PODCAST: Alles over besparen op je boodschappen

Hoe bespaar je op je boodschappen? Daar gaat het over in deze nieuwe aflevering van de PorteRenee podcast. We hebben het over vlees eten, aanbiedingen en het spanningsveld tussen goedkoop en gezond eten. 

En oh ja: we delen ook de resultaten van de PorteRenee-poll over Staycation

Stel gerust je vragen via het PorteRenee WhatsApp nummer: 06-47250448. Zo leuk om jullie allemaal te horen. We beantwoorden de vragen in een nieuwe podcast.

Shownotes

Over de podcast

In de PorteRenee Podcast praten we ongegeneerd over geld. Over sparen, besparen, beleggen, een huis kopen, op je hypotheek aflossen en vermogen opbouwen. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering op YouTube, iTunes, Spotify en hier op de site!

WIL JE DIT ARTIKEL NOG EEN KEER LEZEN?
Bewaar hem dan op Pinterest

7 Comments

 1. Sandy Reply

  Ik wordt overal “zuinige Harry” genoemd en daar heb ik ook geen probleem mee want ik ben me vanaf kinds af aan altijd al heel geld bewust geweest.

  Ik bespaar overal op, behalve op boodschappen. Als alleenstaande man heb ik sowieso al niet veel voeding/drank op voorraad nodig en het maakt me ook niet veel uit of ik in een week €40,- of €70,- besteed. Als ik maar in huis heb waar ik op dat moment zin in heb om te eten.

  Deze week met dat warme weer voor ongeveer €25,- 4 kilo koude macaroni salade gemaakt met alles erin. Daar kan ik 4 dagen van eten (heb vakantie, dus ook als middageten). Klinkt saai om 4 dagen hetzelfde eten, maar wel lekker 🙂

 2. Audrey Reply

  Ik heb het idee dat sommige mensen ‘ik geef veel geld uit aan boodschappen, maar dat is omdat ik gezond eet’ gebruiken als excuus. Ja, tuurlijk is fruit duurder dan een zak chips, maar er zijn heel veel budgetgroenten (wortels, courgettes, tomaatjes) en als je kijkt naar bijvoorbeeld peulvruchten, dan ben je helemaal goedkoop uit. Ben het dus helemaal met jullie eens! En je hebt het over versproducten die lastiger zijn, maar ik sla bij aanbiedingen ook graag diepvriesfruit in (en ik ken veel mensen die fan zijn van diepvriesgroenten). Heb je altijd gezonde opties in huis.

  O, en mijn favo manier om op boodschappen te besparen, blijft toch Too Good To Go!

 3. Tessa Reply

  Ik heb in de lockdown de lidl links laten liggen, daar was het steeds zo druk dat ik het vermeden heb.
  Daarnaast ging ik toch vaak weer voor 2-3 dagen per keer boodschappen doen en zie ik weer terug op de rekeningen. Toch maar weer eens kritischer kijken naar de boodschappen!

 4. Judith Romijn Reply

  Wat het handige is dat je de ahapp ook kan gebruiken in een andere supermarkt als boodschappenlijstje. Zo handig aangezien ik lijstjes zo vaak vergeet. En mij scheelt heel veel geld aan ongezonde dingen door juist de boodschappen te laten bezorgen, tegenwoordig laat ik dat nog maar een keer per maand doen. Ik kook heel veel voor de vriezer (één maaltijd om nu te eten en één of twee voor in de vriezer). Ik kook veel in het weekend aangezien we zonnenpanelen en dag en nacht stroom hebben, levert de opgewekte stroom in het weekend minder op.

 5. Sara Reply

  Haha mijn man vindt het ook altijd fijn als het boodschappenlijstje op route ligt. Ik onthoud toch beter hoe de indeling is.
  Verder proberen wij wel weekboodschappen te doen, maar gaan we toch nog vaak terug voor kleine dingen en dat is altijd toch weer €10-€20. Helaas gooi ik ook nog te vaak wat weg.
  Het is echt een mindset denk ik en dat we weten dat het zo makkelijk kan en dat we het wel kunnen betalen, maar het is zo zonde! De tip van een compleet lijstje te maken is zo simpel, maar echt waar. Ik denk dan begin van de week bijv geen koek of cola, maar dan gaan we dat toch nog halen (+ meer).

 6. StapjeVoorStapje Reply

  Was een mooie timing afgelopen vrijdag: net voor ik boodschappen ging doen, lijstje al klaar en maaltijden gepland mede gebaseerd op aanbiedingen, nog even gekeken of de nieuwe podcast al online stond… Bingo!
  Ik ben pas 2-3 maanden echt goed bezig met verstandige geldkeuzes, maar kosten voor boodschappen binnen de perken houden bleef lastig… Na de laatste inspiratie op te hebben gedaan ruim 30 euro bespaard vergeleken met de afgelopen weken en nog meer met de afgelopen jaren met de weekboodschappen en meer keus dan normaal en wel genoeg groente en fruit. Nu ±70 EUR voor 2 personen (dus normaal 100 en vroeger minstens 120). Helemaal happy met de verbetering. Moet vind ik (en vind ik al jaren) nog goedkoper kunnen, maar dan moeten we het er wel allebei over eens worden 😉 Thanks in ieder geval, ik liep helemaal hieperdepiep als een mens met een missie de supermarkt in 😀

  1. Renee Lamboo Reply

   Ha, wat leuk om te horen. Doel is podcast altijd 16 uur online te hebben. Kun je daar voortaan rekening mee houden wat betreft de tijd dat je naar de winkel gaat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *