PODCAST: Hypotheek aflossen: wat gebeurt er met mijn toeslagen?

Een nieuwe PorteRenee podcast. Over waarom we zo moe zijn, waar Margriet netto meer betaalt voor haar zelf op te bouwen pensioen, Miriam worstelt met het kiezen van etf’s om in te beleggen en Linda twijfelt: hypotheek aflossen of niet? Want wat zijn de gevolgen voor je kinderopvangtoeslag? Je hoort dit en meer deze week in onze podcast.

Stel gerust je vragen via het PorteRenee WhatsApp nummer: 06-47250448. Zo leuk om jullie allemaal te horen. We beantwoorden de vragen in een nieuwe podcast.

Shownotes

Lees alles over de PorteRenee-Cursus Transformeer je Financiën

EXCELSHEET MAAND BUDGET

Eenvoudig je budget plannen in Excel of in Google Spreadsheet. Met deze digitale PorteRenee-maandplanner gaat dat helemaal lukken. 

In de PorteRenee Podcast praten we ongegeneerd over geld. Over sparen, besparen, beleggen, een huis kopen, op je hypotheek aflossen en vermogen opbouwen. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering op YouTube, Spotify en hier op de site. Abonneer je vooral ook op Spotify, zodat je geen aflevering mist. 

WIL JE DIT ARTIKEL NOG EEN KEER LEZEN?
Bewaar hem dan op Pinterest

8 Comments

 1. Bouk Reply

  Wat een heerlijk spaarbedrag hebben jullie al even binnen geharkt zeg in heule korte tijd! Goed bezig! Ik merk dat ik ook sneller mn geld wil zien gaan dan dat het gaat, maar wij verdienen dan ook niet zo veel als jullie, maar toch…blijft knagen haha, terwijl het goed gaat hoor…maar toch 😉
  En dan mijn vraag; dit is al het spaargeld wat jullie hebben? Of is dit een aparte 100K spaarpot? Daar ben ik dan wel benieuwd naar. Want als dit alles is, en je wilt een vakantie betalen, of iets nieuws aan je huis, gaat dat daar dan weer vanaf? Dat is dus mijn ding een beetje; ik heb diverse potjes en haal daar dan ook echt af wat nodig is, vakantie/tuinkosten/diversen ( bijvoorbeeld nieuwe koelkast of de keuring van de auto ed). Als je het niet wilt noemen, prima hoor, dan vertel het maar eens in een podcast haha.

  Ohja, ik vind de begintune niet zo heel bijzonder, dat mag ik wel zeggen he? Voor de rest kijk ik altijd uit naar vrijdag, mijn momentje van half uur even genieten…

 2. Tessa Reply

  Haha, die feedback qua professionaliteit hebben jullie zeker ter harte genomen 😉 Kasper in zn onderboek en vieze vlekken, potentie… hahaha ik heb me suf gelachen.

  Ik merkte ook dat ik wat verdwaald raak in het web van ETFs. Daarnaast check ik ook veel te vaak de DEGIRO app, wat niet nodig is met een buy & hold strategie. Nu ben ik ook overgestapt naar Meesman, maar voorlopig nog met 1/10 van wat jullie maandelijks inleggen 🙂

  Hoe is de auto situatie trouwens?

 3. Audrey Reply

  Elke keer cringe ik weer van die stomme begin- en eindtune, haha. Stop er alsjeblieft mee… Verder was het weer een leuke podcast 🙂

 4. Eva Reply

  Vraagje nav deze podcastaflevering: sparen jullie een ton als in spaargeld op de rekening of tellen jullie de beleggingen hierbij mee? Of doe je dus naast die 1500 euro in beleggingen ook nog sparen op de spaarrekening voor die ton?

  1. Renee Lamboo Reply

   Die 100.000 is inclusief de beleggingen die we nu hebben staan. We proberen (en dat lukt meestal) 1500 euro bij meesman in beleggingen te steken plus nog zoveel als kan te sparen.

 5. r Reply

  Knap! 50.000 in een klein jaar!
  En die blauwe schelp; zo leuk.
  Erg grappig over het water opvangen. Zo wordt de kraan in de keuken bij ons heel langzaam warm, ik vang het water wat wegloopt op om idd de planten water te geven…

  Lekker zo doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *