadat het kindje er is.
  Verder twee erg mooie inkomens en er wordt ook genoten van het geld + gespaard.
  Ik snap trouwens niet dat er elke keer wordt gezegd dat je goede doelen moet steunen? Dat zijn ze aan niemand verplicht. Daarnaast vanuit mijn eigen optiek vind ik dat de slechtste manier om ‘te helpen’.

 6. Niek Reply

  Lekker harken hoor! Maar wat is de catch? Werkt Roy echt 40 uur, of heeft hij een contract van 40 uur?

  1. Maud Reply

   Roy zit vrij hoog in de boom bij een bekende bank. Hij heeft inderdaad een contract van 40 uur, maar maakt in de praktijk weken van 60/70 uur.

 7. Tessa Reply

  Wat een geld inderdaad, maar mooi om te zien dat er ook veel op de spaarrekening staat! Zelf zou ik verhoudingsgewijs meer beleggen denk ik. Ik weet niet hoe ik met het ‘leuke dingen’ budget om zou gaan, ik merk dat dat altijd een van de laatste dingen is waar ik geld aan toevoeg. Als je niet vooruit denkt, gaat het misschien wel heel makkelijk.

  1. Maud Reply

   Wij sparen nu al €4.000 per maand. Wat niet op gaat aan ‘uit eten en leuken dingen’ storten wij door naar onze spaarrekening. Verder houden we van het goede leven, lekker eten en op vakantie gaan. Ik maak liever ook nog mooie herinneringen, dan alles op te potten ;-). Zowiezo is €4.000 al meer dan wat de meeste huishoudens sparen gok ik!

   1. Joris Reply

    “Zowiezo is €4.000 al meer dan wat de meeste huishoudens sparen gok ik!”

    Tikkeltje wereldvreemd; dit is meer dan de meeste huishoudens bruto verdienen…

 8. Audrey Reply

  Zo, wat een verhaal! Aan het begin van het uitgavenlijstje was ik nog positief verrast door hoe laag een aantal posten waren, maar later werd wel duidelijk waarom ze zo weinig uitgeven aan boodschappen, haha. Wat een geld aan kleding en uit eten… Maar zeker als je opgroeit in een bepaalde levensstijl, zal het lastiger zijn om het anders te gaan aanpakken. En het moet gezegd worden: met dat inkomen hadden ze er ook voor kunnen kiezen om een stuk minder te sparen, dus dat is weer positief.

  Ik gok trouwens dat het hoge spaarsaldo deels samenhangt met de verkoop van het huis van Roy/overwaarde? Jammer dat daar niet meer over duidelijk is geworden in het artikel.

  1. Maud Reply

   Is een hele logische aanname! Het hoge spaarbedrag komt niet door de overwaarde op Roy zijn huis. De overwaarde was €35.000. De rest hebben we allemaal zelf bij elkaar gespaard door slim met ons geld om te gaan.

 9. Carola Reply

  Zo dat is goed geld verdienen op die leeftijd. Maar je huis goed verkopen helpt ook wel mee natuurlijk om een flinke pot op te bouwen. Goed bezig.. en het geeft wat vrijheden voor de toekomst misschien. Minder gaan werken is makkelijker als je er financieel toch al goed bij zit denk ik. Ik denk dat iedereen met dit inkomen wel wat makkelijker geld uit zou geven. Ik zou dan ook wel wat vaker in een restaurant zitten. Misschien kunnen jullie mee doen aan het programma steenrijk straat arm. Een goede les vaak, voor je partner. Ik begrijp dat als hij in rijkdom is groot geworden hij niet beter weet. Veel geluk samen!

 10. Bouk Reply

  Wow, wat een mooi verhaal dit! Met plezier zitten lezen. Genieten en sparen, in mijn optiek een goede balans gevonden samen!

 11. San Reply

  Wow…..met dat inkomen had ik mijn huis afbetaald en was ik minder gaan werken om vh leven te genieten met mijn kids, familie en vrienden. Ze doen het niet slecht, ze sparen best wat vd inkomsten. Dus ze zijn zich wel bewust dat dat ook belangrijk is.
  Ik denk dat menigeen jaloers zou zijn, ben ik ook zelf ook wel een beetje. Niet dat ik het slecht heb, maar als ik een klein huis zou kunnen kopen, zou ik erg in mijn nopjes zijn. Ik zeg: heerlijk van genieten dat jullie het goed hebben en geniet vd kleine die op komst is.

