PorteReneePodcast 2: Sparen met (je) liefde

Hoe bereik je samen met je partner financiële doelen? Ik krijg die vraag vaak. In deze blog en podcast vertellen mijn man en ik ons verhaal. Over hoe alles opeens zoveel makkelijker ging toen we er samen voor gingen. We geven ook tips hoe jij je lief aan boord krijgt. Want samen is het zoveel makkelijker én leuker. En het is samen leuker vieren wanneer het doel bereikt is!

De naam van deze blog, PorteRenee, werd twee jaar geleden bedacht door mijn man. Hopelijk had je het grapje al door: Portemonnee. En dan die laatste twee lettergrepen vervangen door mijn naam: Renée. Online begon het allemaal met die naam. Maar bij ons thuis speelde dit hele geldverhaal (om het zo maar te noemen) al veel langer. We ontmoetten elkaar zo’n 8 jaar geleden. Ik belandde toen al vrij snel in de schulden doordat mijn huis flink onder water stond. Mijn man had zelfs nog een schuld op zijn creditcard. (Nee, dit gebeurt niet alleen in Amerika). Het was niet echt rozengeur en maneschijn, zeg maar. Toch resulteerde het uiteindelijk in iets moois. Ja, wel meer moois, maar ik doel nu specifiek op onze financiën. Onze neuzen gingen dezelfde kant op. We kregen één doel, samen, en we waren het na fijne en lange gesprekken eens over hoe we dat gingen bereiken.

Met de energie en kracht en inzet van ons beide, kon er opeens zoveel. Eerst die schulden wegwerken. Daarna spaarden we samen een ton. We kochten een huis. We woonden een paar jaar op een tropisch eiland. We gingen beleggen. En we maakten financiële plannen voor nu, straks en de verdere toekomst. Nu leek het mij leuk om dat persoonlijke verhaal van ons, voor een keer samen te vertellen. In audio. Dus niet alleen mijn visie, maar ook die van mijn lief. Hoe is het voor hem geweest? En hoe kijkt hij nu naar onze financiën en hoe we daarmee omgaan? Leuk om te lezen en horen natuurlijk. Maar ook toepasbaar, hopen wij. Voor iedereen die een partner heeft en niet goed weet hoe samen financiële doelen te bereiken. Als de een wil sparen en de ander wil spenden. Als de een enthousiast wordt van het aflossen van de hypotheek en de ander daar niets van snapt. Als de een graag over geld praat en de ander niets saaiers kan bedenken. Stap 1 om de neuzen dezelfde kant op te krijgen: laat je lief deze podcast horen. Zet hem of haar aan het denken. Daarmee begon het voor ons ook allemaal.

We wensen je veel luisterplezier!

Share

5 Comments

 1. Anne van Niem Reply

  Via de homepage krijg je 404 foutmelding. Deze podcast is alleen via menu te bereiken. Zou voor aantal luisteraars slimmer zijn om dit op te lossen.

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Dan was je er snel bij, Anne 🙂 Is opgelost. Dank voor je bericht.

 2. Nellie Reply

  Wat een mooi verhaal en zo herkenbaar! Wij hadden ook een appartement wat door de crisis minder waard was en hebben afgelopen 5 jaar ook een restschuld van 43.000 euro afgelost. We zijn nu ook druk bezig met sparen, dank jullie wel voor de inspiratie via Porterenee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *