PODCAST: Extra aflossen, hoe doe je dat het meest voordelig?

Lid worden van de postcodeloterij of toch niet? Geld uitgeven aan een schoonmaakster of toch niet?
We hebben het erover in een nieuwe PorteRenee podcast.

En dit keer ook een gast in de show. Namelijk Klaas Ozinga, hypotheekadviseur bij De Hypotheker in Voorburg, die wat vragen over hypotheken voor ons beantwoordt. Superfijn, want wij weten best wel wat, maar hebben er niet voor gestudeerd. Hij wel. Hij geeft antwoorden op vragen over extra aflossen, het verlagen van je hypotheekrente én het kopen van een recreatiehuisje. 

EXCELSHEET MAAND BUDGET

Eenvoudig je budget plannen in Excel of in Google Spreadsheet. Met deze digitale PorteRenee-maandplanner gaat dat helemaal lukken. 

Volgende podcast

Heb je ook een vraag, opmerking, aanvulling of een leuk inspirerend verhaal? Spreek dat verhaal dan in via het PorteRenee WhatsApp nummer: 06-47250448.

Over de podcast

In de PorteRenee Podcast praten we ongegeneerd over geld. Over sparen, besparen, beleggen, een huis kopen, op je hypotheek aflossen en vermogen opbouwen. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering op YouTube, iTunes, Spotify en hier op de site!

WIL JE DIT ARTIKEL NOG EEN KEER LEZEN?
Bewaar hem dan op Pinterest

2 Comments

  1. Lucinda Reply

    Jullie waren wel weer lekker happig tegen elkaar deze keer hahahaha. Toch stiekem altijd wel blij als ik tips hoor die ik al wist en aan het toepassen ben, voelt goed om te weten dat je op het juiste pad zit. Hoewel ik zelf ook graag voor een schoonmaakster ga, oef wat zou dat helpen zeg.

  2. Wendy Bon Reply

    Fijn dat jullie er weer zijn! Ik heb jullie vorige week gemist. Heerlijk op vrijdagavond neerstorten na een drukke week met mijn koptelefoon op op de bank.

    Fijn wat nieuwe dingen te horen over het aflossen op de aflossingsvrije of annuiteitendeel bij ons van de hypotheek. Wij kiezen nu ervoor om extra lage maandlasten te willen, dus lossen nu eerst af op het annuiteitendeel en gaan bij lage lasten pas extra aflossen op het aflossingsvrije gedeelte. Ook storten we hetgeen we minder betalen per maand extra bij op de maandelijkse terugbetaling. We gaan dus voor het sneeuwbaleffect om het meeste uit ons geld te krijgen.

    Verfrissend was hij weer. Ik hoop binnenkort wat meer te horen over pensioenopbouw (bij zzpers). Hier weet ik bar weinig van. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *