PODCAST: Leuk leven on a budget

Een nieuwe podcast. Deze keer staat die in teken van leven met een budget. En dan bedoel ik wel: leuk leven. 

Wist je dat je leuk kunt leven met een budget? Wij doen het al jaren zo en het werkt als een trein. Daarom beantwoorden we in deze podcast jullie vragen over budgetteren en tegelijkertijd leuk leven. Want dat kan dus. Oh, en we gaan iets nieuws doen in de podcast. Iets waar we jou bij nodig hebben. Je hoort het in deze nieuwe aflevering van de PorteRenee Podcast.

Shownotes:

In deze podcast hebben we het onder meer gehad over het boek De Rijkste Man van Babylon. En je hoorde hoe onze zoon als een directeur achter het bureau zit.

Stuur je stem op!

Je kunt ons nu ook Whatsappen! Heb je een vraag voor de PorteRenee Podcast, laat het ons dan weten en spreek je boodschap in! Het Whatsapp-nummer is: 06-47250448. Volgende week hebben we het over het verdelen van je spaargeld.

Je kunt de podcast beluisteren via Youtube, Spotify, Google en hier:

3 Comments

 1. Tessa Reply

  Leuke tips! Gebruik ook graag moneyou, als spaarrekening. Ik doe juist een potje kleding, zodat ik mezelf stimuleer af en toe kwaliteit en fair fashion te kopen. Als ik dat in een keer aftik, is het best veel, maar als ik elke maand mezelf kleedgeld uitkeer heeft dat geld al dat doel 🙂

 2. Rum Reply

  Dag Renee,

  Ik ben een stille volger vanaf het eerste uur. Jullie zijn super goed bezig! Ik zou willen dat er meer podcasts waren… ik had een vraag over sparen. Mijn man en ik zijn gefascineerd door jullie ‘100k spaardoel’ en zijn hard bezig om dat te bereiken. We zijn sowieso al over helft. Alleen nu maak ik mij zorgen om de vermogensbelasting. Ik weet dat het in 2021/22 gaat veranderen maar hoe zit dat nu?

  1. Max Reply

   Beste Rum,

   De nieuwe wetten voor de vermogensbelasting vanaf 2022 staan nog helemaal niet vast. Er zijn veel tegen argumenten voor het nieuwe voorstel. Voor nu moet je als fiscale partners vermogensbelasting betalen over al je spaargeld boven de €61.692. In het voorstel wat er nu ligt is de eerste €400.000 vrijgesteld als het op een spaarrekening staat.
   De vraag is, €100.000 op je spaarrekening klinkt leuk, maar wat moet je ermee? Aflossen op je huis kan gunstiger zijn, beleggen kan gunstiger zijn, investeren kan gunstiger zijn. Zo zijn er tal van mogelijkheden, zet ze goed voor jezelf op een rij en kijk op het Nibud wat voor jullie een goede buffer is om aan te houden. Zelf heb ik niet meer dan €10.000 nodig als buffer (een buffer van 6 maanden van alle vaste lasten).
   Doe je er je voordeel mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+