 12. Caro Reply

  Interessant stuk om te lezen. Ik zou Maud en Roy aanraden om het boek ‘Dit kan niet waar zijn’ van Joris Luyendijk te lezen. Hierin wordt deskundig en verhelderend uitgelegd hoe verziekt ons bankensysteem is. Ik zou daarom voor geen goud met Roy willen ruilen, ook al verdien ik als revalidatieverpleegkundige voor hetzelfde aantal uur meer dan 3x zo weinig.

 13. A.S. Reply

  Helemaal niet jaloers maar gewoon super leuk jullie eerlijke verhaal te lezen! Geniet er lekker van en wellicht een toekomstig vroegpensioen?
  Zou ik dolgraag willen, maar zal daar hard voor moeten sparen!
  Veel plezier van zo’n mooi inkomen en geniet!
  Dit zijn prachtige succesverhalen!

 14. SFris Reply

  Ik denk dat zij hard werken en het zeker verdienen!
  Maar ik vraag mij af of zij de waarde maar dan ook echt de waarde van hun geld weten. Ik denk dat je pas de waarde van je geld weet als je het tegenovergestelde hebt gezien of meegemaakt.
  Als ik bijvoorbeeld het potje van de €1500 zie denk ik …..weet je wat je daarmee kan betekenen voor de mensen die dat geld niet hebben.
  In 1 maand kan je 3800 personen voeden in Zuid Afrika. Je kan in 1 maand 41 gezinnen voorzien van voedselpakketten in India. Of in NL kan je er van alles mee doen. Dont get me wrong ik gun het iedereen! Maar heb je het ook echt nodig zoveel geld, kleding, etc?

  1. Maud Reply

   Mijn ouders komen uit Zuid-Amerika, ze kwamen op hun 20e naar Nederland met helemaal niks. Mijn moeder werkte niet en mijn vader was bezig met het afronden van zijn studie. Later toen mijn ouders mij en mijn zus kregen had mijn vader een baan als leraar, maar dat was ook geen vetpot. Wij waren niet arm, maar ook zeker niet rijk. Geloof me, ik heb ook de andere kant gezien. Ik en mijn zus hebben keihard gewerkt om te slagen in dit leven. Omdat wij opgroeiden als donkere meiden in het Noorden van Nederland moesten wij ook nog eens dubbel zo hard werken om iets te bereiken. Inmiddels allebei een studie afgerond en een mooie baan. Ik weet echt wel wat de waarde van geld is. En nu we het hebben geniet ik er extra hard van 🙂

 15. Maria Reply

  Super leuk om eens een verhaal te lezen over een koppel met vergelijkbaar inkomenspatroon. Ik ben benieuwd waarom ruim 2 ton op een spaarrekening staat; is dat ivm de geplande aankoop van een huis/ inrichting? Of is er een andere overweging om dit niet te beleggen/ investeren. Zeker aangezien Roy bankier is 😉 vraag ik me af wat de bewuste keuze hierin is.

 16. Merel Reply

  Ik vind zulke artikelen altijd erg leuk om te lezen. Precies dit artikel las ik laatst ook op de website van Flair. Ik volg deze blog pas sinds kort dus ik weet niet of er een connectie is (zelfde auteur of samenwerking?) maar opmerkelijk is het wel.

  1. Renee Lamboo Reply

   Hi Merel, we schrijven deze verhalen ook voor Flair. Zij plaatsen alleen niet de hele tekst online, maar wel in het tijdschrift Flair zelf. Wij plaatsen de hele stukken wel. Vandaar!

   1. Merel Reply

    Ah, goed om te weten. Dan weet ik dat ik voortaan hier de volledige versie kan lezen. Altijd leuk een kijkje in iemands uitgavepatroon

 17. Maud Reply

  Dit artikel gaat over mij. Ik ben Maud uit het artikel. Op facebook werden wij afgeschilderd als halve criminelen omdat we het vrij breed hebben. Ik ben dan ook blij verrast door de positieve reacties van jullie hier op Porterenee! Bij deze ook wat antwoorden op jullie vragen. Het klopt inderdaad dat wij een heleboel spaargeld hebben. Wij hebben net een huis gekocht en zullen een groot deel gaan gebruiken om in te leggen in het huis. Vandaar dat het bedrag zo ontzettend hoog is. Verder is het meeste bij elkaar gespaard door slim met ons geld om te gaan, zonder onszelf tekort te doen. De overwaarde op Roy’s woning was €35.000. In mijn jeugd hadden we het niet breed. Mijn vader heeft mij en mijn zusje geleerd hoe we (slim) met ons geld om moeten gaan. Door hem zijn we veel gaan sparen om een ‘ijzeren voorraad’ zoals mijn vader altijd zei aan te leggen. Dat is dus gelukt ;-). Ons kind gaan we dezelfde lessen bijbrengen, zodat ze straks net zo financieel onafhankelijk is als wij.

