Over mij en PorteRenee

Hi, ik ben Renée
Je kent me misschien van mijn bespaar- en spaartips. Of van de podcast die mijn man en ik maken. Mijn obsessie voor geld (laten we eerlijk zijn, dat is het) ontstond niet zomaar. Op deze plek vertel ik mijn verhaal. Zodat jij weet wie wij zijn, maar ook om je te inspireren: als wij het anders kunnen gaan doen, kun jij dat ook.

In 2008 kocht ik met mijn toenmalige vriend (zwaai, zwaai) mijn eerste huis. We vierden de aankoop met veel high fives en nieuwe meubelen, maar achteraf gezien was die aankoop niet de beste beslissing in mijn leven. Het was namelijk net voor de crisis. De memo waarin stond dat die eraan kwam, had ik blijkbaar even gemist. Toen mijn relatie voorbij ging, bleef ik achter met een huis dat door de diepe kredietcrisis veel minder geld waard was. Ik wilde toch verkopen. Ik woonde in een stad die niet de mijne was en in een huis dat niet meer goed voelde. Dus verkocht ik na drie jaar eindelijk mijn huis. Aan twee bejaarden. Ik vraag me nog altijd af wat dat over de inrichting zei, maar oke. Zij betaalden uiteindelijk 40.000 euro minder dan ik aan hypotheek had. Au! 

In die tijd was ik alweer een tijd samen Kasper, nu mijn man. Oke, om eerlijk te zijn overlapten die relatie elkaar enigszins. Nu we toch eerlijk zijn. Ik ben ook maar eens mens. Samen gingen we de schulden te lijf. Niet langer uit eten, geen impulsaankopen en een tijdje niet nog meer zwarte jurkjes. Het roer ging om. Van alles wat er binnenkwam weer uitgeven. Naar zoveel mogelijk oppotten.

En nee, natuurlijk vond ik dat in het begin niet leuk. Ik was hartstikke chagrijnig wanneer ik weer thuis aardappels stond te koken en niet in een restaurant zat. langzamerhand veranderde dat. Ik zag de mogelijkheden die deze nieuwe levenswijze ons gaven. We losten binnen drie jaar die schuld af en gingen door met geld wegzetten. Nu ging dat geld niet meer naar de bank maar naar onze eigen spaarrekening. Veel leuker natuurlijk!

We bespaarden op de boodschappen, op verzekeringen en op impulsaankopen. Maar we bleven altijd leuk leven. We gunden onszelf af en toe een etentje en een nieuwe spijkerbroek. Al die dingen voelden veel bijzonderder (is dat een woord?) nu het niet meer iedere week was. 

schulden, porterenee, failliet, faillissement, aflossen, schulden, trauma, geld

In 2017 begon ik PorteRenee. Ik werkte al 15 jaar als freelance journalist voor tijdschriften. Voor media als Flair, LINDA en het FD schreef ik steeds vaker verhalen over geld. Ik wist daar door mijn reis inmiddels best veel vanaf en was over mijn eigen financiën superopen en eerlijk. Tot mijn man op een dag zei: waarom begin je niet een eigen website. Hij bedacht de inmiddels bekende naam PorteRenee (van Renée en portemonnee, voor als je het nog niet snapte) en the rest is history. Deze website runnen mijn man Kasper en ik nu samen, met hulp van een aantal talentvolle zzp’ers. 

We bereiken iedere maand honderdduizenden mensen met onze tips, tricks, inspiratie en motivatie. Fijn dat ook jij ons gevonden hebt. Of je nu nog helemaal aan het begin staat en geen idee hebt waar je geld naartoe gaat. Of al lekker op weg bent en gewoon af en toe wat inspiratie nodig hebt. Je bent meer dan welkom. Als het ons is gelukt om vanuit schulden naar een half afgelost huis, een volle spaar- en beleggingsrekening toe werken, kun jij dat ook. Begin vooral vandaag. Want vandaag is er altijd de perfecte dag voor.

De PorteRenee Nieuwsbrief

Meer spaarinspiratie? Persoonlijke verhalen? Tips en tricks? Je kunt het gratis in je mailbox krijgen.

En ontvang gratis te gekke motiverende  PorteRenee-kleurplaten. Op naar een volle spaarrekening.


+