PODCAST: Oeps, 972 euro per maand uitgeven aan boodschappen

Bij je ouders wonen met 90.000 euro op de bank. Beginnen met beleggen. Ontdekken dat je 972 euro per maand aan boodschappen uitgeeft en je allereerste hypotheekgesprek. Weer volop verhalen en vragen van onze luisteraars. We geven antwoord en vertellen hoe wij met geld omgaan. Luister je weer mee? En deel vooral ook de podcast met vrienden en familie. We groeien snel en vinden dat te gek.

In de PorteRenee Podcast praten we ongegeneerd over geld. Over sparen, besparen, beleggen, een huis kopen, op je hypotheek aflossen en vermogen opbouwen. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering op YouTube, Spotify en hier op de site. Abonneer je vooral ook op Spotify, zodat je geen aflevering mist. 

Stel gerust je vragen via het PorteRenee WhatsApp nummer: 06-47250448. Zo leuk om jullie allemaal te horen. We beantwoorden de vragen in een nieuwe podcast.

3 Comments

 1. Tessa Reply

  Leuke podcast weer. Ik heb ook het droombeeld van een huisje voor de verhuur. Toch blijft het vrijwel zeker bij dromen 🙂 mijn oom heeft zijn huis verhuurd tijdens een periode in het buitenland (via een makelaar met referenties etc) en dat bleek een oplichten. kort gezegd heeft het ze veel geld gekost, ongeveer 1,5 jaar huur misgelopen en veel aan een advocaat uitgegeven. huurders hebben echt heel veel rechten in Nederland.

 2. Max Reply

  Leuke podcast weer. Weer een huisje voor de verhuur dat het onderwerp van gesprek is. Iemand verteld een slechte ervaring natuurlijk sneller door dan een goed verhaal. Maar een huis voor de verhuur kopen met een hypotheek klinkt alsof de woning helemaal niet van jou is. Maar stel je kan €20.000 per jaar sparen, dan moet je 10 jaar sparen om de woning te kunnen kopen. Maar als je het na 3 jaar sparen kan kopen met een hypotheek, profiteer je sneller van de huurinkomsten en dan kan je misschien €20.000 sparen per jaar en €5.000 extra aflossen op de hypotheek.
  Ook dit geldt naar mijn idee voor de eigen woning hypotheek, je betaald dan wel voor een woning €275.000 in totaal voor een woning van €200.000 maar die €75.000 zijn je kosten, dan is €2.500 per jaar, dat vind ik persoonlijk niet veel geld. de €200.00 zijn namelijk wel uitgaven, maar geen kosten.

 3. R Reply

  Aan het luisteren en de instagram net bekeken.
  Heel leuk dat jullie het over huisjes hebben! Zit nu juist te kijken naar vakantie woningen in Frankrijk. Hebben jullie al iemand geïnterviewd die vakantie woningen verhuurd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+