  Wat betreft goede doelen.. Het klopt inderdaad dat wij geen geld uitgeven aan goede doelen. Wij doen dat op een andere manier. Roy helpt om de zaterdag bij de voedselbank en ik help een dag in de twee weken gezinnen die in de schuldsanering zitten. Daar halen wij meer voldoening uit.

  Dit interview vond plaats voordat Corona zo heftig werd. Daarvoor aten wij inderdaad regelmatig buiten de deur of bestelden we af en toe maaltijdboxen. Dat zit in het bedrag van ‘uit eten en leuke dingen doen’. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dat door Corona wel veranderd is. We geven nu zo’n €600 uit aan boodschappen.

  1. Niek Reply

   Mensen op deze site zijn aardiger omdat René heeft gedreigd de reactiemogelijkheden uit te schakelen als de boel verzuurde 😉

   Ergerlijk, die jaloerse reflex. “Je bent succesvol dus je bent fout”. Vast linkse mensen.

   1. Martine Reply

    “vast linkse mensen”

    En dat is niet zuur? Misschien moeten mensen eens ophouden om anderen in hokjes te plaatsen. Je kan iemand gewoon iets gunnen hoor, ook met ‘linkse’ standpunten. Deze geitenwollensok wenst Maud en Roy het beste iig. Zou willen dat ik het ook had haha.

    Censuur vind ik overigens fout. Als je geen negatieve reacties wilt kan je er voor kiezen om niet mee te doen. De discussie, aanvullende vragen en verschillende standpunten maken het juist interessant ipv allemaal hosanna reacties onder artikelen. Maar goed, dat is mijn mening 🙂

   2. Kaspar Reply

    Bij mijn weten heeft Renée nooit daarmee gedreigd en zou ook niet passen bij het hele doel van de site: geldzaken bespreekbaar maken.

    En als er hier iets is dat ergerlijk is, is wel uw volstrekt ongegronde sneer ‘vast links mensen’. Wat een bekrompen houding is dat! Ook ik ben links., maar heb nota bene zelf jaren bij diverse banken gewerkt en gun deze mensen ook gewoon alle succes en rijkdom waarvoor ze zo ik het begrijp ook keihard werken. Vind het met name heel verfrissend dat het eens ‘rijke’ mensen zijn (alles is relatief, vandaar de aanhalingstekens) die dit zelf ook zien als rijkdom in plaats van een vanzelfsprekendheid. Kan ik niets dan respect voor hebben.

    1. Martine Reply

     Dat heeft ze wel eens gezegd hoor Kaspar. Ik heb het namelijk zelf ook gelezen toen. Het zou jammer zijn iig.

     En verder helemaal eens 🙂

  2. Stefan Reply

   Dag Maud, ik ben benieuwd naar het verhaal achter de ‘ijzeren voorraad’. Wat vertelde jullie vader daarover?

 18. Marjan Reply

  Wat een lekker inkomen en mooi bedrag aan spaargeld! Benieuwd hoe jullie je leven gaan inrichten als er straks een kleine is. Met zulke inkomens komen ook grote verantwoordelijkheden en ambities en die zijn niet altijd makkelijk te combineren met een jong gezin.

  Hier ongeveer dezelfde inkomenssituatie en een bijbehorende flinke spaarpot (die in ons geval voor ong. 65% in indexfondsen zit), maar wij zijn nog ong. 7 jaar jonger. We hechten geen waarde aan merkkleding, zo lang de kwaliteit maar goed is zodat basisitems jaren meegaan. We gaan het liefst kamperen in Frankrijk of Italië óf backpacken in Azië. En ik vind niks leuker dan koken en bakken, dus restaurants verdienen ook al niet zoveel aan ons. We wonen in een koophuis waar we superhappy zijn. Ik verzorg mezelf goed, maar doe dus ook mijn eigen pedicure en knip regelmatig zelf mijn haar wat bij. Kortom: we geven geld alleen uit als we ervan overtuigd zijn dat het ons gelukkiger gaat maken en dat is een stuk minder vaak het geval dan je denkt.

