PODCAST: Extra aflossen op je hypotheek en de Wet Hillen: hoe zit dat?

Hoeveel geld wil je op je spaarrekening hebben staan wanneer je een huis koopt? Hoe zit het met extra aflossen en de afschaffing van de Wet Hillen. Een succesverhaal van een luisteraar en wat kritiek van een andere luisteraar. We behandelen het allemaal in deze nieuwe PorteRenee podcast. Plus de onthulling waar mijn nieuwe boek over gaat. Dat wordt zo’n feestje!

In de PorteRenee Podcast praten we ongegeneerd over geld. Over sparen, besparen, beleggen, een huis kopen, op je hypotheek aflossen en vermogen opbouwen. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering op YouTube, Spotify en hier op de site. Abonneer je vooral ook op Spotify, zodat je geen aflevering mist. 

Stel gerust je vragen via het PorteRenee WhatsApp nummer: 06-47250448. Zo leuk om jullie allemaal te horen. We beantwoorden de vragen in een nieuwe podcast.

Shownotes

De PorteRenee Nieuwsbrief

Meer spaarinspiratie? Persoonlijke verhalen? Tips en tricks? Je kunt het gratis in je mailbox krijgen.

En ontvang gratis te gekke motiverende  PorteRenee-kleurplaten. Op naar een volle spaarrekening.


9 Comments

 1. Zeits Reply

  Nuttige info omtrent de wet Hillen. Nu zijn wij pas 2 jaar actief bezig met aflossen.

  Maar in de maandelijkse lasten schiet het lekker op. Zitten nu op besparing van €260 per maand. En iedere maand wordt dat beter.

 2. Niels Reply

  De ophef over wet Hillen blijft grappig. Als je namelijk een (hypotheek)schuld hebt voor je woning dan maak je sowieso geen aanspraak op de aftrek die geregeld is met Wet Hillen. Oftewel je betaald met al het volledige eigen woning forfeit, echter voor veel mensen is deze verstopt in de hypotheekrenteaftrek.

  1. HereIsTom Reply

   Inderdaad, wij hebben de hypotheek volledig afgelost en krijgen dus ook de volledige aftrek terug.
   Extra aflossen is dus wel voordelig ondanks de lage rente.

 3. Noa Reply

  Volgens mij hoort bij financiële opvoeding juist dat kinderen af en toe teleurgesteld zijn als iets niet meteen kan. Mijn dochter was altijd een big spender en wilde evenveel uit kunnen geven als haar vriendinnen. Door streng te zijn en haar een budget te geven en te laten reserveren is het gelukt om haar financieel bewustzijn bij te brengen. Nu heeft ze reserveringen voor uitjes, telefoon, cadeautjes etc. Maar dat heeft heel veel tranen van haar kant gekost en regelmatig een knoop in mijn maag.

 4. Leonard Reply

  De welcome tune doet me toch wel aan de 3 biggetjes denken……

  Zou je eens willen kijken of het volume van jullie wat gelijk getrokken kan worden met het het volume van de ingesproken appjes? En Cooper was ook niet zo heel goed te horen (nou begrijp ik wel dat hij heel zielig moest klinken hoor).

  Succes verder!

 5. Magriet Reply

  Wij geven 2euro zakgeld op zondag. 1 euro int ouderwetse spaarvarken en 1 euro in de portemonnee. Vandaag wilde de jongste dochter een wcpot met slijm hebben van mij. Nee zei ik je bent niet jarig. Je mag het wel kopen van je zakgeld jaaaaaah!!! Weet je het zeker. Ja dus. Ik heb het betaald en bij thuiskomst kreeg ik gelijk een portemonnee onder mijn neus om samen 90cent uit te tellen. Het leuke was dat ik een compliment van een oudere dame kreeg.

 6. Tessa Reply

  Een beetje teleurstelling hoort ook bij de opvoeding! En goed om te horen dat hij nu al geniet van het sparen, net zn ouders.

 7. Laura Reply

  Mijn ouders lieten ons altijd voor alles sparen. Vakanties, laptop, Nintendo etc. Maar als we dan op vakantie gingen kregen we een envelopje met een bijdrage voor een lekker avondje goed uiteten of een activiteit, zodat we daar niet op hoefde te beknibbelen. Ook met gadgets wilden ze dan ook wel eens het laatste restje, een upgrade of wat extra’s bijleggen.

  Niet alleen was het een lesje sparen, maar ook voelde het meer als van jezelf omdat je het zelf had gespaard.

 8. Bb Reply

  Ik hoor dat veel mensen de podcast luisteren tijdens het wandelen, ik altijd tijdens het koken! Goede opvoedles deze week, leren goed met geld om te gaan is een hele waardevolle les waar je een heel leven van profiteert. En ik vind jullie helemaal niet sarcastisch en/of cynisch als koppel. Ik heb een hele fijne, rustige en liefdevolle relatie en de dingen die wij tegen elkaar zeggen.. Ik word juist pas echt heel sarcastisch als ik mensen volledig vertrouw en ze in mijn kringetje zitten, sarcasme is liefde! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+