  Ons spaardoel is om over 10 jaar miljonair te zijn en van het rendement op dat vermogen te kunnen leven. Ook wij willen binnen nu en 10 jaar een gezin starten en het lijkt me fantastisch als de noodzaak om te werken er dan niet meer is. We hopen zo te kunnen genieten en zo weinig mogelijk stress/moeheid te ervaren in de fase met jonge kinderen.

  1. Joris Reply

   Je maakt me benieuwd; ongeveer 7 jaar jonger maakt ongeveer 28-33 jaar oud. En ook een dergelijk inkomen (uit loondienst)? Wil je je opgeven om ook aan deze rubriek mee te doen? In tegenstelling tot “Johan Derksen” hieronder lees ik graag over succesverhalen.

   1. Marjan Reply

    Hi Joris!
    Inkomen is pas sinds kort zo hoog, mijn man is recent (midden in het uitbreken van de Corona crisis, how about timing) gaan freelancen. Dat heeft ons gezamenlijke inkomen een aardige boost gegeven. Neemt niet weg dat hij daarvoor ook al een mooi salaris in loondienst verdiende en we toen ook al spaarden. Naar verwachting gaat het sparen nu wel een stuk sneller, één van de redenen die mee woog in zijn beslissing de stap te maken.
    Ik moet eerlijk toegeven dat meedoen aan deze rubriek me heel leuk lijkt, maar ik vind het een beetje te spannend om zo bloot te gaan.

 19. RR Reply

  Leuk verhaal Maud!!
  Ben wel nieuwsgierig naar het volgende: Hebben jullie je geld op 1 hoop (1 spaarrekening en 1 beleggingsrekening) of houden jullie je ingebrachte vermogens apart?

  Groeten RR

  1. Maud Reply

   Ik en Roy hebben elkaar op latere leeftijd leren kennen. Toen hadden wij allebei al een behoorlijke spaarpot. Beleggen doen wij ook allebei apart. We hebben geen plannen om onze beleggings- en spaarrekening op één hoop te gooien. Dus ja, we houden onze ingebrachte vermogens apart. Dat vind ik zelf toch een prettig idee. Mocht er iets gebeuren, dan heb ik zelf nog steeds genoeg eigen geld.

 20. Johan Derksen Reply

  Persoonlijk lees ik liever artikelen over mensen die tegen een obstakel zijn aangelopen. Door tricks en slim om te gaan met weinig geld dat obstakel of die ijsberg konden overwinnen. Dan kan ik daar wat van opsteken, maar dit verhaal vind ik niets toevoegen aan deze overigens geweldige site.

 21. Alex Reply

  Ik vind het een super artikel om te lezen! Jullie hebben het financieel goed voor elkaar; veel sparen, slimme beslissingen en ook veel uitgeven aan genieten van het leven. Ik hou wel van zo’n succesverhaal omdat ik dan denk: “Wow, als dat hij hun mogelijk is, dan kan dat bij mij ook gebeuren”.

 22. Daan Reply

  Ik ben zeker een klein beetje jaloers op zo huishoudboekje, denk dat vele van ons er graag zo warmpjes bij willen zitten.

  Jullie werken er hard voor dus het is ook zeker niet misgunt

 23. Robin Bettencourt Da Graça Reply

  Heel leuk artikel!
  Mooi spaarbedrag, en lekker kunnen leven groot gelijk daarnaast werken ze ook beide veel.
  Voor 2 jonge mensen bijna 3 😉 haha heel netjes 👏 ik zelf zou persoonlijk het budget leuke dingen iets lager zetten (persoonlijk he) en toevoegen aan mijn vakantie/spaarpot.)

  Alvast gefeliciteerd met jullie kleine bundle of joy 🤗

 24. Sara Reply

  Wat een heerlijk inkomen! Heel fijn als je dat samen kan bereiken op die leeftijd. Ik vind het een mooie balans tussen genoeg sparen en ook genieten van de mooie dingen in het leven! Ik geef jullie groot gelijk en zou het ook op die manier doen. Ik ben benieuwd of jullie minder gaan werken, als je kleintje komt. Is een supermooie tijd, dus geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+